| FialoFka | 95290 |
|
|
10.3.2011 11:38:08
A co pejsek?
![]() |
| binaryy szuká ovci | 109793 |
|
|
10.3.2011 11:35:50
Dostala jsem nabídku odjet do Francie..na jih. S celou rodinou, to znemaná já, přítel, a náš 18ti měsíční syn. Ani jeden z nás francouzsky neumíme, ale nebojíme se vlka nic:) Anglicky se domluvíme. Máme zajištěné bydlení i práci-práce na ranchi u kamarádového strejdy.
Já jsem rozhodnuta odjet, mě zde nic nedrží. Přítel je trochu skeptik, a potřebuje čas. Co všechno musíme kromě pojištění a tak zařídit? Co s rodičákem, hlásí se to někde, že budu delší dobu ve FR, ovlivní to něco? Zatím je to ve fázi vývoje, nabídnuto mi to bylo včera kamarádem co je na půl francouz napůl čech. Odvezl by nás tam, ubytoval, zajistil práci. Nic bychom neriskovali, kromě toho, že by tady přítel přišel o těžce nebytou práci, já bych požádala o vrácení školného, to je maličkost. Jak je to s dětmi? Budu mít nějaký problém? co zařídit? A tak obecně, co jste ochitny říct o životě ,,tam", na co se připravit... Díky moc |
| Hippo | 108875 |
|
8.3.2011 12:35:01
Gratuluji k holčičce! Krásně se Vám to povedlo, bráška bude určitě skvělý pomocník a ochránce.
Můžu Tě poprosit, jestli bys mi nenapsala v krátkosti, co znamená to dočasný CAF number? Já bohužel ještě nemluvím francouzsky a můj manžel je Španěl, ale on už docela rozumí a mluví, takže by to mohl vyřídit. Potřebujeme nutně zažádat o jesličky, kromě jiného. Já dopisuji diplomku a potřebuji alespoň dvě dopoledne pro sebe. Malý má 11 měsíců, je úžasnej, hodnej, ale samozřejmě se mu musím věnovat, když se ho nevšímám, tak si sedne pod stůl a kouše mě do nohy :) Jinak jsem se snažila něco vyřešit zde v angličtině, ale nemá to cenu.. Jedna úřednice mi odpověděla, že nehovoří anglicky a dál se se mnou ani nebavila. Mě to ale neodradí :) ba naopak! sluníčko svítí, jsme zdraví a to je to hlavní.Mohla bys mi dyžtak napsat na email kaci.cisarova@gmail.com? Díky hezký den |
| Hani a Tobi a ??? (uz vime!) |
| • |
8.3.2011 7:06:15
Ahoj maminky,
vsechny Vas moc zdravim!!! Vcera jsme byli na druhem ultrazvuku a konecne vime, ze Tobisek bude mit ................................................... malou sestricku!!! Byl to krasny zazitek, doktor uzasny, vsechno komentoval, podrobne zkoumal a vysvetloval nam co prave vidime, mluvil k brisku, kdyz se pokousel posunout miminko do jine pozice... Nadhera!!! Ackoliv jsme si mysleli (a vsichni okolo), ze to bude kluk, jsme NADSENI .... a zaciname videt "la vie en rose"... ;-) Tobisek uz to vi a s radosti to oznamil tchanovcum (je u nich na prazdninach)... Muzu vam rict, ze opet nemuzu rozdychat reakci tchyne: "To snad ne, no ja jsem strasne zklamana. Doufala jsem, ze to bude kluk. Ruzove uz bylo dost."