| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky ve Francii

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 4795  [Dalších 4595 >>]
Hani a deti (treti se vraci z prace :- )
  • 
30.11.2011 17:57:02
Nebo si budes muset koreni prinejhorsim namichat: cannelle, anis, gingembre, noix de muscade, clou de girofle ...
Hani a deti (uz jen dve)
  • 
30.11.2011 17:54:42
No Ivi... To bych snad vedela... :-)

Pernik se rekne "pain d epices", hezka slozenina!

Maly sousedik prave odesel s maminkou, zase prijde pristi stredu (asi i se sestrickou Cali), protoze kluci nestihli co chteli... :-) Byla to sranda, Matteo je vylozene dite-intelektual (vcetne brylicek a pohledu odbornika na veskere otazky), nas Tobik je oproti nemu sportovne zalozene (nekdy az hyperaktivni) dite, ktere ma bujnou fantazii... ale shodli se a dobre si pohrali! ;-)

Jdu vymyslet neco k veceri...
iva
  • 
30.11.2011 17:37:00
...já se lekla že máš dítě se sousedem :)))

Tak hodně kuráže na ty tři kousky a díky za info s kořením.. zkusím mrknout na stránky intermarche, na nakupování en ligne, měli by tam snad mít nějaký komplet seznam tak to projdu.
Ještě zjistit jak se vlastně řekne perník? Haničkooooooo? :)
Hani a deti (momentalne tri - i se sousedem)
  • 
30.11.2011 14:02:09
Ahojky maminky,

jak raaaada ctu takove krasne zpravy, ktere prosviti chladny zimni den!!! Pavli, moc a moc blahopreju a drzim vsechny palce!!! At te kluci hyckaji, koukej se setrit! ;-)

Tramposku jeste nemame, koukala jsem na e-bay, jenze tam jich ted moc neni (tech vetsich)... tak uvidime! Prinejhorsim ji dostane "opozdene" na jare, stejne bychom ji asi ted v zime nerozkladali... lepsi pockat nez se unahlit a pak litovat!

Zacali jsme se poohlizet po darkach, utika to: nejdriv nas cekaji Tobiho 5. narozeniny, pak Vanoce. Napsala jsem s Tobikem dopis, on k tomu namaloval celou rodinu a nalepil obrazek hracek co by chtel: "chateau de Playmobil", mec Star Wars, skateboard (to jsem na nej zvedava), aktovku Cars na koleckach, trampolinu... S Valentinkou to bude jednodussi, je jeste mala a je ji jedno co dostane! ;-)

Pavli, to budes koukat jak si kluk dokaze pohrat s kuchynkou! Nas Tobi uz ji ma dva roky, vedle ma maly "obchudek" s regaly, kde se "zasobuje"... a jak si s tim vyhral: delal nam oblozene talire, varil kafe...! Ted uz si s ni hraje mene, ale kdyz tady ma kamaradku Emmu, je strasna sranda je pozorovat a poslouchat! Pockej jak ti bude jednou snacha dekovat, chichichi!!!

Ja jsem planovala vyzdobit domek dneska, ale kdyz jsme se vratili z hokeje, zaklepal soused, jestli by si jeho maly syn Matteo (5) mohl prijit hrat s Tobikem. Jeho manzelka ceka za mesic treti mimi a je strasne unavena, navic si udelala vyron na noze, kdyz sla ve tri v noci prat pradlo, nemuze spat... A tak kluci lumpaci spolu! ;-)

Ivi, ja si pernikove koreni vozim z CR, na nic takoveho jsem tady nenarazila. Ale pernik se tady taky dela, tak se zkus mrknout nekde v supermarketu...

Jdu zkontrolovat ty dva lumpy!

Hezky den!!!

iva
  • 
30.11.2011 12:16:36
Ještě dočítám, tak holky - hani, pustilo to? :)

a petul, kdy přesně se vracíte? Je to paradox, vid, ze ted se Vám moc nechce.. on jak člověk začne jednou pendlovat tak se těžko přestává, přesně jak píšeš. My jsme ještě daleko za Vámi, ale taky už jsme něco projeli a ještě nás něco čeká. Hlavně aby to zvládaly dobře děti, t. to poslední stěhování už nesl trošku hůř, ted tady začíná mít kamarády, zamiloval se nám (horká novinka, rozmáznu na blogu jak bude trošku času:) .. já už jsem rozkoukaná.. a možná za rok už budeme řešit stěhování.
A to tady mám poslední dvě krabice na vybalení :) možná by bylo rozumnější to nechat jak to je..

