| kachna_ | 144932 |
|
18.6.2019 11:55:57
"Kočko, koukám na tebe a strašně rychle přibíráš, asi budeš muset začít jíst trochu opatrněji nebo se víc hýbat."
A pozor, moje mladší štíhlá dcera tu váhu začala řešit taky. Jinak dceři i mně se líbí YAZIO, které hlídá pitný i stravovací režim (mob. aplikace, píšeš si tam, co jsi snědla, mně přijde uživatelsky nejsympatičtější a ono pomůže zjistit, jestli třeba nemáš blbě nastavené návyky - cukry večer apod.) |
| Monika | 123907 |
|
18.6.2019 11:54:54
Já už "běhám" přes dva roky a pořád marně čekám na tu závislost
Sportovala jsem tedy celý život, ale vytrvalostní běh byl pro mě vždycky to nejhorší. Teď by se mi dost hodil, považuju to za ideální aktivitu (ideální poměr čas/hodnota/cena atd.), ale pořád se musím dost nutit. Na jaře a na podzim to celkem jde, ale v zimě a v létě mám docela dost výmluv ![]() Jinak tedy chodím na procházky s kamarádkou (cca 2x týdně) a na inline brusle s jinou kamarádkou (ovšem potom na pivo, tak nevím, jestli to nemá spíš negativní účinek pokud jdo o zdraví a hubnutí ), to zvládám mnohem "dobrovolněji" a s nadešením právě kvůli té komunikace. Ale při běhání s nikým mluvit nezvládám ani při pomalém tempu (já už tak běhám sotva rychleji než jdu), musím běhat výhradně sama ... |
| darinaa | 155453 |
|
18.6.2019 11:50:58
NIJAK... ty jako matka se zamysli nad jeho, její životosprávou, můžeš upravit jídelníček a začít s tím už při nákupu. Sem tam nějaký McDonald nikoho nezabije při normální vyvážené domácí stravě. Moje děti měly oplácanější období kolem 10-12 let, ale nikdy jsem to negativně nekomentovala, jsou teď velmi štíhlí.
Mám z dospívání poměrně otřesnou zkušenost se spolužačkou, která nám začala mizet před očima, měla roky problém s anorexií ... až o mnoho let později jsme se dozvěděli, že to bylo proto, že ji někdo řekl, že je cvalík. ( Nikdy nebyla obézní, úplně normální holka). Slova můžou hodně ranit a nic nevyřeší. |
| Monika | 123907 |
|
18.6.2019 11:50:43
Možná by stačily jen pravidelné procházky trochu rychlejší chůzí (společné s dcerou nebo i dalšími členy rodiny), to snad není hned potřeba považovat za sport, jde u toho pěkně povídat ... Ve všední dny třeba 3x týdně na hodinku (to se ujde tak 5-6 km), o víkendu víc?
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
18.6.2019 11:47:03
V té skupině a navazujících dalších třeba na 5 km je řada takových, co k běhu měli odpor a dnes ho milují
, zrovna dnes tam má jedna "běhna" hezký příspěvek, že se připojila v dubnu do programu kvůli několika přezíravým poznámkám od kolegů a chtěla dokázat, že zaběhne T-mobile olympijský běh (zítra) a mezitím se z ní stala milovnice běhu a změnilo to celé její sebehodnocení a pohled na život, je jí skoro 50 let. Nahrává tam videa a je neuvěřitelnou motivací pro ostatní.Ten běh jsem ti psala proto, že mám zkušenost, že velmi pomalým během se skutečně hubne. A moje děti si to docela oblíbily, běháme obden a zabere to k večeru cca 35-45 minut, máme ty chvilky rádi. Endorfiny se vyplavují, tohle fakt funguje . |
| terapeutka | 100134 |
|
|
18.6.2019 11:39:06
Hele já jsem sama absolutní nesportovec, nikdy jsem nesportovala, rodiče mě od toho od malička odrazovali a nemám k tomu vztah. Je pro mě záhadou, jak může někdo při sportu nebo dokonce při běhu třeba relaxovat, mě to neskutečně otravuje. A nějaké týmové sporty typu zumba, spinning, aerobic a podobně- to je naprostá hrůza pro mě, nesnáším to "hecování".
Možná se tak zavřít sama někde do posilovny, ale zase večer jsem ráda, že jsem doma a po obstarání domácnosti jsem jsem večer ráda, že si na hodinku sednu/lehnu s knihou než usnu, vstávám hodně brzy. Vím, že jsou to výmluvy, zkoušela jsem začít cvičit už několikrát, mám doma i nějaké mučící stroje, ale prostě na to ve výsledku nemám sílu ani chuť ![]() |
| terapeutka | 100134 |
|
|
18.6.2019 11:33:17
Jasně že si uvědomuje, že přibrala- hlavně když se pokouší marně nacpat do oblečení, které ještě před pár měsící nebo loni normálně nosila. Je mi jasné, že to souvisí s pubertou, ale má bohužel tendence se porovnávat právě s těmi hubenými kamarádkami (které třeba ještě ani nemenstruují, jsou prostě vysoké, hubené až kostnaté).
Já sama mám nadváhu, dcera vídí, že s tím normálně funguju, nejsem doma zalezlá v depresi a nechodím zahalená v pytli. Navíc mi sama dala za pravdu, že "špeky" u holek řeší ve škole jen ty hubené holky, kluci mají úplně jiné starosti a ona se baví dost i s klukama, chodí do skauta (kde je 80% kluků)- snažím se, aby se hlídala, snažila, ale prostě nezblbla ![]() |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
18.6.2019 11:31:02
Terapeutko a nemůžeš sportovat s ní, abys ji podpořila? Na FB je skupina Rozběhni se z chůze za 28 dní, je program pro úplné neběžce a skutečně funguje, rozběhá to každého. Lidi se tam vzájemně podporují, staří, mladí, hubení, tlustí. S rodiči se k tomu připojuje hodně dětí, je to až neuvěřitelné, začne rodič a děti se přidávají samy a baví je to. Je ale fakt, že vlastní kurz, kdy vždycky začne běhat x lidí najednou začne tuším v září, to je pak výhoda, že se lidé poporují den za dnem, sdílí zážitky, vždycky se tam najde nějaký šoumen, který skupinu drží.
Já chodím běhat s dětmi na střídačku se dcerou a synem, běháme pomalu, pří nízkých tepech, to se stejně nejvíc spaluje, povídáme si při tom, dáváme si takových podvečerních 3-5 km na pohodu. |
| Alena | 129302 |
|
18.6.2019 11:26:02
Proc by te to melo děsit? Lidi jsou reuzny a komunikace taktéž. Oslovení "blbecku" je někde urážka a někde vůbec. Stejne tak slovo Nezer.
|
| Fern | 155759 |
|
18.6.2019 11:20:13
no lepší je přecházet problémům než to pak hasit.
A jinak já jsem držka,tak bych klidně řekla dítěti napřímo,že se nemožně vyžralo a že totakto nejde,takže přijde omezení. Ale přitom bych se tedy cítila jako spoluviník - mekáč je hodně drahý tedy,to jste mu museli dávat vědomě peníze a věděli jste snad,jak se stravuje.A čekali jste asi na zázrak - a on nepřišel. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.