| Petaa | 39119 |
|
|
28.11.2011 19:33:13
Ahoj holky, tak ja taky zdravim po dlouhe dobe. Evi, abych te trosku uklidnila, ja uz se v tom placam par let, vubec totiz nevim kde chci poradne zit a neustale to resim. Vy jste taky myslim meli v planu CR, jestli se nemylim. My se ted po osmi letech vracime do CR, ve Fr jsme zanechali vlastnorucne retapovany baracek, mame tam vyborny kamose, zkratka jsme tam zakorenili...takze ten stesk po CR co jsem prozivala ve Fr, ted budu prozivat znovu a naopak, ufff. A aby to nebylo tak jednoduchy u nas, stravili jsme ted necely rok v Africe a kdo vi kde zase za cas skoncime, zkratka la famille globe-trotteur
Co se tyce franc. skolky, no comment, starsi chodil ve FR minuly rok do PS a u nas taky des, to nebyla skolka, ale vojna :-( paradoxne nejvic nadseni (hlavne kluk)jsme z africke mezinarodni skolky, ta mu myslim bude chybet... |
| iva |
| • |
28.11.2011 13:54:50
Ahoj holky, tak jste se zase trošku rozpovídaly? :)
Evi, doufám že splíny brzy přejdou... všude je něco. Budu na tebe myslet.¨ S tou školkou jsem zvědavá co na to řekne malá, v tom jsem ráda že t. stihl českou školkou, úžasnou, u lesa, s velkými pátečními vycházkami kdy venku i jedli, a neskutečným programem, přírodou, obr zahradou a rodinným prostředím a tak.. ach jo. Ta mi tady jako jedna z mála věcí chybí.. jinak zatím skoro nic. Hani, my máme trampolínu z Decathlonu, takovou spíš menší, ale jak jsem se dívala tak se nedoporučuje ani na větších aby tam byly dvě děti dohromady; jinak nosnost má do 80kg, takže až na tatínka si tam můžeme zaskákat všichni :) a děti tam stejně chodí dohromady, ale spíš běhají dokola a ječí, nicméně vyblbnou se úžasně. A já miluju vánoce, takže jsme udělali i adventní věnec s dětma, moc se jim povedl, zdobily už vlastně jen t+m. Ještě dokoupit adventní kalendáře a tak.. větvičky do váz.. ale marodíme, tak nic nestíhám. A někdy večer začneme dělat linecké :) |
| kytko | 28439 |
|
|
27.11.2011 14:56:53
MOc prosím, nepřeložila by mi nějaká frankofonní žena text písničky Aux Champs Elysées?
Moc děkuji |
| Hani a deti |
| • |
22.11.2011 9:27:19
Evicko, pisni mi na: hana.poitevin@hotmail.fr. Budu se tesit!
|
| Everell | 54071 |
|
|
21.11.2011 16:04:18
ahoj Hani, tramposku zmer a uvidis. Ta 3.7 m je fakt velka az az, my skacem klidne vsichni ctyri, deti jsme tu zatim nikdy nemeli tolik, aby nemohlijit zaroven a hlavne to fakt zabira misto (mame sice docela velkou zahradu, ale s bazenem, chatkou, zahradkou na zeleninu, skluzavkou, domeckem s verandickou pro holky, piskovistem je to fakt uz docela nahusteny, to jsem zapomnela houpacky
). takze pro nas fakt staci, zkus to skouknout v Decathlonu a uvidis. Cenove lepsi ale fakt najdes na netukuchyn jsme letos predelavali celu (stehovali z jedne mistnosti do druhe), E. to zvladl vsechno sam (fakt jsem na nej pysna), takze vim, co to je. no hlavne, ze jste spokojeni, my moc. A dal radsi do toho mailu, nejak jsem o tvuj prisla, muzes mne ho poslat, prosim? |
| Hani a deti |
| • |
18.11.2011 15:01:06
Ahojky holky,
tak poporadku: Pavli, kuchyn musela byt v provozu i pres "chantier"... dlazba se delala postupne, abych mela pristup k lednici, varici, troube a mycce. ;-) To by jinak ani neslo! Veci jsme presouvali sem a tam, hotove "skatulata skatulata hejbejte se!" Ale dlazba je uz konecne hotova a manzel je na ni pysny (nemel moc casu kvuli praci a rugby, ale povedla se mu, dal si zalezet), vypada to moc pekne! Na jare se pustime do obkladani zdi drevem, ted to bohuzel nejde, protoze nemuzeme odmontovat radiatory, kdyz je topeni v provozu... Vanoce se kvapem blizi, budeme se muset pustit do nakupovani darku... letos zustaneme v klidu s detmi doma, poprve nepojedeme do CR. Doufam, ze tu trampolinu sezenu! Rikam si, ze kdyz uz, tak velkou, at na ni muze radit nekolik deti najednou. Porad tady mame male sousedy nebo Tobikovu kamaradku ze skolky... Evi, moc diky za gratulaci (nikdy neni pozde) a za tip na trampolinu! Neumim si predstavit, jak je velka ta 3,7 m tramposka. Vezmu si metr pro predstavu... Koukala jsem po 4,3 m - 4,6 m nebo te nejvetsi 4,9 m ... ale to uz jsou velke sumy co za to chteji, pres 250 EUR s poslanim, to se mi zda hodne! Ale co, mame velky dvur, mista dost... mrknu se na e-bay, jestli sezenu neco "za rozumnou" cenu. Evi, to co pises zni jako "remise en question"??? Proc "prezivate"? Deje se neco? Doufam, ze ne!!! Nebo "jen" premyslis o vasi budoucnosti, prioritach ... a tvem miste tady? Myslim, ze to padne cas od casu na kazdou z nas, ktera zijeme dlouhodobe v zahranici daleko od rodiny... to patri k zivotu a volbe, kterou jsme udelaly... Ja si hodne casto rikam: "Bylo by jednodussi..." Zivot je slozitej! Drz se, kdyz budes chtit, pisni na mail!!! O fr. skolce mi ani nepovidej, Tobik tam vubec nechce chodit, rano je spatne naladeny, vzteka se...: delaji tam jen sama cviceni... psat, pocitat... vypada to spis jako v prvni tride ve skole! Velke naroky na deti, zadna radost z hrani, zadne prochazky... hruza!!!!!!!!!! Ale ja bych nemela vuli a nervy ucit ho doma, bohuzel! :-( Musim bezet, nase mala zizalka se probudila... venku krasne sviti slunicko, pujdu na zahradu. Papaaa! |
| Everell | 54071 |
|
|
17.11.2011 19:07:25
ahoj, uz jsem tu dlouho nebyla, takze Hani, zatracene opozdena gratulace k Valentince.