....... byt v te chvili vedle ni, neco po ni hodim (rikala to pred Tobiskem)! Pak ji asi doslo co rekla a dodala, ze hlavni je, ze ma vsechno co ma mit a je zdrava... Pro vysvetleni: moje svagrova pred mesicem porodila treti holcicku Angele (+ prvni je kluk) a tak meli po tri mesice az do porodu doma skoro celou rodinku (bez tatinka). A pak mi jeste rekla, ze stejne nemuze byt roztomilejsi nez Tobik, ktery je hodny a slusny... za vse dekuje a bla bla bla! A chce blondynku s modryma ocima! Proste diplomacie sama (kdyz jsme ji z porodniho salu oznamili, ze Tobias se jmenuje Tobias, rekla nam: "To je vtip?") !!!!!!!!!!!!!!!!! Gigi mi rika, at si z toho nic nedelam, ze znam jeho mamku a jeji takt... ale i tak me to hrozne vzalo. Nasi jsou nadseni, pohlavi je jim ukradene, budou radi za oboji! U me i u segry! At zijou nakupy, netroufla jsem si kupovat ve slevach, dokud jsme nevedeli co to je... po modre to bude zmena!!! Gigi se me po vychodu z nemocnice ptal: "A co budeme delat s temi tunami obleceni co mame doma?" ... Jdu se pripravit do prace! Hezky den Vam vsem! P.S.: S CAF mam jednu radu: existuji "permanences" CAF (u nas v Centre Social, kde pracuju kazde pondeli), kde se takove zadosti vyrizuji celkem rychle... |
| Hippo | 108875 |
|
8.3.2011 6:28:50
ahoj, prestehovali jsme se nedavno do Francie a nyni postupne davame dohromady vsechny papiry, potvrzeni.. Jak nas znamy kamarad francouz rika, jestli jdes na urad, vezmi si vsechny papiry, ktere mas od narozeni, jestli jsi jeden ztratil, kdyz ti bylo 5, tak nic nevyridis.. :) Takze jsme v procesu CAF number, muzete mi nekdo poradit, kolik dni trva vyridit tento super papir? Po dolezeni celeho stohu papiru..Uz potrebujeme nutne zazadat o jeslicky.. Dekuji moc ![]() |
| Hippo | 108875 |
|
7.3.2011 21:50:15
ahoj, prestehovali jsme se nedavno do Francie a nyni postupne davame dohromady vsechny papiry, potvrzeni.. Jak nas znamy kamarad francouz rika, jestli jdes na urad, vezmi si vsechny papiry, ktere mas od narozeni, jestli jsi jeden ztratil, kdyz ti bylo 5, tak nic nevyridis.. :)
Takze jsme v procesu CAF number, muzete mi nekdo poradit, kolik dni trva vyridit tento super papir? Po dolezeni celeho stohu papiru..Uz potrebujeme nutne zazadat o jeslicky.. Dekuji moc a preji hezky vecer! ![]() |
| pavla + tobi (04/2007) | 62155 |
|
|
24.2.2011 14:03:26
HOKEJ uuaaa ! tak to je super ! hokej je tady ve francii dost originalni sport. :o) Tak parada Tobisek ceske predky nezapre.
