| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 1910] Názory 19111920 z 16377  [Dalších 14457 >>]
Helča + J+V+M 110737
21.10.2014 13:26:33
Tulisa - my dělali vesmír minulý měsíc :-). Syn je ve 4.třídě a jak píše Bodlik, také se snažíme najet na větší samostatnost. Pokud se syn rozhodne se nějakému tématu věnovat více, tak společně hledáme, jak si jej zpracuje - zápis do sešitu, lapbook, na čtvrtky nebo nějak jinak. Co by tam chtěl mít, na co se zaměřuje. Případně to vyplynulo během noreni se do tématu :-). Takže vesmír byl jako lapbook a společně s mladšími sourozenci model sluneční soustavy. Pak jsme přešli na Zemi, teď jsme se zarazili na biotopech - ty naopak zpracovává na A3, pak se svazou dohromady.
Ještě bych řekla, že se ke všemu postupně vrací, k tomu co vytvořil má vztah. Takže zkus promluvit se synem. Ono třeba i do klasického sešitu se zápisky lze vlepovat části z lapbooku, okýnka apod. k oživení, zajimavosti. Kdybys chtěla, můžu poslat fotky, nebo je mám na FB.
Bodlík 92333
21.10.2014 11:25:11
Tady je k vesmíru pěkné video: srovnání velikostí planet a hvězd

http://www.youtube.com/watch?v=tz8sv2-be0Q
Bodlík 92333
21.10.2014 11:18:37
Ahoj Tulišo, nejsem Žluťásek, ale my jsme se v 5. tř. zaměřili hlavně na samostatnou práci, matematiku, čj, aj + vlastní tvorba jako odpočinek (korálky, malování, tvoření z papíru, herbáře, origami, hudebka, plavání, kolo ...). Po přijímačkách jsme dělali už jen angličtinu, dítě si samo dělalo hudebku, četbu, tvoření, hry, vytáhlo španělštinu pro samouky ..
Držím palce.
Tuliša 6384
21.10.2014 10:05:21
Žluťásku, ty jsi psala, že učíš starší děti... dělám teď s páťákem lapbook vesmír, ale je to teda na dýl, ho to moc nebaví, třeťačku naopak lapbooky moc baví, takže v nich budem pokračovat. S páťákem nevím - zpracováváš nějak zvlášť ty témata nebo už hodně necháváš prostor samostatnému studiu - náš se teď bude hlásit na osmiletý gympl, tak už ho chci více vést k samostatnosti...
Tuliša 6384
21.10.2014 10:02:17
Prosím moc taky o foto mapy z těsta - na mail, děkuji.
Roya 111257
20.10.2014 22:03:03
Mohu taky poprosit o fotku mapy z těsta? Díky!
kotrmelka 58142
20.10.2014 17:39:29
To by mě nenapadlo...jsem myslela upatlat to z lepidla a novin,ale z těsta se to bude dělat asi daleko lépe. dík :-)..náhodou foto někdo k dispozici nemá,že? (na mail)
BEHAlini 140852
20.10.2014 15:19:35
My vyráběli mapu ze slaného těsta a na ni modelovali pohoří, poté vše natřeli barvou, zelené nížiny, hory hnědá a zakreslili řeky. Syna to bavilo a kde leží jednotlivá pohoří si zapamatoval rychle. Na párátka jsem pak udělala "vlajky" s názvy, které si tam zapíchl. Jo a vrstevnice mu manžel vysvětlil na rozkrojené bramboře.
kotrmelka 58142
20.10.2014 13:30:25
V prvouce 3.ročník probíráme orientaci na mapě, povrch krajiny a teď i povrch ČR. Nedělali jste něco praktického na toto téma? krom klasického probírání, povídání a vyhledavání jsme byli na výletě podle mapy,kompasu...., jenže chtělo by to i něco vyrobit. Napadla mě, nějaká plastická mapa čr??? ale nevím,jestli bychom to zvládli a jak? nebo něco jiného? nenapadá vás něco??? dík

Mariko: ohledně toho čtení, holky poradili,ale mě ještě napadlo že jsme hodně hráli hru na Robota. prostě klasické hláskování,ale já byla robot, dítě mě mělo za úkol rozluštit..byla u toho i zábava (za začátku jsme začínali jednoduchými slovy,jako oko,nos,kos...atd)
Helča + J+V+M 110737
19.10.2014 21:02:33
Mariko - to je jako bys popisovala mě s dcerkou. Jinak já koupila rámeček na Logico Piccolo pro staršího a Logico Primo pro menší. Každý dostal jednu sadu, s tím, že další si budu vyrábět-tvořit. Jsou neumělé, nemám barevnou tiskárnu a ani tam neumím vkládat ta barevná kolečka. Ale třeba se časem naučím :-). Až se dostanu k PC, pošlu ti ještě dvě karty.
Chystám se udělat hrací plán s policky se slabikami.

Já se bála, aby neměla Vera zmatek v různých tvarech písmen. A ona mě prekvapila, že většinu malých písmen pozná. Zato pozice hlasky ve slově, délka slabiky - naděje umírá poslední :-). Možná mám vyhodu v tom, že jí občas popostrci starší bratr. A nebo batole - přece se jím nenechá zahanbit :-).
[<<Předchozích 1910] Názory 19111920 z 16377  [Dalších 14457 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.