Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inaaa | 119752 |
|
|
7.12.2017 19:49:42
Léčba rakoviny Antabusem...
S přelomovou studií týkající se tohoto léku teď přišel mezinárodní tým pod vedením českého vědce z Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, jímž je Prof. MUDr. Jiří Bártek, CSc., v současné době vedoucí laboratoře Cell Cycle and Cancer ve výzkumném ústavu Kræftens Bekæmpelse v Kodani. Z výsledků studie vyplývá, že tato tabletka dokáže pomoci nejen od problémů s chlastem, ale hlavně umí bojovat s nádory. Výzkum vědci založili na epidemiologické studii, kterou provedli v Dánsku na pacientech – alkoholicích, u nichž byly diagnostikovány zhoubné nádory. Ukázalo se totiž, že nemocní, kteří i po nádorové diagnóze dál užívali Antabus (disulfiram), měli výrazně nižší riziko úmrtí než ti, kterým látka nadále podávána nebyla. |
| luthienka | 77117 |
|
|
23.11.2017 13:25:22
my jsme do Protonového centra odesílali dotaz na možnost léčby mailem ( po předchozí telefonické domluvě). DO několika dní odpověděli s tím, že operace je pro moji maminku vhodnější než protonová léčba. A s tím, že pokud při operaci budou zjištěny další skutečnosti, tak se máme na ně opět obrátit.
KOntakty jsme našli normálně na jejich webu. Za zkoušku nic nedáš. Jinak i princip protonové léčby nám vysvětlila primářka plicního odd. s tím, že mamince ho v jejím případě nedoporučuje. Byla jsem ráda, že i PC pak mělo stejný názor a že snad nehledají klienty "za každou cenu". |
| Alžběta Janíčková | 155184 |
|
23.11.2017 5:07:42
Ještě jeden dotaz: máte někdo zkušenosti/vědomosti o léčbě tohoto v Protonovém centru?
|
|
23.11.2017 1:23:01
manezka: bylo to přesně, jak jsi napsala
"Přeji hodně štěstí. Mám vlastní zkušenost - léčba Hodgkinova lymfomu před 7 lety. V Bohunicích na hematoloonkologii je několik specializovaných ambulancí na různá zhoubná krevní onemocnění" |
|
23.11.2017 1:20:05
Luthienka - bezvadné, díky!!
"S touto nemocí naštěstí nemám zkušenost, ale ráda se podělím o to, jak zvládáme nemoc mojí maminky (rakovina plic). Tím, že bydlíme společně, tak spoustu věcí i společně řešíme. Maminku všude vozím (v práci se prostě nezblázní - toto je moje jasná priorita). Den dopředu si řekneme, jak to zorganizujeme: o kolik pojedeme dřív, kde zaparkujeme, co si sebou...." |
|
23.11.2017 1:16:34
.libik - něco podobnýho jsem četla na internetu (ach ty internety...). Borec psal podobné zážitky, musím říct, že bych to vzdala po první chemoterapii a operaci.. klobouk dolů
"Můj kamarád tím prošel pře 13 lety a je OK, podstoupil vynětí sleziny prolezlé nádory, chemoterapii, váhal s autotransfúzí kostní dřeně, ale tu nakonec odmítl. je zdráv, od té doby dokonce zplodil synka " |
|
23.11.2017 1:13:39
zefýr - bylo to skoro přesně tak, jak popisuješ, hnusné jídlo included. A jako bonus informace, že sprchy jsou na chodbě, ne na pokoji :D
|
|
23.11.2017 1:11:42
Ještě k tomu sdělení diagnózy - klidný tón, možnosti, zhruba vysvětlení postupu, pokud se bude léčit. cPočítám, že podobné jobovky sděluje za den spoustě lidí. Tlačil ho do léčby, ale tak nenápadně a opatrně, že si člověk vlastně ani nevšimne, že je to jediné rozumné a souhlasí (tatínek měl představu, že na doktory kašle a bude se "léčit" alternativně, )
Moc se mi líbilo, že se zabýval i "kravinami" a snažil se vyjít vstříc - do zprávy napsal i drobnosti, které by mohly taťkovi ulehčit vstupní pobyt v nemocnici, takže toto kvituji. |
|
23.11.2017 1:01:47
Tak jak to proběhlo.
Já jsem se zdržela v koloně na D1, takže jsem přišla do čekárny zrovna, když taťka odcházel na odběr krve. Potom jsme celkem dlouho čekali, asi hodinu řekla bych. Ěekárnu a přidružené chodby prohlížela třikrát, protože v tom davu lidí jsem ho nemohla najít. Bylo to na jednu stranu hrozně deprimující tam vidět tolik lidí, ale na druhou stranu jsem se utěšovala nadějí, že všichni vypadají dobře (jakože ne vyhublí a apatičtí) - nemám s touto nemocí žádné zkušenosti, takže totálně zcestné představy. Pak nás oba pozvali do ordinace, kde definitivně doktor potvrdil diagnózu a narovinu řekl, že pokud se nepůjde hned léčit, umře. Taťka měl představu léčit se alternativním způsobem, ale to dělal poslední rok a zavíral oči před realitou. Nakonec kývl na léčbu. Takže hned příjem. Odběr kostní dřeně z kosti - říkal, že mu místo odběru umrtvili. Prý to bylo v pohodě, dokud nezačli "nasávat". Pak to prý bolelo. Moc. Nadával a to dost sprostě. Doktorka říkala, že může nadávat víc, jak se mu zachce. Neotřelými výrazy pobavil přihlížející mediky. Ranku prý zalepili a naprosto v pohodě. Co se týče té první návštěvy - tam je škoda toho, že už v odesílající nemocnici/u obvodního lékaře neřeknou, co přesně se bude dít. Napíšou tam "příjem pacienta" či "vyšetření". V ořípadě, že je člověk v pr... s nervama je to hrozně deprimující. Přesně tohle jsme potřebovali vědět. Přijdete, přihlásíte se, odběry, lékař. Jako není to nic hroznýho, ale pocit, že tam bude "napospas" a neví, jak to bude probíhat, pro něj byl fakt strašný. |
| manezka | 155193 |
|
|
21.11.2017 20:20:17
Přeji hodně štěstí. Mám vlastní zkušenost - léčba Hodgkinova lymfomu před 7 lety. V Bohunicích na hematoloonkologii je několik specializovaných ambulancí na různá zhoubná krevní onemocnění. Je tam i specializovaná ambulance na non-hodgkinské lymfomy (já jsem chodila do té vedlejší). Těch podtypů lymfomů je opravdu spousta, takže se předem nic moc říct nedá. Právě při první návštěvě mi paní doktorka vše podrobně vysvětlila - co moje onemocnění obnáší, jak bude asi vypadat léčba (včetně odhadu doby léčení), jaká další vyšetření léčbě budou předcházet. Myslím, že při první návštěvě mi pouze brali krev. Je to opravdu špičkové pracoviště, jen ať tatínek počítá s tím, že možná bude velmi dlouho čekat, je tam vždycky plno pacientů a lékaři nezvládají (ač se snaží, jak můžou). Jinak doporučuji stránky www.lymfomhelp.cz, jsou tam i různé příručky pro pacienty ke stažení, kde jsou srozumitelným způsobem vysvětleny tato onemocnění i možnosti jejich léčby (autory některých z nich jsou právě brněnští hematoonkologové). Lymfomhelp má i pacientskou linku, kam se dá zavolat (sama jsem párkrát využila).
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.