| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 1940] Názory 19411950 z 16377  [Dalších 14427 >>]
kotrmelka 58142
14.10.2014 22:28:57
janylko: jak říká Žluťásek,u Frausů se násobilka neučí zpaměti,děti se mají koukat na tabulku násobků, různě s ní pracovat a tím se násobit (prý) naučí.Píšu "prý",protože my jsme ještě v procesu, syn umí zpaměti pouze jednoduché spoje.
Na procvičování máme násobící válečky, potom vymýšlím různé slovní úlohy, hru na fanty atd..ale nejvíc ho motivuje tato online počítací hra:
http://members.learningplanet.com/act/mayhem/free.asp (lze si vybrat i sčítání,odčítání,dělení)

Jinak nové gramatické jevy učím i když ještě nemá zafixovány ty přechozí. Když neví,může použít nějakou pomůcku,podívat se a tím si to většinou po nějaké době zapamatuje.
noemmi 66862
14.10.2014 13:36:59
Žluťásku:
http://www.youtube.com/watch?v=6G7fdzv7iqg
nebudu tvrdit, že se to dětem kdovíjak líbí, koukáme na to s tatínkem a děti se přidávají, jak chcou. Mně se to celkem líbí.
noemmi 66862
14.10.2014 10:42:54
Janylko, já tím, že máme ještě předškolačku, tak to tak nějak kombinuji to jednoduché s tím poučnějším. Včera jsem si vytiskla nějaké materiály - nejvíc se těším na vzácnou lady, které vystříháme několik středověkých šatů a budeme ji oblékat (takové to papírové oblékání papírových panenek).
Jinak jsem si vytiskla různé materiály na středověkou matematiku, atakdále (třeba i řadit názvy hradů podle abecedy). Pro předškolačku mám vytisknuto z nějakého toho setu, jak jsou na amerických stránkách sety s různými úkoly na nějaké téma /tohle mělo asi pět dílů, každý několik desítek stránek, téma tedy středověk/.

Ze středověku jako takového jsme zatím dělali to, co psala ŽLuťásek - vznik feudalismu, pak mám vytisknutou a zalaminovanou tu hru z odkazu od žluťáska (http://deceptivelyeducational.blogspot.cz/2013/03/medieval-kingdom-card-game.html)
pak jsme si četli něco o rytířích a životu na hradě, vyrobili středověkou tvrz a taky koukáme na nějaký desetidílný cyklus o hradech v čr.
Janylka 18596
14.10.2014 0:00:28
Radou, to je něco jiného, toto je zde
http://www.kouzelnecteni.cz/ přímo kniha a nejsou tam jen kvízy, ale i povídání, např. tukneš na zvíře a bud si vybereš, že to říká jen názvy, nebo vybereš variantu, že to vykládá základní ůdaje o tom zvířeti, pak varianta c, je zvuk a varianta d jsou dva typy kvízů, u zemí to zase říká hlavní města států a základní informaci k tom státu, plus kvíz nebo to zahraje českou hymnu atd.

Rachel, u nás se to líbí jak devitiletákovi, tak čtyřletákovi-ten si pouští hlavně zvuky zvířat, starší zase poslouchá ty zajímavosti o tom. Jinak na knížce je napsánno od šesti let do 99let :)

Noemmi, odkud čerpáš ke středověku? My dělali J. Husa a husity, viz dvě stejnojmenné knihy pro děti, pak pc hra, pak film dějiny udatného čes. národa a z youtube písen kdož su boží bojovníci..., vše jsme pak stručně společně lepítkami zapsali a propojili do sešitu formou myšlenkové mapy

Chci se zeptat, od kdy Fraus učí násobilku zpaměti? a tip na procvičování násobilky, nebo zeměpisu a z matiky ještě sčítání ... puzzle od Larsena, my máme dělení

Jak to máte z gramatikou? Přecházíte na další gramatické jevy až po té, co zcela umí? My stále opakujeme z druhé třídy - nyní měkké souhlásky, k vyjmenovaným slovům zatím nechci dojít, neb stále v tomto chybuje
Radou (06,09,14) 87452
8.10.2014 17:05:51
Ráchel, jestli jsem dobře pochopila, tvůj kluk touží po práci s kouzelnou tužkou? Ta se prodávala samostatně na Montessori výstavě v Praze. Je k dostání tady: http://www.anglictina-hry.cz/Hot-Dots-Pen
K této tužce byly k dispozici i nalepovací puntíky, které na tu tužku reagují. Možná to na těch jejich stránkách někde bude. Můžeš s tím vytvořit libovolné pracovní listy šité na míru zájmům tvého dítěte.
Já jsem nad tím váhala, ale nakonec jsem se rozhodla to nekoupit. Stejně totiž fungují klamerky (kolíčky na prádlo). Jen jsou omezené okrajem papíru. Ty nálepky můžeš lepit kamkoli přímo do obrázku.
Ráchel, 3 děti 76748
8.10.2014 15:55:19
Janylko, stojí to fakt za to? není to moc pro malé? náš 9tiletý si to furt přeje, ale říkám si, aby to nebyly vyhozené peníze
BEHAlini 140852
8.10.2014 14:09:21
Radou, poslala jsem Ti email
Radou (06,09,14) 87452
7.10.2014 14:11:06
Behalini, potřebuju tvůj mail.
Tragika 61116
6.10.2014 22:20:32
Žluťásku, nedělej si srandu.
~;)
noemmi 66862
6.10.2014 21:10:55
tragiko, zúčastnila jsem se podobné akce taky, taky jen jednou :D. Ale jinak je to určitě fajnové, jen pro mě moc ne.
Máš to ale fakt krásný, být jedna z těch 14 matek, jsem andšena, co bych dostala :)
[<<Předchozích 1940] Názory 19411950 z 16377  [Dalších 14427 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.