| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Rakovina

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 4082  [Dalších 3332 >>]
Adelinkaa 1 dítě. 75195
24.5.2017 12:12:36
Schumi předně hodně sil~;((~;((~x~ a doporučuji nutridrink, jsou to různé příchutě. Mamka to kupovala babičce, když odmítala jíst v nemocnici cokoliv, docela ji tím držela při životě.
Emilia+2 34431
24.5.2017 11:57:11
Ahoj,
také teď procházíme chemoterapií (taky 10 let, ale holka) Nám naštěstí stačí Zofran jen při kapání a max. jeden den po. Byli jsme ale jednou na pokoji se slečnou, která zvracela už jen při pohledu na láhev s tím sajrajtem. Říkala, že si to musela v hlavě prostě zakázat. Myslím, že měla i sezení s psychologem. Možná by to za to stálo. I když upřímně - slečně už bylo 17, u té své desetileté by to asi nepomohlo. Ale zkusit se musí všechno. Jinak moc držím palce. Předpokládám, že jste asi v Brně, že?
Z+2 109449
24.5.2017 11:54:16
Při chemoterapii a problému se zvracením u dospělé ženy fungovaly cyklistické gely. Nevím jestli jsou volně k dostání, ale tehdy je dostal od cyklisty jezdícého etapové závody a mělo to fungovat. Jestli to bude fungovat u vás bohužel naprosto netuším. ~6~
Musí to být strašně, strašně těžký. Držím palce.
schumi1 100011
24.5.2017 11:42:03
Děkuji, Jitys. Vyzkouším.
schumi1 100011
24.5.2017 11:41:01
Mám strach cokoli googlit, že se dozvím, něco co vědět nechci ~n~
Cimbur, píšeš, podávej... jenže lékaři říkají max. 3 dny po, příbalový leták max. 5 dní.
Dnes je to pátý den, co bude zítra netuším.
Bohužel, nedostanu do něj ani žádný Nutridrink, nic takového. Vyzkoušeno už před 2 lety při prvním onemocnění. Zvrací při pouhém vyslovení tohoto slova.
Je to peklo na zemi.
Cimbur 64764
24.5.2017 11:19:50
Kromě takových obecných rad, které všude vygooglíš, ti moc nepomůžu. Doporučuje se chladná, nepříliš aromatická potrava, po malých částech. Není nic účinnějšího, než právě Zofran a léky ze stejné skupiny. Pokud mu ulevují, podávej je.
Persepolis 107413
24.5.2017 10:53:32
Neporadím, ale strašně moc držím palce ať to všechno dobře dopadne.~;((~;((~;((
schumi1 100011
24.5.2017 10:31:11
Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s nějakým alternativním přípravkem proti zvracení při chemoterapii - nějaké homeo nebo bylinná tinktura nebo něco? Od lékařů máme samozřejmě k dispozici Zofran, ale nelze ho brát pořád :-( Dnes je to pátý den od podání chemy, a zatím stále bez Zofranu zvrací. Jídlo sní s chutí, ale do 15 min ho vyzvrací. Po podání Zofranu je vše ok. Čím ho nahradit? Potřebuji, aby jedl nebo skončí na PEGu~n~~n~~n~.
Jen pro úplnost dodám, dítě, 10 let.
Děkuji. V.
Dadyna s mláďaty 150151
6.5.2017 10:21:13
Diagnoza není přece prognoza... Měli by říct holou pravdu (a myslím, že i říkají) a detaily pak, když se nemocný ptá, nebo víc řeknou třeba těm příbuzným. Doporučuje se na návštěvu lékaře, kde se dozví např. výsledky operace nebo léčení, vzít někoho s sebou, protože se předpokládá, že ten nemocný sám si nebude všechno pamatovat, že to bude vytěšňovat, různě emocemi zkreslovat... např. v MOU tohle přímo říkají - vemte někoho s sebou, komu důvěřujete...

Víckrát jsem zažila, že lékaři diagnozu sdělí (nádor byl zhoubný, máte to a tam apod.), ale nikdy !! jsem neslyšela, že by řekl hned na první dobrou něco jako "máte pár měsíců" - snad jen ve filmu, v reálu ne...

A s tím přijetím... někdo to potřebuje vědět, aby mohl urovnat věci, uvítá to a přijme to jako fakt, někdo to i slyší a přitom to nechce slyšet, nepřipustí to k sobě... např. moje máma - ta věděla vše, od začátku s ní jednali na rovinu - nikdy se na nic nezeptala, do posledního dne žila v tom, že ne, že se přece uzdraví... nepřekonala fázi popření vlastně nikdy. ~Rv Co člověk, to jiný přístup k tomu, jak to v sobě srovnat, jak to odžít a dožít ~Rv
Tragika 61116
5.5.2017 0:38:07
Mně teda udivuje a děsí zároveň, jak všichni předem ví, co by pacient unesl a co ne. Jasně, z kruté diagnozy nebudu skákat metr dvacet, ale můžu mít alespoň čas, vyřídit potřebné věci před smrtí, jsem-li toho tedy ještě schopna. Pravda by se měla lidem říkat a ne, že ne. Milosrdná lež a obelhávání lidí na smrtelné posteli jsem zažila u své kamarádky. Dodnes si to vyčítám. Tenkrát na ni hráli habaďůru doktoři i její manžel a mně řekli, že jí to rozhodně nemám říkat. Ona se ptala otevřeně, jenže jsme nebyly samy, ale právě v přítomnosti jejího manžela. Šílená situace.
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 4082  [Dalších 3332 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.