Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alžběta Janíčková | 155184 |
|
21.11.2017 18:38:26
Příspěvek lepím na odpověď Hello, ale dík patří všem.
Ještě jsem teda žádný z příspěvků, kromě prvního, nečetla, protože až teď jsem se vrátila od rodičů a budu pročítat a být třeba trošku víc v klidu. Ještě jednou díky a určitě se budu ještě ptát :) |
| Cimbur | 64764 |
|
|
21.11.2017 12:00:47
Libiku, neblbni. Pána na onkohematologii uvidí onkohematolog, ten se podle dosud zjištěných výsledků teprve rozhodne, kdy, co, jestli za hospitalizace nebo ambulantně. Existuje asi 80 typů lymfomů. Jen úzce specializovaný odborník ví. My víme prd, ty víš prd. Není to o aroganci, ale o úzké specializaci a vysoké odbornosti.
|
| libik | 142094 |
|
|
21.11.2017 11:53:21
Takže mu nemůžou říct, co , jak a kdy budou vyšetřovat?
Já už fakt nikdy k doktoru nevlezu, nesnáším to prostě.... |
| Líza | 17721 |
|
|
21.11.2017 11:50:30
Ne, nevěděj. Tak jednoduchý to je.
|
| libik | 142094 |
|
|
21.11.2017 11:25:46
Lízo a Cimbur, to je přesně doktorské
Jelikož dg. má, tak asi už něco věděj, ne?"pane, přijďte na lačno, promluvíme si, nabereme vám krev, pak vás sestra ubytuje na další 2 dny, kdy proběhnou ta a ta vyšetření a podle nich se domluvíme, jsou zhruba tyto možnosti, ale nepředbíhejme. Návštěvy za vámi mohou, vaříme skvěle, nebojte se ničeho." Ne musíte být důležití (doktoři) jak hovno v lese, jenom ať se pacient náležitě vycuká, když už si dovolil dostat raka. |
| lezeleze | 76235 |
|
|
21.11.2017 11:16:12
To jsou skvělé tipy a triky a věřím, že to mamince dodává hodně sil a klidu.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
21.11.2017 10:47:40
Non-hodgkinův lymfom je celá velká skupina onemocnění, postup se bude lišit podle typu, rozsahu onemocnění i podle věku a celkového stavu pacienta. Tatínek je odeslán na špičkové pracoviště. To je věc, která bohužel pro non-residenty velkých měst s univerzitním pracovištěm už tak samozřejmá není. Další postup neví v tuto chvíli nikdo, musíte počkat na rozhodnutí onkohematologa.
|
| luthienka | 77117 |
|
|
21.11.2017 10:34:20
odkleplo se mi to dřív... Tak k předposlednímu odstavci:
...že spoustu věcí zařídí a připraví. A to jim dá klid v duši. A klid a vyrovnanost je důležitá. |
| luthienka | 77117 |
|
|
21.11.2017 10:32:50
![]() ![]() S touto nemocí naštěstí nemám zkušenost, ale ráda se podělím o to, jak zvládáme nemoc mojí maminky (rakovina plic). Tím, že bydlíme společně, tak spoustu věcí i společně řešíme. Maminku všude vozím (v práci se prostě nezblázní - toto je moje jasná priorita). Den dopředu si řekneme, jak to zorganizujeme: o kolik pojedeme dřív, kde zaparkujeme, co si sebou má vzít. V nemocnici hledám cestu já, případně se poptám, kudy máme jít. Většinou se sama nahlásí v kartotéce, nebo na recepci. Čekáme a snažím se plkat (připravuji si milá nekonfliktní témata - co na zahradě, co děti, co vařit...). Hned na začátku nemocniční anabáze jsem jí vysvětlila práva pacientů (bývají na webovkách) - hlavně, že může kdykoliv cokoliv odmítnout, říct, že nerozumí, chtít čas na rozmyšlenou a hlavně, že může mít NĚKOHO SEBOU V ORDINACI. Většinou chtěla s sebou mě. Pak se snažím naslouchat, podržet oděv, podepřít, obejmout po nepříjemném zákroku, dát na závěr doplňující dotazy. NIkdy za mámu nic nerozhoduji, nevyjadřuji tvrdě své stanovisko - podporuji ji v tom, co chce ona (je svéprávná). K léčebnému postupu: z mé zkušenosti lékaři vysvětlují situaci jasně bez emocí. Řeknou dobrou i špatnou zprávu, popíší postup vyšetření, postup operace. Moje maminka jednu chvíli uvažovala, že na operaci nepůjde a raději chtěla zvolit léčbu ve fotonovém centru. Přijela do nemocnice s tímto postojem a chtěla další konzultaci. Věnovala se jí paní primářka a vysvětlila jí detailně způsoby léčby. Maminka se pak znovu přiklonila k operaci, která jí pravděpodobně úplně vyléčí... JInak jsem mamině nevyvracela její nápady (potřebovala si vyřešit finance a majetek) - zařídila jsem vše a udělala podle jejího přání. I když "dobré vychování" člověka svádí ke komentáři : "ty se uzdravíš" nebo "na špatné věci nemysli". Oni na to, že jsou smrtelní myslí a chtějí mít pocit, že spou Držím palce! A přeji hodně sil a ať se vše v dobré obrátí. ![]() ![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
21.11.2017 10:13:22
A ještě možná speciálně pro tatínka: není to sice žádná sranda, ale taky není potřeba házet flintu do žita. Léčba lymfomů je fakt promakaná, šance jsou fakt veliké.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.