| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky ve Francii

(?)
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 4795  [Dalších 4445 >>]
pavla + tobi (04/2007) 62155
20.2.2011 14:57:29
ahojky hani, tise zavidim vasi domaci pohodu !
to je novinka, ze se budete stehovat. ted kdyz jste si tam vse opravili podle vasich predstav ! ale zase budete mit vic mista a zahradu a dokonce lesik !!! fiha, to se bude tobikovi libit, bude si moc hrat na tarzana. :o) ted jeste prodat domek. tak at vse probehne, jak si predstavujete.

to jsem zvedava, co vyberete za jmeno. ale je to prijemna zalezitost, vid ?
tak at mimi prospiva a ty si to uzivej, i kdyz uz s jednim prckem doma, to musi byt daleko narocnejsi nez poprve.
Hani a Tobi a ?
  • 
18.2.2011 22:57:03
Jani, Pavli,

diky za odpovedi! Asi to uz bude pro letosni rok pozde, ale aspon budu pristi rok vedet, jak na vycurane ceske urednicky! ;-)

Pavli, my jsme byli u kadernice dnes (ja v klidu v utery). Tobik chtel "shampoing jako papa" ... ale na strihani trpelivost zadna! Cely tatinek! "Ca y est, tu as fini? Je peux descendre?" ... a porad dokola!!! Obdivovala jsem trpelivost kadernice! ;-)

Jinak je mi skvele, nastesti uz zadne nevolnosti... Uz 2 tydny citim jak sebou mrnousek vrti ... a to cim dal vic!

Koupila jsem klukum "gadget" : maly doppler, kterym poslouchaji srdicko a pohyby miminka, jsou z toho uplne uneseni, funguje to skvele. Vecer si lehnu do postele, kluci kazdy na jednu stranu se sluchatky ... je to sranda!

Tobiskovi jsem poridila obrazkovou knizku o "naissance", je to ted takova jeho bible, porad si ji prohlizi, chce, abych mu ji dokola cetla a vypravovala o nasem miminku, jak roste, jak si tam v brisku plave... Je nadseny, ale taky netrpelivy! ;-)

Na druhy ultrazvuk jdu 7.3. Moc se tesime a jsme zvedavi co to bude! ;-) Meli bychom se pustit do vyberu jmen, aby to nedopadlo jako pri Tobim, kdy jsme se rozhodli az na porodnim sale!!!

Pavli, nevim, jestli jsi to cetla, ale prodavame nas domecek a pokud vsechno dobre pujde, vymenime ho za vetsi ... s velikym dvorem, zahradou a lesikem! Asi 7 km odtud... Potrebujeme prostor a cerstvy vzduch! ;-)

A jak se mate vy? Co noveho?

Hezky vikend vam vsem!!!

pavla + tobi (04/2007) 62155
18.2.2011 21:04:22
ahoja holky,
ja se taky kazdy rok vztekam, jaktoze urednici zase chteji "popelnicni" papir za mne i za naseho tobika. takze kazdy rok mailuju mamce cestne prohlaseni a kopiruju starou pobytovou kartu. :o)(popripade nejaky papir od CPAM) to jim staci.

Hani jak probiha tehu ? uz nemas nevolnosti ? a co dalsi UTZ, uz probehl ?
ja jsem vcera strihala tobiskovi vlasky, jen na zatylku a kolem usi a uz mi to docela jde.
,apoprve to byl horor a ted jsem se instruovala na ntu, tak uz ten sestrih vypada "normalne".

Jo a taky jsme zkusili s Tobim lyzovani,ale zatim ho to moc nebere. sjel se mnou 3x mini-kopecek a uz chtel jit radeji na prulezky, dite nevdecne... clovek ho vezme na hory a on ani na ty boby nechce, radsi lozi na prulezkach, ktere ma i u baraku !
ale nevzdavam to, pristi rok to zkusime zase. :)
jani78 + 07/08
  • 
18.2.2011 17:38:11
Ahoj

presne toto jsem resila koncem roku.
Stejna situace, pani na urade mi jen potvrdila, ze kazdy rok musim dodat vypis ze zdravotni pojistovny, ze uz jsem odhlasena od te a te doby a to jim staci. Takze kazdy rok volam a faxuji papiry na mestsky urad. No jo trvale ceske bydliste :-)

s pozdravem

J.
Hani, Tobi a ?
  • 
17.2.2011 20:52:30
Odeslala jsem to rychleji nez jsem chtela!

Dekuju predem za kazdou radu!

Doufam, ze se mate vsechny fajn!!!
Hani a Tobi a ?
  • 
17.2.2011 20:47:47
Ahoj maminky,

jdu s dotazem (je to pro mamcu): vy, ktere mate ceske obcanstvi a adresu v CR, platite tam i poplatky za popelnice???