Ale na to ted myslet nebudu, proč stahovat kalhoty když brod je ještě daleko!
iva
  • 
30.11.2011 12:12:20
Nejdřív obrovská gratulace k miminku, hlavně at to jde všechno dobře dál.. ted už máš nejhorší za sebou, tak snad ti nebude špatně a užiješ si bříško.. to je krásný :)

A vánoce - my budeme taky ve Francii, ale tím že jsme už v CR bydleli čtyři roky 200km od mých rodičů a vánoce slavili sami, tak mi to nějak nepřijde, ale těším se jako malá, miluju vánoce holky moje.. zdobím ale jen s dětmi, nejsem typ který by tady chirurgicky přesně rovnal svíčky a ozdoby, to radši všechno trošku pomačkané, nakřivo a upatlané ale s otiskem těch mých dvou nejdražších.
Zatím jsme udělali jen ten adventní věnec, občas z něj nějaká dekorace upadne, ale jinak se jim povedl :)
mám ještě větvičky do váz, ty ozdobíme s t. asi dnes. A pak by si přáli moc takového svítícího soba za 20e .. tak se na něj dnes po karate pojedeme podívat :)
A pak jenom obrázky ze školky, má tam stromečky, andílky, řetězy.. tak to spolu nějak rozmístíme.

A dnes snad vletím na to linecké.. jo, holky, je tady perníkové koření?? Já teda perníčky skoro nedělám, ale t. loni bavilo zdobení, tak bych je udělala znovu. JInak ozdobí linecký.. však je to jedno :) ale perníčky zase krásně voní :)

ad dárky - já radši nic psát nebudu, m. umí česky a i když sem nechodí, náhoda je blbec.. otevře se mu stránka.. :)))

A peti, ty moje rodino.. co popřát, asi aby se ty neštovice raději vyrazily ted než později, doufám že to malého v tom vedru nějak moc nesvědí.
Jinak blog - ten mě fakt baví, jen není moc času. A je to strašně praktický, to hlavní prostě napíšu tam. Škoda že jsi taky nezačala, ta afrika mohla být dobré téma..

Malá usnula, t. kouká na Ice age, jdu si dát vanu!
pavla + tobi (04/2007) 62155
29.11.2011 21:59:45
ahoja holky, vitam "stare" maminy. :o)) to je fajn mit zase par novinek, jak se komu dari.
Peto, vasi rodinu globe trotteur obdivuju. To by se mi libilo. A pro deti to musi byt vyborny, takhle poznavat spoustu jinych kultur.
Jinak vidim, ze jsme na tom se vsechny stejne. Moje koreny pustily uz i ve Francii (15 let, jezisi !) a i kdyz mi chybi "domov", tak zase tam by mi chybel kousek Francie. Uz si s tim hlavu nelamu, rikam si, ze prece jen to mame kousek oproti kamaradkam, co jsou treba v USA.

Vanocni vyzdoba u nas jeste zadna, budu rada, kdyz vylovim nekde ve sklepe venec... A uz bych mela planovat peceni.
Hani, poprve budu na vanoce taky tady, uaaaa ! Ale uz jsem velka holka, tak to zvladnu.
A co tramposka, uz jste vybrali ? Evi, tak za 100 euro takova velika, to super cena ! Na jaro na ne taky kouknu, to byl super darek k narozkam.
Jinak my koupili Tobikovi k vanocum kuchynku, pral si ji, tak jsem zvedava, jestli bude opravdu varit...
Jinak pro mojeho budu kupovat zupan a poradna sluchatka, kdyz mixuje muziku na pocitaci, takove prakticke veci. No ale jinak si doprejem zimni dovolenou nekde na slunicku. Na lyze letos nepojedem, z duvodu velmi radostnych... v cervnu cekame mimi. To je nase velka novina poslednich dnu. Zacinam 4. mesic, takze je to vsechno certsve a po predchozich nezdarech, verime, ze bude vse OK.
Tobik ma taky radost, uz si stezoval, ze vsichni kolem maji sourozence a on nic.
tak se holky mejte a zase psinete !

