| Tragika | 61116 |
|
|
6.10.2014 10:51:56
Noemmi, ČR má 14 krajů, takže se v celé republice najde 14 matek, které zpracují svůj kraj a pak si lapbooky navzájem vymění. V závěru tedy máš doma kompletní republiku, učivo čtvrté třídy. Za sebe mohu jen říci, že podobné megalomanské akce jsem se zúčastnila poprvé a naposledy.
|
| noemmi | 66862 |
|
|
6.10.2014 10:13:56
Tragiko, pro koho jsi to dělala?
Je to krásné! Jsi šikovná. S tou češtinou jsi mě inspirovala, začínáme druhou třídu, takže začínáme i nějakou teorii. V pracovním sešitě od frause je přehled učiva druhé třídy, dvoustrana souhrnu všeho. Takže bychom mohli celý školní rokt aky tvořit lapbook, vždycky bychom zaznamenali, co jsme se naučili a na konci roku by byl hotový lapbook na téma češtiny ve druhé třídě:). My taky děláme lapbooky jako zpracování tématu, který probíráme. Takže taky spíš sám. Letos jsme ještě žádný nedělali, teď máme téma středověk a zatím si spíš povídáme, díváme se, atd. |
| Tragika | 61116 |
|
|
6.10.2014 1:40:30
Helčo, na jedné straně karty je název města a na druhé jeho podrobnější popis. Tvoření jednoho lapbooku ve 14ti exemplářích by syna určitě nebavilo. Jinak je fajn, když se dítě na výrobě podílí.
|
| BEHAlini | 140852 |
|
|
6.10.2014 0:33:57
My také už dělali několik lapbooku. Preferuji je tvořit společně se synem. Vlastně si spíš zaznamenává svoje nové poznatky, občas mu tam připravím nějaký pracovní list nebo hru.
|
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
5.10.2014 23:32:35
Tragiko - díky. Inspirativní. Nebyl by jeste náhled na města? Jak je kapsicka Města a v ní složené papíry? Předem díky.
My teď dělali lb Vesmír, ale dělá si syn sám, společně jen vybereme náměty, obrázky, já nějaké aktivity, ale jinak je to spíše jeho tvorba. Kdybychom mu to dělala já, asi by se k nim tolik nevracel, jako k těm svým. Jak to máte u vás? |
| Tragika | 61116 |
|
|
5.10.2014 21:59:19
Někdo se tady chtěl podívat na lapbook?
Hodila jsem dva obrázky do Deníčku. Mmch. dělala jsem 14 kusů a již nikdy více. ![]() Na přední straně je ještě mapa se základními údaji a na zadní zase složky s kvízy a testy. Teď dělám lapbook na češtinu. Vejde se mi do něj celý první stupeň, ale zatím v něm mám jen učivo do druhé třídy. Baví mě o hodně víc, neb dělám jen jeden exemplář. ![]() |
| BEHAlini | 140852 |
|
|
5.10.2014 19:20:18
Radou, mohla bych také poprosit o přidání do deníčku. Ráda bych se Vám už také představila
![]() |
| Janylka | 18596 |
|
|
4.10.2014 0:37:59
a ještě tip, máme toto
http://www.kouzelnecteni.cz/ a má vyjít i angličtina, maloš má zase zvířátka, přijde mi to fajn udělané |
| Janylka | 18596 |
|
|
4.10.2014 0:31:12
Díky všem za tipy!
Helčo, no jestli bude co :), tak klidně. Taky je to střídavě jasno a oblačno, ovšem začátky byly někdy i humorné, např. jsem koupila plno pracovních sešitků pro čtyřletáka a než jsem stačila uspat mimino, tak školák všechny sešitky s čtyřleťákem vypsal během deseti minut a tvrdil, že se chce učit jen toto a nic jiného. Od psacího písma jsem upustila na povinnou jednu větu denně, jinak jede v tiskacím a v čj opakujeme a upevnujeme zatím měkké a tvrdé hlásky, jsem zvědavá, kdy načneme třetí třídu. Ovšem matika se nakonec ujala fajn, tam se blížíme do půlky třetí, tak aspoň něco. Ale to nahánění k výuce je někdy víc úmorné než samotné učení. |
| Helča + J+V+M | 110737 |
|
3.10.2014 14:25:20
Janylko - kdybys viděla ty začátky, ale ještě i dnes, u nás. Tak ať už je to jen a jen lepší.
Jinak až budete lapbookovat, "nepochlubíte se"? Pro inspiraci? |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.