| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Nadváha

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 3350  [Dalších 3030 >>]
Kudla2 58452
2.1.2019 12:49:30
Taodvedle,

já myslím, že někdy je to víc než na místě.

Pokud by někdo dával rady typu "rakovinu si lečte přikládáním rukou" (nemyslím nikoho tady, je to jen příklad a schválně hodně absurdní, aby to na tom bylo vidět), tak si myslím, že je zcela adekvátní, když ho za to přítomný lékař seřve na tři doby, protože jeho "arogance" je mnohem menší zlo, než že to toho člověka může zabít a docela ošklivě.

Jinými slovy, když někdo vykládá evidentní bludy a je úplně mimo, měl by snad ten odborník k němu přistupovat jako v rukavičkách a "respektovat jeho názor"?
Yuki 00,03,07 49504
2.1.2019 12:40:56
jj, ale to se týká i informací od odborníků, bohužel
Ropucha + 2 120300
2.1.2019 12:15:33
Yuki, jojo, člověk se může dočíst věci, které by ho prostě vůbec nenapadly, které se u svého lékaře nedozvěděl, s kterými se na živo nesetkal.
Širší rozhled není nikdy na škodu, i když je třeba stále prosívat informace vlastním rozumem.
Yuki 00,03,07 49504
2.1.2019 12:08:52
ono najít dobrýho doktora nebo dobrou školu v ne moc velkým okresním městě je těžký, řeším to pak dojížděním, který stojí čas a peníze, ale má smysl

výhoda diskuse je v tom, že se může ozvat kdokoliv se svým názorem a vnést aspoň nejistotu do něčeho, co zní lákavě, ta různorodost názorů a zkušeností je strašně důležitá a prospěšná, a že se najde potrefená husa, nebo se někdo rovnou uráží, to k tomu patří taky
Ropucha + 2 120300
2.1.2019 12:05:21
Sovice, nojo, s tím se musí počítat, že každou anonymní teorii je třeba prověřit z důvěryhodného zdroje.
I kdyby se tu někdo stavěl jako odborník světového formátu.

Chápu nicméně naprosto, když člověku, který tématu opravdu rozumí, vstávají z laické diskuze hrůzou vlasy na hlavě.
sovice 18997
2.1.2019 11:56:39
Ropucho,

laická diskuse má smysl, pokud se někdo z poučenějších laiků netváří nebo nepovažuje za většího odborníka, než jakým ve skutečnosti je. Čistý laik to nemusí rozeznat.
Jsem ráda za laické diskuse a tipy a jsem ráda i za to, když občas nějaký odborník něco uvede na pravou míru.
Ropucha + 2 120300
2.1.2019 11:53:21
Sovice, pevně věřit neodborným teoriím z internetu může jen slabomyslný člověk.

Nicméně i laická diskuze na téma zdraví má podle mě smysl. Člověk si pročte zkušenosti jiných a může ho to povzbudit a nasměrovat, kam se obrátit pro odbornou (odbornou!) pomoc, na co si dát případně pozor, co očekávat atd..
sovice 18997
2.1.2019 11:48:53
Yuki,
to máš slušnou sbírku smůly na doktory a školy!
Já jsem vyignorovala ortodontistku, která po potřebném zásahu na doporučení zubaře chtěla pokračovat ve výrobě "dokonalého", leč počtem zubů tak o třetinu menšího chrupu dítěte... A v jedné chvíli jsem vážně zvažovala výměnu učitelky ZUŠ, ale tam se to podařilo vyříkat a korigovat k dceřině i mé spokojenosti a pro paní učitelku snad akceptovatelně.
sovice 18997
2.1.2019 11:44:04
Yuki,

jo, to je z valné části problém č.1. A v takové situaci může být konstatování jiného člověka "jo, naší Aničce to prorokovali taky, ale nevzdali jsme to, vyšlo to, zkuste kliniku v XXX" radou a povzbuzením. Nebo rada typu "mně zabírala ta a ta bylinka, akupunktura, změna životosprávy", je li řeč o kožním problému či opakujícím se kašli... To jsou laické podněty, které si nenárokují hluboké porozumění problému a prezentují se jako rada laika.

Problém je u tehdy, když rádce prezentuje své rady jako jasnou pravdu, doplní to několika právě moderními výživovými či psychologickými zjednodušenými teoriemi a různě pravdivou promluvou o tom, jak tělo funguje, doplněnou několika obecnými moudry typu "stres škodí"... Poznej pak, když jsi sama ještě větší laik, jestli se tomu dá věřit... Každý nemáme kapacitu porozumět biologii a psychologii tak dobře, abychom to rozeznali...
Yuki 00,03,07 49504
2.1.2019 11:33:28
musím říct, že zrovna já jsem fakt vděčná za možnost změnit doktora a školu, protože toho využívám opravdu hojně, změnila jsem gynekologa, který mě vyděsil, když do délky plodu nepočítal nožičky a koktal o tom, že plod roste skokově, o třetinu za týden, změnila jsem ortopeda syna, zubaře, který chtěl dvouletýmu klukovi trhat všechny zuby najednou, nefrologa..., školy a školku několikrát, prostě proto, že chci profesionální přístup i znalosti a dovednosti těch, komu jdou naše daně, ale je strašně těžký to pořád hlídat za ty, kdo by měli být odborníci
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 3350  [Dalších 3030 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.