| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kontaktní čočky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 762  [Dalších 442 >>]
Zuzana K. 49249
5.10.2011 23:42:19
Ahoj holky, tak moje zkušenost zcela pozitivní, oko ani změnu nepoznalo (předtím surevue a soflens66). Také kupuji měsíční 6+1, takže při 2 baleních je vlastně další měsíc zadarmo, vychází mi to tedy na 100kč za měsíc, což už si může dovolit skoro každý.Mně se zdály oproti dříve používaným takové pevnější, oko ale opravdu rozdíl nezaznamenalo - oproti mé peněžence:-). Za sebe doporučuji. Roztoky používám různé, spíše dle ceny a také dobrá snášenlivost s těmito čočkami.Pokud byste objednávaly přes stránky cocky-kontaktni, můžete na další slevu použít kod fllkx2b2. (lze vyzkoušet snášenlivost na té jedné čočce, v případě, že nesednou, lze balení vrátit, což je výhodné)
HarryAnn 70874
30.9.2011 21:21:35
Ahojky, moj manžel nosí tvrde kontaktné čočky, má totiž keratokonus , čo máš pravdepodobne aj ty . Sú naozaj menšie než makke čočky a sú tvrdé. Ako tvrdí je to pre neho trocha neprijemne ich nosiť a aj nasadzovať , ale to skor preto lebo je chlap. Sú troška nešikovnejší. Kvapka si do oči specilny roztok určený prave pre tých, čo nosia tvrdé čočky, aby netrpel pocitom suchécho oka ARTELAC. A robia sa len pre danú osobu, prepláca ich poisťovna raz za dva roky po doporučení očného lekára. Ináč stoja okolo 5500 kč. Dúfam , že som aspoň trocha pomohla.
Hills 85090
29.9.2011 21:09:30
jé, to bys byla moooc hodná ~x~. Děkuji. Já sem určitě ještě kouknu. Zatím pročítám na netu info o tvrdých čočkách a asi to bude úzkoprofilové zboží. Takže asi ani tady není moc nositelek. Uvidíme - třeba se ještě někdo ozve.
rišulka 117642
29.9.2011 20:46:01
Hills, skoro hodina a nikdo? No taky mě to zajímá!
Mám kamarádku v optice, ráno jdu za ní do práce, tak se poptám, zatím budu sledovat zde a zítra bych ti sem ještě napsala info od ní.
Hills 85090
29.9.2011 19:50:59
Prosím, máte někdo zkušenost s tvrdými kontaktními čočkami? Četla jsem o nich, že by snad měly být vyráběny na míru nositeli, prý vhodné pro astigmatismus. Je to pravda? Prý jsou menší - jak se nosí a co nandávání a vyndavání - není to problematické? Já zatím nosím měkké torické čočky, ale potřebovala bych jinou výši cylindru, která se u měkkých čoček nevyrábí. Nevidím v těch svých úplně 100%, ale do čoček jsem se zamilovala a ráda bych je nosila stále. V těch současných je to v pohodě venku, ale v místnostech je to o trošku horší. Moc díky za vaše postřehy ~;)
Jaroslavka 86446
12.9.2011 13:14:21
Díky za odpovědi, jsem ráda, že máte některé stejnou zkušenost. Oči mi při výběru čoček změřili myslím poctivě, ale až donosím ty koupené, tak zkusím ještě i jiné a třeba i jiné dioptrie.
Winky
  • 
12.9.2011 12:59:12
taky se mi zdá že jsem "unavená z brýlí", mám pocit že se mi zhoršil zrak ale brýle mám stejné už asi 5 let (nj, jsem líná si tam dojít) a za poslední měsíc dva mám prostě často bolehlav - takový tupý pocit neurčité bolesti v hlavě... je možné že musím víc namáhat oči a dřív se unavím.... Takže u mě je to opravdu o tom přeměření dioptrií (před těmito brýlemi se mi to taky pak začalo stávat, zhoršení bylo "skokem" o 1 dioptrii :-( )
Toliman 112420
12.9.2011 10:31:26
Nosím kontaktní čočky už několik leta nemám s tím problémy. Ale párkrát se mi za tu dobu stalo, že mi jeden pár "nesedl". Asi byla špatná čočka v balení, protože když jsem je vyměnila, bylo to zase v pohodě. A projevovalo se to podobně, jak popisuješ, ne že bych viděla špatně, ale že mě ty čočky unavovaly.
Tak mě napadá, jestli by ti třeba nepomohlo změnit značku. Taky si zkus nechat přeměřit oči, možná máš na jednom trochu jiné dioptrie. Při malém rozdílu by sis toho nemusela ani všimnout, ale jak namáháš každé jinak, tak by se to mohlo projevovat únavou.
Držím palce, protože čočky jsou určitě mnohem pohodlnější než brýle ~R^
arantxa 60064
12.9.2011 9:52:17
Tak já to mám třeba zase u brýlí. Nemohu je nosit, neboť se cítím unavená celý den. Nevím, zda je to psychického rázu. Brýle si dávám doma jen těsně před spaním nebo ráno když jdu na záchod, takže tělo je spojuje se spánkem nebo tím, že mám na brýlích méně dioptrií ( doktorka mi říkala, že to většinou tak je, na čočkách více než na brýlích).

Spíše byhc hledala problém u denního režimu těch posledních dí nebo se poradila s doktorkou o jiném typu čoček.
Epepe 89236
12.9.2011 9:49:44
Jestli vidíš o hodně líp než předtím, tak to podle mě může být i tím náhlým přebytkem vjemů a mohlo by to přejít.
Měň je často, často si kapej, odpočívej během dne (tj. jestli celý den koukáš do PC, tak jdi na chvíli ven, apod.), dostatečně pij. Pokud to nepomůže, jdi na oční, můžeš mít nevyhovující typ, a nebo třeba zánět spojivek.
Mně osobně velmi vadí na čočky klimatizace.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 762  [Dalších 442 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.