| Katka+A+MA+M(72) | 28171 |
|
|
7.3.2012 18:06:52
Tak jsem se sem prisla zase na vas podivat. Mam posledni dobou strasne malo casu. Koukam, ze jsou tu nejake nove maminky? Odkud jste? My bydlime u Le Mans a stale jeste jsme tu nepotkali jedineho Cecha :-(
|
| pavla + tobi (04/2007) | 62155 |
|
|
1.2.2012 17:12:53
ahojka Hani, prave jsem se chtela zeptat, jak jste poridili s tou trampolinou.
Pak napis, kde jsi ji objednala a za kolik. Premyslim, ze na narozky v dubnu bychom nasemu Tobikovi koupili bud trampolinu nebo kolo. Jinak ja byla vcera na UTZ (5 mesic), potvrdili nam kluka, a videli jsme fotecky naseho tolik ocekavaneho miminecka. A muzem zacit premyslet o jmenu... :o) Jo, skoukla jsem tve fotecky deticek. Nadhera ! Mala ma teda kukadla, to ti reknu !! |
| Hani a deti |
| • |
20.1.2012 12:13:40
Ahoj maminky,
tady je nejaky klid... Doufam, ze se mate vsechny moc fajn! Jen hlasim, ze tramposka dneska dosla zasilkovou sluzbou! Objednana v utery, to je rychlovka! Zatim to jsou "jen" nerozbalene tri baliky prede dvermi, jsem zvedava, co na to rekne ten muj, az ho poprosim o montaz! ;-) A ten maly bude urcite skakat radosti - a to doslova! Byla jsem rozumna, vzala jsem zlatou stredni cestu: 4,3 m... Mejte se krasne a piste! |
| Hani a deti |
| • |
24.12.2011 15:10:25
Prejeme Vam pohodove proziti vanocnich svatku, at uz je travite "doma" v CR nebo "doma" ve Francii!
![]() |
| Krevetka | 65934 |
|
|
21.12.2011 22:08:36
Je to velký problém, očekávají naprostou znalost jazyka a i tak je to těžké. Máme tam nějaké známé, kteří už nyní mají občanství, ale i tak těžko začínali. Ale jeden z nich opravdu uměl a dělá vedoucího provozu jedné velké firmy. Vypracoval se, ale taky mu nevěřili...
Hodně štěstí. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
20.12.2011 19:35:16
Mám do Francie vdanou kamarádku, je vysokoškolačka, franzouzštinu učila na univerzitě. Práci nemohla najít hodně dlouho, byla ochotná dělat vcelku cokoli, ale na to byla zase "překvalifikovaná". Nakonec s manželem založili vlastní firmu, ona jim dělá administrativu.
|
| Tizi | 106716 |
|
|
20.12.2011 17:52:08
Mám známého, který má hodně slušnou práci v managementu (efektivita procesů), ale ten tam vystudoval vysokou školu, takže nejenom mluví plynně, ale má i diplom z jejich univerzity. Žije si opravdu dobře a jako svatební cestu jeli na cestu kolem světa napříč všemi kontinenty (z práce si bral neplacené volno, našetřeno měl). Ale pro Čecha bez tohoto zázemí je najít práci velmi těžké.
|
| michaela TP červen 2012 | 124547 |
|
|
20.12.2011 17:39:27
Moje kamarádka odešla do Francie, nejdřív tam dělala au-pair, ale nevyhovovala jí rodina. Seznámila se tam ale s budoucím manželem, který ji nějakou dobu živil, ale pak si sehnala místo jako lektorka tenisu - kroužek pro děti.
Jinak říkala, že je to bída, přestože tam žije už několik let, je vdaná za Francouze, mají spolu dítě a druhé čekají a francouzsky mluví opravdu perfektně, tak říkala, že na ni většina pohlíží jako na holku z východu, že je to těžké. Něco tam i studovala, ale nedodělala to. Teď žije střídavě půl roku tam, půl roku v ČR. Její manžel má zase problém najít práci tady u nás... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
20.12.2011 17:33:46
Tezko.
Bud nejakou podradnou praci na cerno, idealne pres znamy, nebo klasickym francouzskym postupem. Ten spociva v tom, ze neco studujes a na zaver studia mas pulrocni praxi. Podniky jsou zvykle nabirat praktikanty, casto je I plati. Je to na dobu urcitou, ale po pulrocnim zauceni davaji normalni pracovni smlouvu. Zpocatku CDD (na dobu urcitou), casem I CDI (na dobu neurcitou). I kdyz treba smlouvu nedaji, clovek ma aspon praxi. Obvykle je drzet se jednoho oboru a mit na nej diplom (nektere obory se daji "studovat" I korespondencne). Bez diplomu zbyvaji v podstate jen pomocne prace. K jazyku: na znalost fr. jsou velmi haklivi. Jejich nekvalifikovana imigrantska mensina obvykle mluvi vyborne, bo jsou to rodili mluvci (druhe a dalsi generace). Cerstve dorazivsi Cech mluvi vetsinou hur. Jazykove skoly jsou necekane drahe a vetsinou nabizeji dost neatraktivni vyuku. Zacatek zivota ci studia ve Francii je velmi tvrdy. Clovek musi mit obrovskou vuli a schopnost se prizpusobit, jinak bude nestastny. |
| Elíláma | 101194 |
|
|
20.12.2011 17:10:50
mě taky.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.