| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 4082  [Dalších 3352 >>]
Vaitea 114076
24.5.2017 16:21:45

Emilia,
samozřejmě se může podávat i déle.
Je to lék, který ovlivńuje také tzv. oddálené zvracení a nauzeu.
Marika Letní 140743
24.5.2017 16:20:30
Zázvor se přece dopručuje i na nevolnost v těhotenství. Jsou nějaká lízatka, snad v lékárně?
margotka78 alias shit-roller 108560
24.5.2017 16:08:08
jestli mohu poradit něco hodně přírodního, tak mně na nevolnost pomáhá zázvor. Normálně oloupu, nakrájím na plátky, zaleju vroucí vodou, po chvíli přidám med.
Prý obsahuje nějakou látku, která stabilizuje žaludeční šťávy.
Tenhle týden jsem četla článek, že se zkoumá, že zázvor v sobě obsahuje látky mnohem účinnější než je chemoterapie.
Tak myslím, že nic nezkazíte.
Jinak přeji hodně sil...
~;((
Emilia+2 34431
24.5.2017 14:59:57
Aha, tak já myslela, že se Emend dává automaticky. Ale to stejně není řešení pro aktuální situaci. Podává se po tři dny v průběhu chemoterapie.
schumi1 100011
24.5.2017 14:54:29
Mame jen Zofran. Na Emend se zeptam.... jde mi právě o to zvraceni v delším odstupu po aplikaci
Dadyna s mláďaty 150151
24.5.2017 14:47:24
Přeju hodně sil, musí to být strašně těžké, sílu všem.... ~;((

Mám zkušenosti jen s dospělými - většinou dělaly dobře nahořklé věci, po malých troškách, fakt třeba polívkových lžičkách, dávat ovocné pivo (to plně nealko) nebo colu, když se zdá, že se "navaluje", studené - šťávu z kompotu, rozředěné ovocné pyré, přesnídávka rozředěná,dobrý je zamražený džus (do tvořítka 100% džus nebo s dužinou - grep, hruška, pomeranč u nás moc někdy moc nešel...)a pocucávat....dobré jsou i ty ovocné varianty jako nutridrink, teď nevím název, ale někdo to tu už psal, ale nechtít to dát najednou, jen trošku a studené. Nabízet pořád, pořád... ach jo, je mi to moc líto, je to šílená léčba, tak hodně ~;(( , ať to máte brzo a úspěšně za sebou.

Ještě se radí hodně sedět, jíst při jiné činnosti (odvést u toho co nejvíc pozornost). A zkoušet, co půjde...

Pokud nevolnosti trvají dýl než říkali, volala bych ale stejně lékaři, který na onko ošetřuje. Jinak ty podpůrné prostě léky dávat... a když řeknou i dýl, tak dávat dýl.... ~n~
Vaitea 114076
24.5.2017 14:38:59
Shumi o něm nepíše, proto ho doporučuju.

Záleží na typu chemo, resp. stupni emetogenního vlivu.
Raduza 68805
24.5.2017 14:29:49
Schumi, zkus mu dát jinou tabletku, která vypadá podobně (nějaký vitamín). Uvidíš potom. Zkusila bych ty homeopatika. Držím palce ~;((~;((
Emilia+2 34431
24.5.2017 13:55:26
Já myslím, že Emend se podává standardně všem dětem při chemoterapii. Alespoň v Motole to tak je.
Vaitea 114076
24.5.2017 13:48:47
Zkuste se informovat o možnosti podat Emend ( účinná látka- aprepitant, inhibitor neurokininového receptoru 1), má silný antiemetický účinek u pacientů léčených emetogenní chemoterapií. Významný je jeho vliv na zvracení v oddálené fázi po cytostatické léčbě. Vzhledem k jinému odlišnému mechanizmu účinku vhodně doplňuje Zofran (inhibitor 5 HT3 receptorů) a kortikoidy - Dexametazon také dokáže zvracení po chemo nebo radioterapii tlumit.
Myslím, že pokud je nedostatečný účinek takto silných antiemetik, není alternativa moc nadějná.
Dobré je kombinovat obojí. Léčiva v účinných dávkách a kombinacích a zmiňované fyzikální přístupy - chladná strava, nedráždivá, malá množství.
Dbát především na schopnost příjmu tekutin.

Přeji vám štěstí.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 4082  [Dalších 3352 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.