My ted tak nejak prezivame, ja bojuju sama se sebou, snazim si to vsecko srovnat (jako kde chci doopravdy zit atd.), holky docela dobry. Ackoli teda Elli stale nema moc chuti do skolky (a nedivim se ji, v pondeli jsem tam byla dopoledne na "navsteve a byla jsem fakt sokovana - za 2 hodiny si nehrali ani chvilku po svem, porad jen nejake aktivity, kdyz dodelali, tak uz maji predepsany, s cim si maji hrat dal, no prislo mne to drsny, v moyenne section. Takze jsem definitivne upustila od celodenni dochazky 4x denne, dokud budu doma, chodi jen 2x tydne. mar je v pohode, chodi do garderie, libi se ji tam. Tramposu mame, je to super, holky se na ni fakt vyradi, v lete si hraji i pod ni (ve stinu), fakt nelitujem. Koupili jsme na ebay 3.7m za 100€, se siti, ale neni u ni zebrik (holky lezou po schudkach, ale zebrik se da dokoupit), je kvalitni, akorat jak na ni v lete pali slunko, tak po dvou letech se zacina rozpadat takova ta ochrana na pruziny (zatim to drzi, ale proste je videt, ze to moc proti UV nevydrzi). Ale co jsem si vsimla v ostatnich zahradkach, tak to maji vsichni podobne, takze to asi nebude kvalitou. Kdybyste chteli, tak muzu pohledat i primo od koho to bylo, byli jsme spokojeni, doruceni by bylo do domu(coz fr posta nezvladla, vyzvedli jsem to na poste, ale vratili nam cele postovne, takze to bylo jeste lepsi). mejte se krasne, budu se snazit nakukovat casteji |
| pavla + tobi (04/2007) | 62155 |
|
|
12.11.2011 16:20:23
ahojka Hani, tak co dlazba, uz je polozena a kuchyn v provozu ???
s tou trampolinou je to vyborny napad !! Tobik si na ni nevzpomnel, ale kdyz byl u bratrance, ten ma velikou trampolinu (tusim z decathlonu), tak na ni skakal cely den. Byl z ni uneseny ! zatim si napsal o nejake hry (casse baraque) playmais, a prej ze chce kuchynku a jeste dreveny vlacek... no musime ty jeho napady protridit. :o) uz tak ma more hracek ! Ale uvazuju, ze na narozeniny by byla super ta trampolina. Tak jestli nejakou poridite, dej vedet. zatim papa pavla |
| pavla + tobi (04/2007) | 62155 |
|
|
12.11.2011 16:20:21
ahojka Hani, tak co dlazba, uz je polozena a kuchyn v provozu ???
s tou trampolinou je to vyborny napad !! Tobik si na ni nevzpomnel, ale kdyz byl u bratrance, ten ma velikou trampolinu (tusim z decathlonu), tak na ni skakal cely den. Byl z ni uneseny ! zatim si napsal o nejake hry (casse baraque) playmais, a prej ze chce kuchynku a jeste dreveny vlacek... no musime ty jeho napady protridit. :o) uz tak ma more hracek ! Ale uvazuju, ze na narozeniny by byla super ta trampolina. Tak jestli nejakou poridite, dej vedet. zatim papa pavla |
| Hani a deti |
| • |
2.11.2011 11:40:26
Ahojky Pavli,
pani, Tobik uz je nedockavy, vid? Ani se nedivim, v obchodech uz jsou cele regaly vyzdoby, hracek... A co si Tobisek preje od Jeziska / Pere Noela? Ten nas porad basnil o Bakuganech, babicka v CR to nevydrzela a koupila mu sadu... uz ma vlastne dve ;-) Tak jsem zvedava, co si ted vymysli... Tobik basni o velke trampoline, ted je to velika moda tady i v CR. Kdyz pry mame ted velky dvur... A navic ten nas kluk potrebuje pohyb a vybit energii! Poradite nektera, kde ji poridit, aby byla kvalitni a hlavne bezpecna (s kvalitni siti)? Ten muj se dal konecne do pokladani dlazby v kuchyni, mame vsechno zase vystehovane... v obyvaku, vypada to u nas jak na bojisti!!! A to prijedou navecer tchanovci s Tobikem, na nej se tesim, ale nevim, jak se tady poskladame! Jdu neco delat, hezky den vsem!!! |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.