| Bodlík | 92333 |
|
|
23.10.2014 14:10:41
Jo Jodie, máš pravdu. U nás jsou dětem známky taky šumák, koukají na ten posun, co už umí. A řehtají se, když vidí svoje starší práce.
|
| meli (k 05/07 a k 11/08) | 112760 |
|
|
23.10.2014 13:45:44
Ahoj Holky, moc vás tu zdravím, občas nakukuju, ale starší chodí do školy a mladší je předškolák,občas s ním něco dělám, ale není to tak nutné, on je jak houba a učí se tak nějak sám,ale je to i povahou..teda samozřejmě i ten starší se sám pořád učil, ale ne zrovna třeba čtení , psaní atd..
, tak se tu u vás občas inspiruju..No Jodie abych pravdu řekla, tak jsem si kolikrát za ten rok říkala, že se moc nesměju, spíš pořád mračím, že je to hrozný... a dívala jsem se do deníčku na lapbooky od Tragiky, jen tak přemýšlím, není lepší aby si to ty děti dělaly sami?...to je můj subjektivní pocit, že kdyby mi někdo dal něco takhle hotovýho,tak si toho asi zase zapamatuju míň..ale nevím..třeba s pletu... Já vyráběla se synem takový velký plakát VODSTVO s knížečkama, obálkama..atd..., neuvěřitelně ho to bavilo a makal i bez oběda, vůbec jsem ho nezastavovala.. ![]() |
| JODIE | 24790 |
|
|
23.10.2014 9:10:48
Tak mě napadá, jak často se při domácím učení smějete? Čím déle jsem s dětmi doma, tím mi připadá naše výuka strnulejší a stereotypnější. Tak jsem nám naordinovala přestávky smíchu :)) Snažím se každý den najít něco čemu bychom se společně srdečně zasmáli.
|
| JODIE | 24790 |
|
|
23.10.2014 8:51:15
Tragiko, musela jsem si to vygooglit, toho Alioramuse ;) Zveřejníš fotku? Já již 14 dní chodím spát po druhé hodině ranní, protože sedím nad lapbookama. A teprve teď ke konci mě to začíná bavit, konečně se z toho něco rýsuje!
|
| JODIE | 24790 |
|
|
23.10.2014 8:45:52
Noemmi, my jsme rok jeli podle učebnic, předtím dva roky bez a nyní opět bez. A je to nesrovnatelné, ta pohoda, a že by se děti učily míň, říct nemůžu. Mají šuplík plný pomůcek, učebnici si vezmou samy, když chtějí - hlavně prvňačkodruhačka :) Vlastně teď pro třetí třídu žádné učebnice nemáme a moc se mi ulevilo. Měla jsem pocit, že mi učebnice svazovaly ruce.
Zaměřila jsem se spíš na provázání učiva do běžného života. A aktivně hledám podněty, aby si vše děti zkoušely v praxi. Samozřejmě, že občas brblají i nad těma pomůckama, to jim pak řeknu své obavy a popovídáme si o tom, že jsme jeden z reprezentativního kousku domácí školy a že nesmíme zklamat, to na ně platí ![]() |
| Tragika | 61116 |
|
|
22.10.2014 23:06:24
Právě jsme dodělali sádrovou lebku Alioramuse. Jak to dělám? Chodím spát po druhé hodině ranní.
|
| noemmi | 66862 |
|
|
22.10.2014 22:52:04
Co se týče známkování, teď nemyslím vysvědčení, tak jak jsem si to dřív neuměla představit bez nich(známky zažité ze školy), tak teď si to zas neumím představit s nimi.
Pokud má T. v něčem chybu, hledáme ji, řešíme, opravujeme... a přijde mi takový strašně divný, že bych mu pak z té činnosti měla dát třeba trojku. Nebo mu dát nejdřív trojku a pak hledat a analyzovat ty chyby? I když něco jiného je oznámkovat mu odfláklou práci , ale tam fakt nevím, jestli je to správný postup (nedělám to, samozřejmě neznámkujeme nic).Jak vás tady čtu s těmi lapbooky a vůbec vším - jak to děláte, když se dětem nechce - nutíte, nenutíte? Já se v tom furt plácám. Pokud například budu chtít během druhé třídy dodělat matematiku Hejného pro druhou třídu, musíme nějak postupovat, i když se mu nechce. Mám napsané, do jaké stránky bychom měli každý týden dojít (neděláme denně). Jenže syna teď chytlo násobení (v prvním díle druhé třídy jsem ho ani nenašla, jinak bychom na něj asi přeskočili, tak zas váhám, hledat ho v jiném díle...) - tak násobíme mimo učebnici a jemu se do učebnice moc nechce. Nebo psaní. Být to na něm, nenapíše ani čárku, a to já nepřekousnu. Kámen úrazu asi bude i v tom, že já zkrátka nemohu při všech činnostech být s ním (to by ho pak bavilo asi víc) a jemu se nechce dělat samotnému. Máte nějaké rady, prosím? Achich ouvej. Jo, Jodie, moc tě zdravím, ráda tě vidím! Doufám, že se daří, škola a aji ten zbytek! |
| JODIE | 24790 |
|
|
22.10.2014 19:47:35
S tím známkováním to je zajímavé. Já jsem zase přišla na to, že bych známkovala naší komunikaci. Myslím si, že pokud ta mezi rodiči a dětmi funguje, tak funguje i celá DŠ a tedy se i děti přirozeně víc naučí. Tudíž se o známkování nezajímám a nechávám to plně na spádové škole.
Je zajímavé, že od té doby se už na známky neptají ani prarodiče a dětem už je to úplně šumák. Opravdu jsou důležitější věci. |
| Tragika | 61116 |
|
|
22.10.2014 15:14:25
Žluťásku, školy které znám, mají slovní hodnoceni jen na prvním stupni.
|
| Bodlík | 92333 |
|
|
22.10.2014 15:11:43
Žluťásku, taky jsem ty známky řešila. Pořád jsem přemýšlela jak to uchopit. Nakonec jsem přišla na to, že vlastně hodnotím sebe. Děti uměly to, co jsem po nich chtěla. Dříve či později. A vlastně mi došlo, že o tom to je. Nehodnotím sebe, ale jejich práci. Děti požadavky splnily a zvládly výborně. Aby to vyhovovalo ŠVP, to už musí zajistit učitel=rodič. Takže ty role rozdělit. Já mám povinnosti, ony mají povinnosti.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.