| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nadváha

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 3350  [Dalších 3060 >>]
kachna_ 144932
18.6.2019 11:55:57
"Kočko, koukám na tebe a strašně rychle přibíráš, asi budeš muset začít jíst trochu opatrněji nebo se víc hýbat."
A pozor, moje mladší štíhlá dcera tu váhu začala řešit taky.
Jinak dceři i mně se líbí YAZIO, které hlídá pitný i stravovací režim (mob. aplikace, píšeš si tam, co jsi snědla, mně přijde uživatelsky nejsympatičtější a ono pomůže zjistit, jestli třeba nemáš blbě nastavené návyky - cukry večer apod.)
Monika 123907
18.6.2019 11:54:54
Já už "běhám" přes dva roky a pořád marně čekám na tu závislost :-) Sportovala jsem tedy celý život, ale vytrvalostní běh byl pro mě vždycky to nejhorší. Teď by se mi dost hodil, považuju to za ideální aktivitu (ideální poměr čas/hodnota/cena atd.), ale pořád se musím dost nutit. Na jaře a na podzim to celkem jde, ale v zimě a v létě mám docela dost výmluv ~:(
Jinak tedy chodím na procházky s kamarádkou (cca 2x týdně) a na inline brusle s jinou kamarádkou (ovšem potom na pivo, tak nevím, jestli to nemá spíš negativní účinek pokud jdo o zdraví a hubnutí ~;)), to zvládám mnohem "dobrovolněji" a s nadešením právě kvůli té komunikace. Ale při běhání s nikým mluvit nezvládám ani při pomalém tempu (já už tak běhám sotva rychleji než jdu), musím běhat výhradně sama ...
darinaa 155453
18.6.2019 11:50:58
NIJAK... ty jako matka se zamysli nad jeho, její životosprávou, můžeš upravit jídelníček a začít s tím už při nákupu. Sem tam nějaký McDonald nikoho nezabije při normální vyvážené domácí stravě. Moje děti měly oplácanější období kolem 10-12 let, ale nikdy jsem to negativně nekomentovala, jsou teď velmi štíhlí.

Mám z dospívání poměrně otřesnou zkušenost se spolužačkou, která nám začala mizet před očima, měla roky problém s anorexií ... až o mnoho let později jsme se dozvěděli, že to bylo proto, že ji někdo řekl, že je cvalík. ( Nikdy nebyla obézní, úplně normální holka). Slova můžou hodně ranit a nic nevyřeší.
Monika 123907
18.6.2019 11:50:43
Možná by stačily jen pravidelné procházky trochu rychlejší chůzí (společné s dcerou nebo i dalšími členy rodiny), to snad není hned potřeba považovat za sport, jde u toho pěkně povídat ... Ve všední dny třeba 3x týdně na hodinku (to se ujde tak 5-6 km), o víkendu víc?
Renka + 3 26652
18.6.2019 11:47:03
V té skupině a navazujících dalších třeba na 5 km je řada takových, co k běhu měli odpor a dnes ho milují ~;), zrovna dnes tam má jedna "běhna" hezký příspěvek, že se připojila v dubnu do programu kvůli několika přezíravým poznámkám od kolegů a chtěla dokázat, že zaběhne T-mobile olympijský běh (zítra) a mezitím se z ní stala milovnice běhu a změnilo to celé její sebehodnocení a pohled na život, je jí skoro 50 let. Nahrává tam videa a je neuvěřitelnou motivací pro ostatní.
Ten běh jsem ti psala proto, že mám zkušenost, že velmi pomalým během se skutečně hubne. A moje děti si to docela oblíbily, běháme obden a zabere to k večeru cca 35-45 minut, máme ty chvilky rádi. Endorfiny se vyplavují, tohle fakt funguje ~b~.
terapeutka 100134
18.6.2019 11:39:06
Hele já jsem sama absolutní nesportovec, nikdy jsem nesportovala, rodiče mě od toho od malička odrazovali a nemám k tomu vztah. Je pro mě záhadou, jak může někdo při sportu nebo dokonce při běhu třeba relaxovat, mě to neskutečně otravuje. A nějaké týmové sporty typu zumba, spinning, aerobic a podobně- to je naprostá hrůza pro mě, nesnáším to "hecování".
Možná se tak zavřít sama někde do posilovny, ale zase večer jsem ráda, že jsem doma a po obstarání domácnosti jsem jsem večer ráda, že si na hodinku sednu/lehnu s knihou než usnu, vstávám hodně brzy. Vím, že jsou to výmluvy, zkoušela jsem začít cvičit už několikrát, mám doma i nějaké mučící stroje, ale prostě na to ve výsledku nemám sílu ani chuť~f~
terapeutka 100134
18.6.2019 11:33:17
Jasně že si uvědomuje, že přibrala- hlavně když se pokouší marně nacpat do oblečení, které ještě před pár měsící nebo loni normálně nosila. Je mi jasné, že to souvisí s pubertou, ale má bohužel tendence se porovnávat právě s těmi hubenými kamarádkami (které třeba ještě ani nemenstruují, jsou prostě vysoké, hubené až kostnaté).
Já sama mám nadváhu, dcera vídí, že s tím normálně funguju, nejsem doma zalezlá v depresi a nechodím zahalená v pytli. Navíc mi sama dala za pravdu, že "špeky" u holek řeší ve škole jen ty hubené holky, kluci mají úplně jiné starosti a ona se baví dost i s klukama, chodí do skauta (kde je 80% kluků)- snažím se, aby se hlídala, snažila, ale prostě nezblbla ~:-D
Renka + 3 26652
18.6.2019 11:31:02
Terapeutko a nemůžeš sportovat s ní, abys ji podpořila? Na FB je skupina Rozběhni se z chůze za 28 dní, je program pro úplné neběžce a skutečně funguje, rozběhá to každého. Lidi se tam vzájemně podporují, staří, mladí, hubení, tlustí. S rodiči se k tomu připojuje hodně dětí, je to až neuvěřitelné, začne rodič a děti se přidávají samy a baví je to. Je ale fakt, že vlastní kurz, kdy vždycky začne běhat x lidí najednou začne tuším v září, to je pak výhoda, že se lidé poporují den za dnem, sdílí zážitky, vždycky se tam najde nějaký šoumen, který skupinu drží.
Já chodím běhat s dětmi na střídačku se dcerou a synem, běháme pomalu, pří nízkých tepech, to se stejně nejvíc spaluje, povídáme si při tom, dáváme si takových podvečerních 3-5 km na pohodu.
Alena 129302
18.6.2019 11:26:02
Proc by te to melo děsit? Lidi jsou reuzny a komunikace taktéž. Oslovení "blbecku" je někde urážka a někde vůbec. Stejne tak slovo Nezer.
Fern 155759
18.6.2019 11:20:13
no lepší je přecházet problémům než to pak hasit.

A jinak já jsem držka,tak bych klidně řekla dítěti napřímo,že se nemožně vyžralo a že totakto nejde,takže přijde omezení. Ale přitom bych se tedy cítila jako spoluviník - mekáč je hodně drahý tedy,to jste mu museli dávat vědomě peníze a věděli jste snad,jak se stravuje.A čekali jste asi na zázrak - a on nepřišel.

[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 3350  [Dalších 3060 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.