| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nadváha

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 3350  [Dalších 3170 >>]
Janinka a dvě princezny 132403
4.5.2021 17:29:03
ale co je to zdravé jídlo ~d~ já bych řekla, že doma máme normální jídlo, ale když člověk chce tak i ze zdravého nebo normálního uděláš opuletní prasáckou hostinu
já právě nemyslím, že je správné, aby doma nebyl ani cukr apod. že to pak o to víc bude chtít, ale zároveň nevím jak v ní přepnout, aby to nejedla
já se pokud jde o jídlo fakt snažím - některá jídla poslední dobou úplně vynechávám (řízky, kachna, knedlíky - to jsou věci které ona miluje), palačinky dělám z poloviny z cirznové mouky, každý víkend je ryba apod. ale ona to dokrmí jinak a za celý den toho sní prostě moc
Gavašetka 111364
4.5.2021 17:25:27
Hele, jak to popisuješ, tak bych rozšířila pohled na celou situaci kolem jídla. Možná je to taky svým způsobem důsledek omezení při pandemii, nemožnosti dělat obvyklé věci, nucený pobyt doma, nástup puberty, možná jídlo jako skoro jediný zdroj příjemných pocitů, když je jí jinak ouvej, kdoví. Asi bych zkusila i nějakou terapii, kde byste jako rodiče byli zapojeni, koukni třeba na Mgr. Janu Divokou, ta se dětskou obezitologií zabývá jako psychoterapeutka (https://janadivoka.cz/o-mne/cv/), pokud aktuálně má úvazek i někde ve zdravotnictví, tak by to mělo být i na pojišťovnu (svého času ve zdrav. pracovala, teď nevím).
4.5.2021 17:23:54
rozhozená psychicky není - stav vnikl vlastně plíživě a i za našeho přispění.
Jako miminko velmi špatně jedla, z kojení rovnou přešla na normální jídlo, nikdy nepila UM a trvalo to až do 7 let, kdy nechtěla téměř nic, točilo se pár jídel stále dokola a váhově se držela na posledním percentilu - bedlivě hlídána lékařkou
No a v po 7. narozeninách někdo lusknul a dítě najednou začalo jíst, doslova žrát - i tehdy byla dost vybíravá, ale když jí něco chutnalo začala si najednou přidávat apod. a my, včetně babičky a dědy jsem měli radost, že začala jíst a pobízeli jsme jí, přidání nebyl problém "dej si když ti konečně chutná" apod.
váha během dvou let vylétla skokově až nás doktorka poslala na kontrolu štítné žlázy (to bylo na prohlídce 9 let) no a od té doby se to rok od roku plíživě stále zhoršuje
4.5.2021 17:19:49
je stará jako tvoje - 12 let, 6. třída
Federika 14090
4.5.2021 17:16:24
Janinko a kolik jí je? Moje dcera má 150 cm, tak určitou představu mám.
Základem je možná mít doma jen zdravé jídlo. Tři chleby, granko,plácání všeho dohromady, to je fakt moc. Ale musí to začít vadit hlavně jí. Řekla bych,že tatínek tomu může takhle ještě nasadit korunu, ať se přestane takhle chovat.
4.5.2021 17:11:52
já právě nevím jak na to a nechtěla jsem být konkrétní
holka je na pohled opravdu silná, tuk se jí ukládá hlavně na břiše to má opravdu veliké, na stehnech a prsou má již strije, měří 151 a má určitě více než 55 kg, zatím nemenstruuje, není nijak morbidně obézní, ale prostě jí každý rok přibude pár kilo navíc a začínáme se točit v kruhu, a to před koronou závodně tancovala a ani trénink 3X týdně nestačil, manžel ji neustále okřikuje - jemu prý nejvíc vadí, že jak je silnější tak je líná nic se jí nechce, nedá si ode mne vysvětlit, že to taky s tím nemusí souviset, že je na prahu puberty a že kolo s tatínkem jí prostě netáhne, ale on si představuje, že bude lítat od ráda do večera a na jídlo si vzpomene sotva u večeře jako to bylo za nás, když jsme byli děti
problém je v jídle, když vidím její kamarádky, které u nás jí jak zobají. Ona běžně 3 chleby k snídani nebo 4 volská oka apod. Hlavně má některé nezdravé návyky, plácá páté přes deváté a často jí bolí břicho, trpí nadýmáním, nočním bolením apod. to nás trápí nejvíc, že je jí blbě. Já jsem jako dítě taky plácala - milovala jsem zavináče zajedené jahodovým jogurtem, ale nikdy mi nic nebylo.
např. dnes ráno - dala si musli s mlékem a hned na to hodlala sníst tuňáka v olivovém oleji, zarazila jsem jí to, vysvětlila a myslela jsem, že to chápe, ale hned po obědě (měla kuře s rýží) jsem šla běhat tak si slečna udělala to musli znovu, zasypala to grankem a moučkovým cukrem ~e~ když to zbodla přišel táta a ona ho vítá slovy "bolí mě břicho", chlapovi hned došlo proč a navíc kuchyň vypadá jako by se v ní živil někdo kdo vylezl z hladomorny - to granko a cukr všude rozsypané. My to prostě nezvládáme a ona nemá stopku.
Snažím se některé věci doma vůbec nemít, nyní uvažuju, že zruším i to Granko, ale zamykat cukr opravdu nebudu
Monika 123907
4.5.2021 14:34:24
Janinko a jestli by stačilo chystat snídaně - nebylo by to jednodušší, než čekat bůhví jak dlouho na termín, aby ses pak dozvěděla stejně, že je třeba dbát na rozumný režim v jídle (chystat snídaně?) a přiměřený pohyb? Nebo jaký je problém se snídaní - dcera nesnídá níc (a tatínek si myslí, že by měla) nebo snídá špatně nebo o co jde?
K_at 121378
4.5.2021 14:18:52
Janinko, no a je to jako vážný, nebo je z ní prostě ženská, tedy zaoblená slečna? Menstruuje? Jestli má otec problém, tak bych holku nikam netahala. Pokud teda nemá zatím o 20kg víc.
Buřt 147593
4.5.2021 14:16:01
Jani, a je uz to skutecne obezita hodna leceni ?
4.5.2021 14:14:56
děkuji za tipy, do Motola se bojím, že bude příšerná objednací doba a pokud mi navíc někdo (nejlíp chlap) začne vyčítat, že nejsem za účelem hubnutí ochotná dělat slečně snídani tak to mi ani ten panák předem nepomůže ~t~
holka sice je na prahu puberty, ale největší mindrák z toho (jejího vzhledu) má tatínek ~;)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 3350  [Dalších 3170 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.