Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| LenkaMad | 56223 |
|
|
6.4.2018 8:43:41
Cimbur, obávám se, že je to tak jak píšu. Zjišťovala jsem si to z více stran - v naší rodině máme několik onemocnění, která jsou dlouhodobá a bylo mi řečeno, že v tomto případě se to čerpat nedá :-(.
|
| Jana a Petra | 47153 |
|
6.4.2018 8:25:21
Správa sociálního zabezpečení, která dlouhodobé ošetřovné bude proplácet, to vykládá, jak píše Lenka. Obávám se, že na situaci zakladatelky to bohužel nepůjde použít. Nicméně bych si to na jejím místě 1.7. až to začne platit, ještě prověřila.
|
| Slída | 125055 |
|
|
6.4.2018 7:49:41
Pokud jsou stále ještě v záloze možnosti další léčby, pořád je naděje. Nicméně je třeba, začít myslet i prakticky, udělej si pořádek v účtech, pojistkach apod. Zajisti dceři někoho s kým může hovořit, mluv s ní. S prací ti poradit neumím, ale pokud můžeš využít pomoci buď profesionální nebo někoho z rodiny, zkus to tak. Vyřiď příspěvek na péči. Ono se to lehce řekne zůstaň doma, ale co dál? Pokud víš, že práci seženeš snadno, tak bych se klonila k zůstat doma, pokud ne, zkus to jak to půjde.
![]() |
| Persepolis | 107413 |
|
|
6.4.2018 7:36:16
Irmi, to je mi moc líto.
![]() V rodině jsem podobnou situaci nezažila, ale před dvěma lety diagnostikovali rakovinu slinivky mému kolegovi z práce. Znala jsem ho strašně moc let, s ním i s jeho ženou se přátelila, takže jsem tomu byla docela blízko. Jeho žena okamžitě skončila v práci, aby s ním mohla být doma. Tady byla trochu jiná situace v tom, že ona si rovnou mohla zažádat o předčasný důchod. Mám pocit, že oba dva prognózu úplně vytěsnili. jeho žena byla v jeho přítomnosti vždycky optimistická, vybrečet se chodila jinam. On si celou dobu dělal plány. ne do nějaký vzdálený budoucnosti, ale třeba :" až mi skončí chemo a udělá se mi líp, tak pojedeme tam a tam.."Ještě 14 dní předtím než zemřel, tak pracoval na zahradě. Prostě on si tu nemoc snažil nepřipouštět a žít jako bez ní. Psychicky mi přišel v pohodě. Paradoxně jsem měla mnohem větší strach o jeho ženu. U ní jsem cítila, že ten optimismus je jenom hraný, ale ve skutečnosti je v obrovském napětí. |
| vlad. | 38059 |
|
|
6.4.2018 7:22:44
Ano, většinou gastroenterolog. Záleží na místních zvyklostech.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
6.4.2018 7:17:52
Dlouhodobé ošetřovné je možno od 1.6., podmínkou je 7 denní hodpitalizace pro zhoršení zdravotního stavu a pokud propouštějící lékař sezná, že bude nutná doba ošetřování v domácím prostřední nejméně 30 dnů, vystaví to při propuštění, nelze to vystavit zpětně. Pacient je předán do péče ambulantního lékaře, který potom dělá kontroly a vystavuje lístky na peníze. Je možno čerpat 90 dnů.
|
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
6.4.2018 6:49:25
pomoc neumím, tak jen..
![]() |
| Cimbur | 64764 |
|
|
6.4.2018 6:23:30
Ne Lenko, naopak pro lidi jako je zakladatelka a její manžel je to koncipováno.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
6.4.2018 5:52:50
Rozhodne ošetřující lékař, třeba ten onkolog.
|
| Firenza | 130641 |
|
|
6.4.2018 5:47:36
....
přeji hodně sil vám všem.Kontaktuj nadaci Dobrý anděl , jak psala děvčata i další podpůrné skupiny. Zaměstnavateli řekni pravdu. Situace je taková a taková , potřebuji home Office anebo zkrátit úvazek a poprosit je , aby byli vstřícní - věřím , že lidé jsou ochotni se domluvit a pomocí si |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.