| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 27062  [Dalších 25912 >>]
rascal-ka 15516
28.8.2009 18:28:16
Zatím na Armenskou nejde, jde teprve do třetí a už chodí na druhou základku, takže ji chci nechat prostor a neměnit prostředí. Pokud u plavání zůstane a bude chtít, tak na Armenskou půjde od páté třídy, dřív rozhodně ne. Je pro nás nemožné vozit ráno holky každou jinam a jinde je zase vyzvedávat, to jsme měli loni a mockrát jsem nestíhala a chodila pozdě, potřebuju je mít na jedno místě. Jakmile začnou holky chodit do školy a ze školy samy, pak můžeme uvažovat o nějakých změnách. Naštěstí je rozhodnutí na mě a ne na trenérovi. ~;)
Mikysek+Anule9/01+Viki7/06 30482
28.8.2009 17:58:06
Kláry,
možná bych ve vašem případě volila úterý a čtvrtek na Armendě s Göözem, je to úplně jiné plavání než s Michalem, děcka dostávají hodně do těla a jsou posílány už dost na závody a případně během roku můžete kdykoliv přestoupit na intenzivnější trénování.
Vy budete mít zase výhodu v tom, že jestli jsem to dobře podchytila, tak Sandra jde od září na školu na Armendu, tak budete mít jednoduché rozhodování se sportovní třídou, Anička by tam strašně chtěla, ale mě se to moc nelíví, naštěstí jde zatím do druhé, takže máme nějaký ten rok čas:-).
rascal-ka 15516
28.8.2009 17:27:31
Mikysku, tak to jsem netušila, že už jsi pracující, myslela jsem, že ještě budeš rok doma, proto jsem to brala, že Viki má aktivity dopoledne a odpoledne zase Anička.

Pro mě třeba čtvrtek v 15:00 na Ponávce je v podstatě nemožný, pač dělám do 15:30 a podobných termínů je tam víc. Dělám v KrPoli, takže jedu hodinu do Bohunic, vyzvednu je ze školy a pojedeme zase necelou hodinu do plavání, prostě nereálné.

Sandru samozřejmě plavání taky moc baví a chodit chce, proto nad tím tak přemýšlím, kdyby jí to nebavilo, tak chodit nebude a hotovo. Jenže ji moc baví i skaut, keramika ... a taky chce mít nějaký den volna na kamarády, jít na kolo, v zimě bobovat ... a tímto ji prostě odříznu čas na všechno ostatní.
28.8.2009 17:18:52
Kláro,

já to nechala na Aničce, ona tam chce chodit a těší se na to, je pravda, že už teď rok trénovala s Göözem, takže má představu do čeho jde. Nemám ambice, že by měla být vrcholovým sportovcem, ale jí plavání hodně pomohlo po zdravotní stránce a už teď tam mají docela dobrou partu a začíná si to čím dál víc užívat. Do práce už chodím 3/4 roku, takže budu řešit to, co všichni a Viki má samozřejmě také k tomu ještě své kroužky, ale pokusím se zapojit lidi z okolí a nějak to zvládneme, taky jsme se domlouvali s některými rodiči, že bychom se o vodění podělili, jelikož bydlíme na stejnou stranu.
Jeanne 15537
28.8.2009 15:58:28
A ona talent má ne? a baví ji to?
Právě syn kamarádky začal na 1. stupni školy chodit 5x týdně plavat a velmi mu to prospělo, zase neměl myslím jinou zájmovou činnost odpoledne.
A v dětech je velký rozdíl, Matěj je k neutahání a sport ho baví, jde mu, jen tak se neunaví, takže jemu by nedělalo problém trénovat každý den.
rascal-ka 15516
28.8.2009 15:27:13
Holky, díky za názory, stále váhám a nemůžu se rozhodnout.

Mikysku, ano, má trénovat 5x týdně a to se mi zdá příliš! K tomu má 1x týdně skaut + víkendové výpravy, 1x týdně míčovky, 1x dramaťák a 1x týdně keramiku. Časově to v podstatě zvládnout nejde, protože jsme všichni pracující a navíc ještě Rebeka má plavání 2x týdně (samozřejmě jinde než Sandra) + keramiku a tancování.

Vím, že Anička chodí často, ale ty seš na mateřské a Viki nemá žádný kroužek, takže to zřejmě časově stíháte. Ale to není podstatný, spíš mě šlo o to, aby nebyla psychicky a ani fyzicky přetěžovaná, aby neměla potom problémy např. s růstem ... Podle mě, pokud je dítě talentované, šikovné a hlavně ho sport baví, tak bohatě stačí, když začne až po desátém roce a pokud talent nemá, tak ani nemá smysl, aby se teď dřela.
28.8.2009 14:29:39
Ahoj Kláro,
asi tuším proč se ptáš, zřejmě bylo Sandře teď nabídnuto trénování 5x týdně. Myslím, že se to dá se školou zvládnout, aspoň my do toho jdeme. Hoší bude zkoordinovat to vození a vyzvedávání:-(. POkud by se náhodou stalo, že bychom to nezvládaly, tak snížíme frekvenci na 3-4 x týdně, však uvidíme. Ještě do toho musím nějak zakombinovat 2x týdně ZUŠku.
perdita 3248
28.8.2009 14:14:19
Kl8ro, u nás to byl loni skauting, kde kluci hodně běhají a jsou víkendovky, v pondělí pak míčovky, další kroužek byl kerča. Te´d si pohráváme s myšlenkou karate, ale je to dvakrát týdně. Určitě chci nechat jedno odpoledne volný bez kroužků a sport bych osobně dala 2x týdně, kdyby chtěli.
Jeanne 15537
28.8.2009 13:10:18
To teda nevím, děti mám menší, ale syn bude určitě dělat nějaký sport, moc ho to baví a má na to nepřehlédnutelný talent, a už teď (6 let) jsem viděla tréninky 2x týdne 1,5 hodiny. Zase nechodí ještě do školy.
A každé dítě to snáší jinak, kamarádka má syna, který měl spoustu dys..., nedoporučovali mu přetěžování, sportování, ale i tak začal závodně plavat a naopak se tím tak odreagoval, tak mu to dodávalo sebedůvery, že se o dost zlepšil ve škole.
Klára+2 rošťandy
  • 
28.8.2009 10:31:15
Holky, prosím o názory. Kolik podle vás má 8mi leté dítě ve třetí třídě věnovat sportu??? Myslím tím kolikrát týdně trénovat, aby nezanedbávalo školu, mělo i jiné aktivity, odpočinek, aby nebylo psychicky, ale ani fyzicky přetěžované. Předem díky.
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 27062  [Dalších 25912 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.