| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nadváha

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 3350  [Dalších 3070 >>]
Velšice 92803
18.6.2019 12:37:03
Klukum to reknu tak jak to je, v tom mam vyhodu. U holek se musi mnohem jemneji. Syn byl oplacanejsi v deviti letech. Jen jsme omezili sirup v piti a pridali jeste jeden sport, ted uz je roky kostra obalena kuzi. A nevlastni kluci, ty nechavam zit, je jim prave uz 13 a 15, takze starsi se zacal snazit sam a mladsi k tomu musi dozrat. Nastesti to dost resi rust, takze z oplacanych kluku zacinaji byt hubenouri. V tomhle veku uz ani nelze pohlidat, co si koupi. Doma mame jen zdravy obsah lednicky, ale vedle skoly je vietnamec...
Gertruda 71818
18.6.2019 12:27:44
Představme si jinou úlohu: Jak manželce citlivě sdělit, že začíná přibírat?
Na mě takhle manžel přijít s citlivým oznámením, asi ho utluču. Těžko si toho sama nevšimnout, takže citlivá upozornění vskutku nepotřebuji.
*Owls* 35567
18.6.2019 12:26:06
Dcera 13 let/167cm se začala oblit. Nyní jí kupuju vel. 38. Při prvních striích na vnitřku stehen jsme se pobavily o hormonech, které jí teď cloumají tělem. Pochopila, že musí pracovat s pravidelností jídla a dodržovat pitný režim. Myslím, že nějaké to kg navíc v tomto věku, je u některých typů normální. Podle doktorky je naprosto v normě, prostě to přišlo jen hrozně rychle a dříve byla prostě hodně hubená. Má jeden sportovní kroužek, který ji baví, ale je nesportovní typ. Odpoledne si cvičí sama doma. Včera si při tom vymknula kotník. Je mi jí líto, ale je to teda trdlo~t~
darinaa 155453
18.6.2019 12:19:58
No tak já mám dvě dospělé děti a jednoho puberťáka, který jí z 90% to, co já vyberu při nákupu a má několik hodin týdně sport což já také svým způsobem podporuji. Tímto jsem myslela životoprávu.
Renka + 3 26652
18.6.2019 12:16:11
Je snadné říct dítěti hýbej se, ale bez toho osobního příkladu a pomoci si s tím to 13ti leté dítě nemusí vědět rady.
Renka + 3 26652
18.6.2019 12:15:11
Normálně taky běhám na 70-75 % tepovky, mluvit mi předtím nešlo, ale nějak to naskočilo, asi jak jsem začala běhat vždycky s někým, tak člověk nejdřív pár slov prohodí a najednou to jde. A pro děti je to moje tempo legrační, ty se přitom taky moc nezadýchají, tak při běhu lecos probereme. Ale osvědčilo se mi běžet vždy jen s jedním z dětí, jsou to takové naše chvilky, běháme po lese, povídáme si, prostě idylka. Jenže v zimě a na podzim za tmy nás to taky nebaví, tak doufám v letošní zimu už v běžecký pás.
A běháme s pejsky a děti už plánují příští roky zkusit canicross.
Epepe 89236
18.6.2019 12:13:16
Terapeutko, ale tomuhle bych vůbec neříkala "přibrala". Prostě z kukličky se líhne motýl a z děťátka žena. Bejt žena má svoje výhody, to bych dcerce zdůrazňovala. O něco tím přijde, jiné věci získá ... ale projít se tím musí.

Možná bych to dala do souvislosti i s historií rodiny - jak to snášely babičky, maminky, tetičky, co jim ženství dalo/vzalo.
Konzerva 153011
18.6.2019 12:10:45
Jasně že si uvědomuje, že přibrala- hlavně když se pokouší marně nacpat do oblečení, které ještě před pár měsící nebo loni normálně nosila. Je mi jasné, že to souvisí s pubertou, ale má bohužel tendence se porovnávat právě s těmi hubenými kamarádkami (které třeba ještě ani nemenstruují, jsou prostě vysoké, hubené až kostnaté).
Já sama mám nadváhu, dcera vídí, že s tím normálně funguju, nejsem doma zalezlá v depresi a nechodím zahalená v pytli. Navíc mi sama dala za pravdu, že "špeky" u holek řeší ve škole jen ty hubené holky, kluci mají úplně jiné starosti a ona se baví dost i s klukama, chodí do skauta (kde je 80% kluků)- snažím se, aby se hlídala, snažila, ale prostě nezblbla ~:-D

Terapeutko,

v tom případě bych zdůrazňovala:

- aby se neporovnávala s neporovnatelným, tedy s holkama, které jsou ještě před pubertou a to se může velmi otočit - konec konců stejně jako u ní,
- že klukům se sice kuličky nelíbí, ale kostry taky ne,
- že se hlavně musí hýbat a nepřežírat, aby byla pevná a pak je kilo sem kilo tam fuk,
- že jí nejsou věci, co měla před rokem, je normální, když je v pubertě.

Podporovala bych ji v tom skautu, protože když má sebevědomí při styku s klukama, tak by jí to mělo pomoct čelit případným blbým kecům nebo narážkám mezi holkama.
Epepe 89236
18.6.2019 12:09:57
Nevím, jak starý dítě máš, ale představa, že puberťákovi někdo řídí životosprávu ...
Monika 123907
18.6.2019 11:57:55
Tak píšu 5-6 km, ta 6km rychlost je dost velká (musím se na ni soustředit, když třeba telefonuju, tak jdu pomaleji), ale pořád je to chůze.
Pět km za hodinu (po rovině) je pro mě běžná rychlost, kterou jdu kdykoliv, pokud jdu sama a není třeba se vyhýbat atd. Ale asi to bude individuální jako všechno. Taky může mít vliv, že jsem celkem velká, možná člověk se 150 cm má větší problém "mrskat tak rychle nožičkama"?
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 3350  [Dalších 3070 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.