| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak jsem prožívala těhotenství a porod

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 31775  [Dalších 30525 >>]
Alca 145121
27.2.2017 13:29:34
Anett, kdyby to bylo tak, že to nejím, tak to neřeším. Mě šlo spíše o to, že jsem měla předepsanou dietu, dostala sjem přesně pokyny co dodržovat, byla vyvěšená i na chodbě, ale jídlo tomu neodpovídalo.... prostě mi přišlo absurdní,ž e v nemocnici naservírují údajně dietní jídlo, které té dietě absolutně odporuje.
Alca 145121
27.2.2017 13:27:28
Tak Motol tu zmiňovala Šuplíku (plus teda já to zahlédla i v pořadu nemocnice Motol, ale tam to mohlo být účelově vybráno), v zahraničí vím z první ruky (z rodiny), že je to normální například v USA (ano, tam nemají veřejné ZP), v Austrálii (tam ho teda mají). Slyšela jsem o Skandinávii, Nizozemí a obecně o Západní Evropě....
Sama žiju v Německu, ale pobyt v nemocnici jsem tu naštěstí zatím nevyzkoušela....

P.S. Cimbur, nemyslím si, že je to úplně vina řadových doktorů a vedoucích oddělení, je mi jasné, že chtít můžete cokoliv a vždy záleží an evdení....
Ropucha + 2 120300
27.2.2017 13:26:03
Stravu v nemocnici jsem vždycky ignorovala.
Slušně jsem poděkovala a vrátila jsem jim to, nechala jsem si donášet vlastní jídlo.
Asi mi to ani nevadí, jaké jídlo tam podávají, já jsem na jídlo náročná, takže to beru za svou věc, opatřit si to, co chci jíst.
Záleželo mi na jídle u dítěte a tam mi přišlo, že ho krmili ok.
Cimbur 64764
27.2.2017 13:20:26
Nevím, jak to mají v Motole, ani co přesně máš na mysli v zahraničí. Na mém pracovišti se také pomýšlelo na konzoly se závěsy, z mě blíže nespecifikovaných důvodů z toho sešlo.
Ropucha + 2 120300
27.2.2017 13:19:34
Grainne, však ano, já si to také myslím.
Nejsme už nejmladší, takže přece všichni pamatujeme, co všechno dřív "nešlo" a teď to běžně funguje.
A já jsem to zažila i v té nemocnici, stav před čtyřiceti lety, před šestnácti lety, v posledních letech - obrovské pokroky v mnoha směrech.
A jak jsem psala, mám čerstvou zkušenost s perfektním oddělením, kde jsem byla jak v Jiříkově vidění, protože tam automaticky šlapala řada z těch dřívějších "nejde". I ty parávany se našly. Ale není to tak bohužel všude.
Grainne 67561
27.2.2017 13:18:22
Alco, ci servirovat na JIPce cocku s klobasou. Tak to me zrejme zachranovali proto, aby me nasledne mohli rovnou zabit a jeste meli pindy, kdyz mi manzel prinesl jogurt a housku.
Houska s jakousi pastikou byla k veceri. Pastika = dalsi pokus o vrazdu.

To jeste nemluvim o jejich empatii, fajn, akorat ze byli uplne vedle a neustale se mi snazili vnucovat jakesi vlastni scenare udalosti.
Alca 145121
27.2.2017 13:16:04
zefýr právě, ona je přítomnost otce důležitá i pro psychiku matky, která není na tu novou šílenou zodpovědnost sama. Proč se asi fůře žen uleví, když odejdou z porodnice domů? Jasně, jsou i takové, které si pochvalují, že je o ně postaráno, ale je jich fakt spousta, co by ve výsledku byla radši doma, protože pobyt v porodnici je pro ně spíše očistec.
Mě třeba přijde jako lepší model než nucený pobyt tři dny v porodnici to, když dochází porodní asistentky k ženám v šestinedělí domů. Zkontrolují ji i dítě, poradí, leckdy i pomůžou a žena je pod kontrolou, nikam nemus, ale je v domácím prostředí a v ideálním případě je s ní po porodu doma i otec dítěte.....
Kafe 134466
27.2.2017 13:14:25
zefýr - játrová paštika? ty jsi byla na Bulovce? tam byla játrovka snad každý den
Alca 145121
27.2.2017 13:14:10
No já ten šunkový salám taky nechala netknutý. Jinak o stravě v porodnicích sjem už taky slyšela dobré zkazky včetně podávání čočky či kysaného zelí....
Grainne 67561
27.2.2017 13:11:37
Anett i z profesionalniho pohledu by bylo vhodnejsi myslet smerem, jak by to slo, ne hledat duvody, proc to nejde.
Shrnovaci prepazky, uchycene u stropu, zajisti, ze na zemi v pripade potreby nebude zadna prekazka a po shrnuti nezabere vic mista do prostoru, nez nocni stolek, takze lze bezpecne vytocit celou postel. Bude li to textilni zaves, lze prat a dezinfikovat stejne, jako luzkoviny.

[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 31775  [Dalších 30525 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.