| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nadváha

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 3350  [Dalších 3180 >>]
babi_ 48341
4.5.2021 17:58:23
Tak asi jí vadí, když ji bolí břicho. Fakt není schopna pobrat, že miska musli s cukrem a grankem "navíc", tedy po obědě, jí způsobí potíže s břichem jak okamžité, tak trvalé (do šatečků nebo sukně už moc nepásne...)? Nebo to ví, ale nezvládne se udržet?
Federika 14090
4.5.2021 17:49:12
~:-D Tak mně taky dneska psala ze školy,že má hlad:-)
Ale ona si dělá už dlouho svačiny sama, měla si vzít víc.
Doma teď byli zvyklí na přísun kdykoli:-)
Janinka a dvě princezny 132403
4.5.2021 17:48:02
i když chodila do školy běžně chodila "mamííí ty si mi dala na svačinu jen 1 housku a já měla 6 hodin, už druhou přestávku jsem neměla co jíst" a tak to u nás bylo furt, po obědě druhý oběd doma i když jedla apod., ale uznávám, že je teď na jídlo víc času ~6~
Federika 14090
4.5.2021 17:46:54
Tak ji asi teprve čeká, my jsme kontrolovaný na endokrinologii, tak vím, že zatím má dětský růst,ale ten spurt je teprve před ní.
4.5.2021 17:45:55
jak říkám přesně teď nevím, ale určitě víc než 55 má
a o ten růst se taky bojím, manželova větev je strašně malá, manžel je se svými 175cm čahoun rodiny
dcera celoživotně roste málo a pravidelně, nikdy neměla žádný růstový spurt, ani výškově ani v noze
Federika 14090
4.5.2021 17:40:48
Dcera se teď vrátila do školy. Ona teda během téhle doby nepřibrala, ale říkala,že snad jediná nemá ve třídě žádný prsa, nic,že holky hrozně vyrostly a přibraly.
Tak asi ten věk tomu taky napomáhá, těsně před pubertou.
4.5.2021 17:39:58
ona je v pohodě, za mě ani nevím kde bere to sebevědomí ~s~
otevřeně jsem se jí zeptala zda vnímá nějaká omezení, sama říkala, že se jí zatím nikdo nikdy neposmíval, je hodně společenská a oblíbená v kolektivu, nemá problém seznámit se, mít kamarády (to vidím i na dovolené apod.)
dnes mi řekla, že jí břicho trochu vadí hlavně kvůli módě, ale že není ochotná nic velkého dělat. Já jsem jí o plánu s doktorem řekla. Netvářila se, že jí vadí tam jít, ale ani neskákala nadšením, že by jí to mohlo pomoct zhubnout. Ona je evidentně spokojená. Já si sama za sebe dávám sakra pozor aby si byla jistá, že ji miluju i kdyby měla metrák a při nákupu oblečení se jí třeba snažím poradit jak maskovat apod. s tím, že všechny ženy mají nějakou svojí problémovou partii
K_at 121378
4.5.2021 17:37:26
Janinko, to je těžký. V pohybu je. Předtím byla "vychrtlá". Teď začala jíst. Navíc puberta - takže "bagrovat". Může mít růstový spurt, vyroste 10cm za rok a bude vyřešeno. Mmch kolik teda váží?
4.5.2021 17:33:52
vím, že tady se to moc nesmí říkat, ale nám pandemie nijak zvlášť nevadí... jako jo odpadly jí kroužky (tancování), ale některé jedou dál, denně je s kamarády venku, občas jí dovolím nějakou tu přespávačku apod., nevnímám, že by nějak trpěla, byla demotivovaná nebo po něčem toužila, v tomhle máme vztah otevřený i jsem se ptala
já jsem za poslední rok hodně doma, chodím do práce max. 2x v týdnu nemyslím, že by to nějak zvlášť vadilo resp. nevnímám rozdíl oproti stavu před covidem a v něm, možná jen v tom, že bych jí mohla vzít do bazénu apod. a mohla by tancovat, ale jak říkám, přibírala i před tím
K_at 121378
4.5.2021 17:30:14
Janinko, a dcera se cítí jak? Má opravdu nadváhu? Můžete jí zkusit trochu za pochodu měnit jídelníček? Musí chtít ona. I když je ještě na hranici věku, kdy se trochu dá ještě ovlivnit. Půjde do školy, jediná možnost je doma některé věci nemít.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 3350  [Dalších 3180 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.