| úča |
| • |
22.1.2015 23:47:18
Já mám pocit, že vymýt mozek učitel moc nedokáže, spíš okrajově, když se najde učitel ražení charismatického sektáře, jenže těch moc není. Učitel ale má velkou moc lámat dětem charakter, škodit jim na duši a narušovat jejich mravní integritu.
A naopak, pokud se něčeho takového na dítěti dopouštějí rodiče, učitel to většinou nezachrání, i když někdy může, to ale není argument proti domácí škole. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
22.1.2015 21:04:10
Tomu, že je o rok napřed při dvou hodinách školní práce doma naprosto věřím. V normální škole se postupuje děsně pomalu, syn z toho vždycky šílel, jak všechno meldujou pořád dokola.
|
| Delete | 8214 |
|
|
22.1.2015 20:50:03
SUSU,
domškoláci se pohybují ve společnosti jiných lidí podobně, jako žáci navštěvující školu. A zatímco jedni rodiče mohou za celý život "vymýt mozky" tak maximálně 10 dětem, takový jeden učitel může během jednoho školního roku zvládnout i 200 dětí, za 30 let praxe už je to slušný počet a hezky napříč generacemi, které se v tom budou postupně utvrzovat. A v té škole není žádné přezkoušení, takže k nějakému odhalení může dojít pouze náhodou...a ještě se to svede na rodiče. |
| Tragika | 61116 |
|
|
22.1.2015 15:20:31
Susu,
jestli si myslíš, že klasická základka jde rodičům domškoláků na ruku, tak tě mohu ujistit, že pravý opak je pravdou. Když matkám stejně starých dětí povídám, co škola u přezkoušení vyžadovala, absolutně to nechápou a shodně tvrdí, že jejich jedničkář ba měl zhruba o dva až tři stupně horší hodnocení, kdyby na něj byly ve škole kladeny takové nároky. Občas mám dojem, že učitelé nejsou schopni pobrat, jak může matka bez pedagogického vzdělání a x let praxe za katedrou, vykazovat lepší výsledky, než oni. Jak může být dítě, které se škole věnuje 2 hodiny denně, po dvou letech v DŠ o celý ročník napřed? Vždyť jeho vrstevníci sedí ve škole 5 hodin a ještě mají domácí úkoly. Tohle zkrátka hodně učitelů nepobere a při přezkoušení se tě snaží nachytat na švestkách. Když se chce dítě ve druhé třídě pochlubit, že přečetlo 40 knih, je mu odpovězeno, že to se tedy není čím chlubit, protože spolužáci jich přečetli 2x víc. Když dítě vyřeší slovní úlohu jedním pohledem na její zadání, je buzerováno, že neprovádí zápis, který ve škole dělají všichni... Takto bych mohla pokračovat. Světonázor, názor, či zaujímání postoje v konkrétních situacích, rozhodně není kopírováním rodičů. Naše děti mají navzájem odlišné názory snad na vše, co si jen lze představit. Máme tady jednoho radikála, antifašistu, pacifistu a monarchistu. Doma tohle fakt nepochytili a ve škole už vůbec ne. Navíc nikdo nežije ve vzduchoprázdnu. Vedoucí oddílů, učitelé mimoškolních aktivit aj. také přinášejí jiný vhled na život. Nevím jak u vás doma, ale naši prarodiče, sourozenci a další příbuzenstvo, jsou pestrou paletou všech možných názorů a voliči zcela jiných politických seskupení. |
| susu. | 129001 |
|
22.1.2015 10:10:58
Liško, jistě, já jen že mi přijde vhodnější setkat se s množstvím různých názorů než jen s jedním, tím rodinným.
![]() |
| Kafe | 134466 |
|
|
22.1.2015 10:07:37
Navíc extrémistické názory lze pochytit i ve škole, a to někdy i přímo od učitelů.
|
| Kafe | 134466 |
|
|
22.1.2015 10:06:23
Susu - tak pak by se Chládek mohl v této oblasti vyřádit (aby přezkoušení odhalilo, i třeba nějaké nedostatky co se týče názorové diversity/vůbec znalosti jiných názorů a toleranci k jiným názorům).
|
| susu. | 129001 |
|
22.1.2015 9:57:36
Liško, to přezkoušení je právě nejisté.
Jak jsem tak dřív četla o domškole, tak učitelky, podle mě, jdou rodičům dost na ruku, a současně je některé věci prostě nenapadnou. Takže možnost zneužití domškoly tímto způsobem tam vidím. |
| susu. | 129001 |
|
22.1.2015 9:54:30
Jistě, ale nebude tak snadné jim názor rodiny přčdkládat jako jedinou možnou pravdu, protože ve škole se setkají i s názory odlišnými. V domškole ovšem ne.
|
| Kafe | 134466 |
|
|
22.1.2015 9:37:55
Žženo - nebo rodina nácků vychává ze svých dětí pravý opak.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.