| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 2030] Názory 20312040 z 16377  [Dalších 14337 >>]
MarikaP+3 82381
7.9.2014 17:43:55
Katko, máme Windows XP, textové dokumenty, které používám jsou ve wordu, ale asi už hodně zastaralém. Ten dokument má koncovku docx a stává se mi to opravdu hodně často, že to neumí rozlušit. Děkuju, pokusím se o stažení.
.Katka 3847
7.9.2014 17:20:02
To je dost málo informací. Ten soubor, co chceš otevřít, má formát docx? Tak možná máš moc starý Word, který ten formát neumí? A máš opravdu Word?
Napadá mě jen nainstalovat od Microsoftu Word Viewer + Compatibility pack.
Návod a odkaz na stažení tady: http://www.microsoft.com/cs-cz/download/details.aspx?id=4
A nebo potom se vykašlat na Microsoft a zkusit nainstalovat LibreOffice, tam by to fungovat mělo a je zadarmo. Ten je tady: https://cs.libreoffice.org/download/
MarikaP+3 82381
7.9.2014 16:41:02
Mám prosbu o radu trochu mimo téma, ale často si chci stáhnout nějakou pomůcku a nemůžu, protože v našem wordu se mi text ukáže jako změť nesrozumitelných klikyháků. Předpokládám, že to je tím, že máme starou verzi Windouws a že lze text nějak převést, aby byl srozumitelný i v našem počítači. Nedávno mi Helča posílala RVP z Bratrské, kde jsem měla obdobný problém,tak předpokládám, že to nějak jde. Moc prosím o radu, jak si ten text mohu sama převést. Děkuji.
Tragika 61116
7.9.2014 14:29:05
Báro, dostali jsme ve škole opravdu pěknou a přehlednou učebnici češtiny. Bohužel si teď na písečných dunách pod palmou nemohu vzpomenout na nakladatelství, které ji vydalo. Ve druhé polovině září ti můžu dát vědět, případně ti i rozepsat učivo češtiny v jednotlivých ročnících. V případě zájmu mi napiš e-mail na - nella67@seznam.cz
Helča + J+V+M 110737
6.9.2014 22:40:05
Báro - používáme učebnice od Nové školy, ale jen proto, že jsme je dostali :-) . SLouží mi jako mustr, přehled, co by se ve kterém ročníku mělo probrat. Dokupuji pracovní sešity od Nové školy, Pierota,SPN - barevná čeština, občas se něco dobrého (vhodného pro syna) najde na dum.rvp.cz .
noemmi 66862
6.9.2014 20:40:01
Báro, máme Lili a Vili, pro český jazyk je tam Ve světě českého jazyka a ve světě čtení a spaní (tvořivá písanka).
Někde na internetu byly náhledy, ale nemohu to teď najít. Taky tyhle učebnice mají mezipředmětové sešity, kde se témata prolínají, takže se tam na češtinu taky narazí, ale myslím, že bez toho byste se obešli.

http://klett.cz/index.php?language=pons&csop=547&termek=1

Učebnice se mi celkem líbí, ale jiné neznám, tak nemám srovnání.
Tragika 61116
6.9.2014 18:57:42
Já bych řekla, že učit se dá dobře i bez učebnic. V každém případě bych začala druhou třídou - tvrdé, měkké a obojetné souhlásky, deset slovních druhů.... Pak ve třetí třídě jsou již vyjmenovaná slova atd. Nejlepší by bylo asi sepsat si učivo jednotlivých ročníků, procvičovat vše přes internet a zakoupit opakovací sešity daného ročníku. Množství látky v klasických učebnicích a pracovní sešity, které k učebnicím patří, maximálně dceru znechutí.
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
6.9.2014 18:41:46
Děkuji za reakci Tragiko, ale nezdá se mi, že jsem dotaz napsala tak nejasně. Do školy chodí zatím jedno dítě, momentálně do třetí třídy. Číst a psát v čestině umí, samozdřejmě píše s chybami. Zatím jsme se neučily nic z českého jazyka, nezná žádná pravidla, nic. Zná jen českou abecedu. Šlo mi o radu jaké učebnice koupit, potřebuji dceru naučit ČESKÝ JAZYK za celý 1.stupeň a nevím po čem sáhnout, když půjdu učebnice kupovat. Bára
Tragika 61116
6.9.2014 12:32:38
Báro, těžko ti někdo může poradit, když nevíme, jakého ročníku se učivo týká. První stupeň v češtině - to je velmi nejasné zadání. Děti čtou a píšou česky? Jedna věc je, ve kterém ročníku se v zahraničí nacházejí a druhá zas, kde jsou aktuálně v učivu češtiny. Kolik jim je let? Určité učebnice, pracovní, či opakovací sešity, nebudou bavit devítileté dítě a jiné zas pro něj budou těžké.
Jestli jsem to správně pochopila, děti nejezdí na přezkoušení do ČR a vy nemáte domácí školu. Jde ti jen o to, udržet mateřský jazyk tak, aby případně mohly nastoupit po vašem návratu do české školy.
Bára.J (11/05 & 7/08 & 11/12) 46904
5.9.2014 10:56:14
Dobrý den,
moc prosím o radu jaké koupit učebnice a pracovní sešity nebo cokoli ohledně českého jazyka pro 1.stupeň. Žijeme v cizině, kde jedno dítě chodí do školy, další budou asi taky, ale nebudeme tady natrvalo. Potřebuji je naučit český jazyk a nevím kde začít. Našla jsem si osnovy pro 1.stupeň, ale potřebovala bych poradit z čeho nejlépe učit.
Děkuji Bára~x~
[<<Předchozích 2030] Názory 20312040 z 16377  [Dalších 14337 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.