no teda ale na ty treninky je to dalka. no jo, za kluzistem se musi asi do veeelikeho mesta ! Tak mrknu na FB, a ukazu to i nasemu Tobimu jak jini Tobici umi bruslit. papa |
| Hani a Tobi a ? |
| • |
24.2.2011 7:34:13
Pavli,
Tobik zacal od zari hrat hokej, dvakrat tydne (ve stredu rano a v sobotu) ho vozime na treninky skoro 50 km tam a 50 zpatky! Ale strasne ho to bavi, koupili jsme mu celou vystroj, deda o Vanocich nove brusle... Mame hokej v rodine: muj tatka strasne dlouho trenoval, bracha hraje dodnes (zacal ve ctyrech)... tak ma Tobi v sobe ceske geny! A tak jsme o Vanocich tahli letadlem tasku s vystroji, k tomu hokejku... chodil s dedou bruslit na rybnik a na trenink na kluziste. Mrkni na Facebook, mam tam fotky a videa ze zacatku na lede, bylo to srandovni! Je uzasne videt, jak ti prcci udelali velke pokroky!!! Hezky den vsem!!! |
| pavla + tobi (04/2007) | 62155 |
|
|
23.2.2011 22:02:42
ahoj Hani,
to jsou hrozne veci, co pises o kolegyni. to pak clovek relativizuej svoje trable ! Novy domecek podle popisu vypada uzasne ! insert, to budou krasne vanoce, co ? to je super, ze si budes moct vzit rok congé, to bych taky potom chtela a pak se dat na 80%. uz se nemuzu dockat. u nas nic noveho. domek uz je jakztakz predelany, zbyva jen schodiste a pak plno dodelavek jako jsou vypinace, svitidla, prahy atd. no a taky casem koupelna, ale jak rikas, az budou finance, zatim to nehori. a na brzo se vrhnem na zahradu. potrebujem vysadit zivy plot a prorezat kere, zkulturnit terasu atd. atd. atd. znas to. tobik zacal srandovne kreslit, ruzne panacky a zvirata. ten by byl v sedmem nebi, kdybychom bydleli vedle zoo, jako vy. miluje zvirata. do skolky moc rad nechodi, je to takovy samorost a asi mu trva nez se skamaradi. pristi rok uz to snad pro nej bude lehci. zato jeslicky (kam chodi po skolce a ve stredy), ty miluje. uz je tam stary mazak, to asi proto. a co vas tobik chodi na treninky ? co dela za sport ? ja toho naseho teda zatim sportovat nevidim. ten slapne 2x do kola a uz ho boli nohy, haha. mejte se krasne p. |
| Hani a Tobi a ? |
| • |
21.2.2011 10:17:39
Ahoj Pavli,
ta "domaci pohoda" u nas je jen zdanliva!!! Mam pocit, ze porad nekde litame - kdyz nemam schuzi vecer ja, tak manzel (dnes a ve ctvrtek on, zitra a pozitri ja - nektere tydny jsou "chargees")... v sobotu jsme byli vsichni tri na treninku Tobiho, vcera jsme si udelali rodinne dopoledne v ZOO, to bylo moc fajn!!! Takovych chvilek by melo byt mnooooohem vic! Jojo, jak pises, ted jen prodat ten nas! Jedna z variant je, ze ho pronajmeme a vezmeme si dalsi pujcku, jenze do toho se mi moc nechce, spis vubec... nevis, na jakeho najemnika narazis, jestli bude platit, jak dlouho zustane... ja chci zustat na "conge parental" : asi rok... lepsi prodat!!! Ceka nas zarizovani dalsi kuchyne, tentokrat ale mnohem vetsi! ;-) Jinak pokoje v patre jsou nove vytapetovane (nektere tapety nejsou zrovna podle naseho vkusu, ale hned jak bude cas - a penize...), koupelna dole taky nova (style "art deco" ... ehm ehm ... taky na ni prijde casem rada!) Ted resime topeni, "fioul" nam nevyhovuje (byvali majitele protopili min. 2500 l za zimu). Tak chceme nejakou ekologickou variantu... a k tomu zprovoznime krb (novy "insert"), na to se moc tesim! Ja jsem taky zvedava co vybereme za jmeno, uz ted se tomu smeju, jak se zase budeme skadlit - hlavne, pokud to bude chlapecek! Na druhy ultrazvuk jdu 7.3., tak jsem zvedava! Ale chci, abychom tentokrat vybrali jmena pro obe varianty, ne jako minule! ;-) Tobik se nemuze miminka dockat, pripada mu to dlouhe! A co noveho u vas? Domecek uz je hotovy nebo jeste predelavate? A co Tobik, jak se ma? Jedu navstivit byvalou kolegyni a povzbudit ji, je na tom zdravotne spatne, nedavno se ji zabil zet (tesne pred svatbou, 3 male deti, z toho tomu poslednimu byl teprve mesic!) ... ach jo, jak v takovych chvilich pomoct? Mejte se fajn!!! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.