| Martina Bergerová | 70170 |
|
19.4.2023 15:44:48
vlad., já s tím zase tak moc zkušeností nemám, my jsme doma oba cholerici, takže když něco chci, jsem zásadně příjemná
On taky. Kdybychom jeden na druhého uhodili a vyčítali si, skončilo by to velice špatně, oba máme "roznětku" . Mně prostě funguje určitá lehká vemlouvavost, potom je úspěch vždy zaručen , můžu to považovat za zařízené, ale MM je hrozně hodnej, jen se na něj musí zlehka![]() |
| vlad. | 38059 |
|
|
19.4.2023 15:38:13
Martasíno, pro každého znamená "v míru" něco jiného
upeču nám něco, protože chci, ne proto bych manžela ošálila a donutila k nějaké práci, by si myslel, že jsem se pomátla. Mezi partnery by měla měla fungovat domluva jako mezi dospělými lidmi, pokud na tu činnost nikdo z nich nemá schopnosti nebo to prostě nikdo udělat nechce, někdo se na to zjedná ![]() |
| Beat | 107867 |
|
|
19.4.2023 15:36:53
Sedmi soucítím. Tomuhle se říká sendvičový problém. Ty jsi mezi.. Musí to být fakt náročný. Já měla docela starší rodiče, takže už je nemám. To není veselé, ale teď mám už "klid". Bylo to tak stresové období, teď jsem proti tomu úplně vyklidněná. Prošla jsem si tím, když byly děti mezi 10-15. Taky nic moc. Ale měla jsem ještě víc síly, a děti dávaly radost. Takže nejhorší mi přijde doba: staří rodiče, děti vylétají z hnízda, stárnutí, přechod a manželství/partnerství v krizi díky věku, dětem apod. Uff.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
19.4.2023 15:33:05
kroniko, mám dojem, že máš v podstatě dvě možnosti... buď se naučíš řešit takové věci sama a odpady si vyčistíš, což ovšem doporučuju jen v případě, že ti především záleží na výsledku a nebudeš z toho mít pocit, že jsi za vola... nebo manželovi důrazně řekneš, že to je potřeba udělat a že jestli to neudělá dnes, budeš muset volat instalatéra nebo se dojdeš do hospody zeptat, jestli to neumí někdo udělat, protože tvůj muž toho očividně není schopen
![]() btw nějak mi to připomnělo tenhle vtip, zkus mu ho přečíst ![]() Manželka prosí manžela, že kape vodovodní kohoutek, aby ho spravil. Manžel čte noviny: „Copak jsem nějakej instalatér?“ Za chvíli povídá, že ji nefunguje žehlička, jestli by se na to nepodíval. „Copak jsem nějakej elektrikář?“ Večer chce, aby spravil dvířka od skřínky, že se nezavírají: „Copak jsem nějakej truhlář?“ Druhý den přijde domù, všechno spravený. „Kdo to opravil?“, ptá se manželky. „Soused.“ „A co za to chtěl?“ „Chtěl abych mu zazpívala anebo mu dala. „To je vůl, a cos mu zazpívala?“ ptá se manžel. „No dovol, copak jsem nějaká zpěvačka?“ |
| Žžena | 83005 |
|
19.4.2023 15:32:01
Jenže neznačkové mezizubní kartáčky jsou ve dvou-třech velikostech. Chybí tenký i tlustý. U nás doma používáme prakticky všechny velikosti.
|
|
19.4.2023 15:29:35
luthienko, já si tu vaši situaci pamatuju, dost jsem s tebou soucítila, když jsi v době covidu psala co a jak. A jak to tedy s bistrem je, daří se rozumně? Baví tě ta práce alespoň?
|
| TaJ | 81121 |
|
|
19.4.2023 15:26:51
Kroniko, no jo, to znám, ono když má člověk barák, tak je pořád co dělat, uvnitř i venku. My to máme tak nějak od začátku rozdělené - manžel z větší části nakupuje a tak ze dvou třetin vaří (je víc doma), já uklízím barák, peru, když jsem doma, tak vařím, nebo vaříme spolu. Manžel obstarává všechno kolem auta - tankování, technické, přezouvání apod..., já zase věci kolem synovy školy, učení, hlídání co kdy má být zaplacené, kroužky, doktory apod. Na zahradě děláme oba - manžel většinou seká, nebo třeba opraví plot, natře vrata... já pleju, stříhám..., pomáhá i syn, třeba přehazuje kompost, nebo zalévá.
|
|
19.4.2023 15:24:17
modroočko, já přeci o žádném omlouvání někoho/něčeho nepsala...
já jenom že jsem někdy dosáhla lepších výsledků, když jsem na svůj protějšek šla "v míru" a s dobrým načasováním To je všechno![]() |
| holkamodroočka | 156337 |
|
19.4.2023 15:19:19
A to má manžela omlouvat? On se může Kronice vyblít se starostmi, ale žádná reciprocita z jeho strany? Pán je unavený a má svých starostí dost na to, aby vyslechl manželku a spravil odpad? Partneři jsou snad spolu v dobrém i ve zlém. Jestli má stejný přístup i k práci, tak se už nevidím, že on jako řemeslník není finančně za vodou. A že je z toho Kronika na nervy.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
19.4.2023 15:18:40
77krasko, u nás to máme rozložené podobně, my s manželem kolem 50, dítko 15, rodiče 72, 82 a 92. Naštěstí rodiče jsou zatím téměř soběstační (třeba jim dovezeme nákup, nebo s něčím pomůžeme, ale jinak se o sebe postarají v prakticky sami) a dítko je zatím taky celkem bezproblémové.
|
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.