Hani a deti
  • 
29.11.2011 9:50:42
Ahojky holky,

vy jste se tu nejak rozjely, to je dobre!

Evicko, hned jak si behem dne najdu chvilku, odepisu, slibuju!

Na Valentinku leze ryma, v noci kaslala, mam pocit, ze jsem ani nespala a porad dokola jen vstavala a lehala zpatky do postele... snad ji to prejde! Vecer s ni jdu na dve preockovani, tak uvidime jestli ji to neskoli uplne!

Tobik je ve skolce, doma je klid. Asi si dopreju malou "siestu", kdyz uz jsem na rodicovske "dovolene", hahaha! Moc casto se mi to nestava... :-)

Vcera jsem z Tobiho silela! Kdyz se vratil ze skolky, mel pocmarane nove rifle, rukavy u mikiny, ruce a dokonce si namaloval i kruh okolo pusy!!! Nejdriv se mi snazil tvrdit, ze to neudelal schvalne, ale vzhledem k tomu, ze si dal zalezet a pri malovani menil barvicky a tvary, se priznal, ze to udelal schvalne... ale "nevi proc"!
Bavila jsem se rano s ucitelkou a ta mi rekla, ze cviceni udela "a la Tobias", cili rychle a odbyde je... a pak se nudi. A dalsi cviceni navic uz nechce... A tak jsme mu dlouze a trpelive vysvetlovali, ze to se nedela, ze uz je velky, ze vsechno stoji penize a bla bla bla... A pokud to takhle pujde dal, k narozeninam dostane za dva tydny jen nove kalhoty a kosili!

Ach, ti chlapi! Tobik se nedokaze dlouho soustredit; kdyz neni nikdo dospely pobliz, vsechno odflakne... pry cely tatinek, kdyz byl maly, to se mam na co tesit!

A tak prisel na radu Vanish a K2R, jsem zvedava, jestli to pusti, grrr!

Uz chystate Vanoce? Okolo nas uz ma spousta lidi hotovou vyzdobu... Ja cekam na zacatek prosince, zda se mi jeste brzy. Ale asi je to i tim, ze je letos vyjimecne teplo... clovek si nepripada jako v zime!

Nejake tipy na darek pro drahou polovicku???

Jdu se pomazlit s kralickem (novy chlupaty clen rodiny) nez se Valentinka probudi.

Hezky den!

Petaa 39119
28.11.2011 21:14:26
nazdar sestrenko....:-), zrovna jsem dneska cetla tvuj blog, vtipne napsany a hlavne postrehy mas uplne stejny :-). Jo, jo, blizi se to a najednou se nam nejak nechce, to je vzdycky tak, poznali jsme tu ke konci fajn lidi, clovek si zvykne na teplicko atd. Navrat asi bude ledova sprska, dnes jsme meli 36°C.
My na tom se zdravim taky nic moc, Jena jako naschval ted prodelava nestovice a to jsme si chteli naposledy poradne uzit slunicka a more, ted jen doufam, ze se mi co nejdriv osype mladsi, pac s otupkovanym nas taky nemusi pustit do letadla....duben ok, uz se moc tesim, africkych zazitku mam az az a ty tech francouzskych myslim taky.....bisous a vous 4 !
iva
  • 
28.11.2011 20:10:55
Petulko, ahoooooooooooooooooooooooooooooj :) tak už se Vám to blíží, vid?? JAk v dubnu dorazím tak už se na tebe těším.. musíš mi všechno povyprávět a tak vůbec..jen to asi bude šok, skočit do té naší zimy rovnou z afriky.
Gros bisous zatím.. musíme si napsat mail jak bude chvilka; já jsem ted nafásla taky antibiotika, mám v sobě první dávku, tak jak se trošku vzchopím ozvu se osobněji a detailněji. Opatrujte se..!
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 4795  [Dalších 4595 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.