| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak jsem prožívala těhotenství a porod

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 31775  [Dalších 30685 >>]
Muumi 41406
16.3.2017 8:07:40
Veveru, omlouvám se, je to první příspěvek, co jsem tu kdy nechala smazat. Ráda ti napíšu, co se nám přihodilo, jen teda nevím kam. Kambala má na mě mail když tak. A děkuju.mám dvě živé holčičky, ale dlouhé týdny to tak vůbec nevypadalo. Takže my žádná zoo... A ani nic jiného. Nesmíme na krok a nikdo knám.
Vítr z hor 100046
16.3.2017 2:44:37
Jj, v Krci.
Nevim, proc nejeli do Kolina, treba tam tehdy nebrali tak male nedonosence...
anemon 100064
15.3.2017 23:08:44
A nevíš proč nejely děti do Kolína? Tam mají super nedonošenecké odd.
anemon 100064
15.3.2017 23:04:07
Veveru - v Krči na novorozeneckém?
rišulka 117642
15.3.2017 22:06:28
Jak vidno, žádné změny, jen keců plná pr.. Po téměř deseti letech!
Tehdy akutní císař v pátek večer, nad ránem mě budila sestra a nutila do sprchy, motala jsem se, omdlívala, stejně mě šoupli na normální pokoj - kde se zrovna balily dvě matky s dětmi vedle sebe. Pak jsem tam byla dvě hodiny sama a čučela do stropu, bylo mi zle, bála jsem se hýbat, dýchat a myslet. Pak přibyla paní, co měla prcka na intermedu se žloutenkou, furt se koupala, krémovala a malovala.. Za mnou dvakrát přišla sestra učit mě odstříkavát, o miminku nic nevěděla. Až o půl jedné přijel muž, on mi řekl, že kluk žije, že je krásný a že je maličký. Posadil mě na vozík, vyvezl do druhého patra a ukázal mi ho. Dodnes jsem mu vděčná, nevím, jak bych to sama ustála - možná to tak vidím zpětně, ale byl to hrozný stres..

Domů mě poslali po pěti dnech, v úterý, vůbec jsem nechápala, co tam mám dělat, po dvou hodinách převalování v posteli jsem fičela zpátky za ním - a tak každý den, od rána do večera. Tři měsíce. Stála jsem u inkubátoru a koukala jak do akvária, do náruče mi ho dali až po třech týdnech, balík v zavinovačce, byl mu vidět sotva nos. Taky jsme tehdy bydleli u nemocnice, celé noci jsem čučela na špitál a čekala na ráno. Nevím, jaká byla tehdy práva, ale lůžka nebyla a nejsou dosud (v nemocnici na podzim 2015 jediný pokoj pro matky s dětmi obsazený, byla jsem osm dní na křesle u postele).
Doufám, že už je to jinak, už jsou organizace, skupiny, které pomáhají, dětem i maminkám, zrnka a tak.
Jela jsem tam v letních šatičkách, domů jsme jeli s prvním sněhem..
Vilíková 17005
15.3.2017 21:10:14
Rodila jsem v pátek, sekcí, a naštěstí pro mě měli místo na pokoji matek, takže jsem se jen přesunula z gyndy na neonatologii. Bylo to v násedující čtvrtek, takže týden po porodu. Ale měla jsem komplikace a na JIP ležela dva dny ( neklesal mi tlak).
FN Plzeň, 2010... byla jsem šťastná, že měli místo na tom pokoji matek. Každopádně jsem i tak měla v záloze pobyt na nemocniční ubytovně, kde bych byla jen na noc.
Doma sice byli dva starší, ale to se dařilo rodině nějak zvládat.
Jsem cca 30km od Plzně.
držím palce ~;((
Kudla2 58452
15.3.2017 20:23:51
Kili,

občas je důležitější zachovat se lidsky než přísně podle předpisů...
sally 3140
15.3.2017 19:31:04
tak já bych nemíchala jablka s hruškami.... jsou oddělení, kde prostě není prostor na toho rodiče (ARO, JIP) - a kde ten provoz by motání dalšího dospělého narušovalo (a už vůbec tam není možnost mít tam třeba postel)
Vítr z hor 100046
15.3.2017 19:25:18
Kdyz jsem si spokojene lebedila s nedonosenaty v privatnim pokojicku, prijali na oddeleni jednu maminku na par dni k dvojcatum. Pred tim za nimi denne jezdila z Kolina (do prazske porodnice). Po narozeni byly tyhle deti v ruznych prazskych nemocnicich cca 4-5 mesicu, vetsinou bez mamy. Ta celou tu dobu odstrikavala mleko a vozila ho detem. Ty byly tezce nedonosene. K tomu to bylo v tom bajecnem obdobi, kdy se v nemocnicich platilo i za novorozence, takze jeste zaplatili kolem 20tis. jen na poplatcich nemocnici. Nechapu, jsk to vsechno mohli zvladnout.
Vítr z hor 100046
15.3.2017 19:16:05
Sice jsem to nestihla precist, ale evidentne jde o velky maler. Preji hodne sil a stesti ~;((

P.S. Na JIP v Krci se taky nesmelo telefonovat z mobilu.
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 31775  [Dalších 30685 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.