Vim, ze jste sem nektera psala, ze jste dodala na radnici "cestne prohlaseni", ze v CR nepobyvate a popelnice neplatite... Co je k tomu potreba jako "doklad"? Treba pracovni smlouvu? Nebo smlouvu o koupi nemovitosti ve Francii? Aby mi verili...

Nasi se odstehovali z mesta na vesnici, byt si "odkoupil" braska ... adresu mam stale tam, i kdyz tam nebydlime (a pri navstevach jsme samozrejme u nasich)...

Dosud nasi platili popelnice za mne a za Tobiho (ma ceske obcanstvi a bydliste bylo taky u nasich...), prijde mne to ale zbytecny... Pokud by z toho ale mohly byt problemy, radsi to zaplatim! ;-)

Jak z toho ven?

Mam hruzu z toho, ze budu muset zmenit adresu a napsat ji k nasim ... obihani uradu, vyplnovani papiru a hlavne zdlouhave cekani...
Katka+A+MA+M(72) 28171
4.2.2011 13:35:36
Jo dostala, ale toho casu zase toliki nemam ;-) Segra uz ma holcicku na rodila se 1.2. ma 3kg a 49cm, jo jmenuje se Julie. Adrien byl znechucenej, ze je to dalsi holka, ale jinak dobry.
Hani, Tobi a ??? (to se teprve uvidi)
  • 
1.2.2011 19:19:57
Ahoj holky,

konecne tady zase nachazim "zname" maminky! :-))

Moc vam dekuju za blahoprani!!!

Zatim je vsechno jak ma byt. Nevolnosti me presly (to jsem pri prvnim tehu vubec neznala... ted jsem kazde druhe rano behala po otevreni lednicky na zachod, silne vune a zapachy me natahovaly!) A Tobik na me pokazde ziral s vytrestenyma ocima: "Maminko, a proc plives? Ty blinkas?" ;-)

Pristi ultrazvuk nas ceka zacatkem brezna, moc se tesime! Tobik o miminku casto mluvi, uz by chtel, abychom ho meli doma! A porad resi co vsechno mu musime koupit, zaridit atd. Roztomile!!! Ale treba ho to jeste prejde.. ;-)

Navic jsem se dozvedela krasnou novinu, ze moje mladsi segra ceka taky miminko a dokonce s malym odstupem! Ani netusila, ze je tehotna! Nemela od ukonceni antikoncepce v zari vubec mesicky, sla si na gyndu pro injekci na vyvolani a ejhle - byla cca v 8. tydnu! Tak to bude v lete veselo, nasi nebudou vedet kam driv! ;-)

Pustili jsme se do hledani vetsiho domecku, ten nas je sice zazizeny, ale zacalo nam v nem byt tesno - chceme nekam mimo mesto, velkou zahradu... jeden mame vyhlidnuty, snad to dopadne!

Miso, a kdy vy se hodlate pustit do tretiho miminka - vysnene Faustine???

Jdu koupat a dodelat veceri.

Mejte se krasne.

P.S.: S prekladanim ani ceskym uctem nepomuzu, ani jedno nepraktikuju...

Everell 54071
31.1.2011 14:42:33
ahoj, taky gratuluju tehulce a zavidim moc. Tak hlavne at tehuleni probiha v kloidu a mimi i ty jste zdravi!
miso, nevim - ja teda mam ucty dva, ten cesky mam u mBank - neplati se zadne poplatky (ani za kartu, za vybery z bankomatu, za vedeni uctu, proste nic), karta je tam visa, jsem s nim spokojena. vsechno resim pres net, pres net jsem si ho i zalozila ( v cechach, smlouvu privezl kuryr). Ale jak je to s prevodama penez nevim, mam na tom uctu pozustatky ceske materske, takze jsem zatim neprevadela. zkus se zeptat v tvoji francouzske bance, jak to je, kolik bys platila pri tech platbach a podle jakeho kurzu.
A jinak pouzivam paypal, pri platbach vsude. Myslim, ze tam se zadne poplatky neplati, ale pouzivala jsem ho jen v eurech (treba do nemecka)
misu a dva kluci 32115
31.1.2011 14:19:43
Ahojky,
vsem preji jen to nej... a tehulce/kam gratuluji a stale zavidim. U nas to treti jeste pry ne...Jinak jdu s dotazem. V budoucnu budu casto nakupovat v Cechach...co je vyhodnejsi prevod na ucet nebo prevod pres paypal? Jak je to s menou eura na Kc a co poplatky? castky by neprekrocili 100eur. My bezne pouzivame oboje, ale zatim pouze v eurech. Holky, kdo s tim mate zkusenosti, poradte. ucet si v Cech zakladat nehodlam. dekuji Misa
[<<Předchozích 340] Názory 341350 z 4795  [Dalších 4445 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.