| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 27062  [Dalších 25652 >>]
Jeanne 15537
23.6.2009 14:02:54
Holky nevíte, kam v Brně jít koupit dětské hodinky (digitální)? Potřebuji je sehnat do zítřka.

Matějovi vyřizuji odklad školní docházky tento týden. V jeho 1. wald. třídě měli mít 28 dětí, už tak má s kolektivem problémy. Když ale čtu Kláru, tak bych si v místě bydliště moc nepomohla. Střídání kolektivu, slučování, rozdělování, by Matěje zničilo.~;((
Okartep.. 25791
23.6.2009 13:52:41
zdravím.. jestli se odstěhujeme na vesnici, tak nás tohle se školama čeká taky, no nic příjemného koukám..

a zdraví vás čerstvě tříměsíční chlapák Matýsek:)
Klára+2 rošťandy
  • 
23.6.2009 12:18:00
Sandra plave, gymnastiku bych nepovolila, ale ona je vyloženě silová, takže jsme se rozhodovali mezi atletikou a plaváním. Vyhrálo plavání, protože mohla začít už v 5 letech, atletické oddíly berou až od cca 8 let, nicméně jako doplňkový sport s ní počítám, ale hlavně záleží na ní, co bude chtít. Zatím plavání miluje, takže jí rozhodně nebráníme.

Slučování tříd je naprosto normální, zejména v okrajových částech města. Např. v Bosonohách, Ostopovicích ... jsou jen školy pro první stupeň, takže potom přejdou děti do místních škol. Ředitel nám narovinu řekl, že ve třetí je sloučí a od páté zase rozdělí, aby mohli přijmout právě děti z okolí. Proto pro mě asi bude schůdnější ta sportovka.
pavlaaa 7713
23.6.2009 10:41:34
Kláro, gratuluji Sandře!!! Jen si nejsem jistá, který sport dělá, gymnastiku????
Vedlejší také slučuje? Já včera měla myšlenky, že v Brně by vše bylo jednodušší,ale moc bych si nepomohla.
Andrej je hodně citlivý, změny kolektivu špatně snáší, hůř si hledá kamarády, když mu někdo ubližuje, neumí se bránit. Takže každoroční změna kolektivu pro něj nebude ideální, ty páťáky bych asi nevydýchala, děti o rok starší nebo mladší zná aspoň ze školky. Argument, kolik bylo dětí dřív ve třídě, nemám moc ráda. V takovém počtu se nedalo učit jinak než autoritativně, nevzpomenu si na jedinou zajímavou hodinu na ZŠ. Učivo je navíc dnes náročnější, to, co my se učili v osmičce, mají dnes umět už páťáci.
Iniciativu rodičů můžu zkusit rozjet, ale moc nadějí si nedělám, obec musí financovat dostavbu školky. Hygiena chtěla snížit kapacitu z 45 dětí na 26, každé dítě má mít prostor několika m2, zdejší školka podle tohoto kritéria může mít jen 26 dětí. Má jich 45. Získali vyjimku do září 2010. Už teď se plno lidí v obci bouří proti financování dostavby, prý když odpadne babyboom, budou to zbytečně vyhozené peníze. Přitom se zde staví satelit, loni se tady narodilo 18 dětí, trend stěhování rodin s dětmi do zdejšího zapadákova bude nejspíš pokračovat. Ale rybáři chtějí stavět rybník a investice do školky tento projekt odsouvá. Chybí zde chodníky, děcka nemůžou do školy chodit sami, protože většinu cesty jdou po silnici. Ale zato máme krásnou novou tělocvičnu. Firma na ni vyhrála výběrové řízení s cenovou nabídkou 14 mil., ve smlouvě byla maximální cena přípustná 18.5 mil. a nakonec obec zaplatila 23 milionů ~d~. Za topení, elektřinu a mzdu údržbáři tělocvičny se ročně zaplatí cca další milion, takže jde o hodně ztrátovou investici.
Alena, 3x♀ 1037
23.6.2009 10:39:03
a kdyby je naaaahodou nesloucili v te treti, tak po pate 100% pac nektery deti odejdou na gymply a zustalo by jich ve tride treba 10?? takze podle fakt lepsi vic a nechat je nedeleny.
stejne hodne zalezi na ucitelce a pristupu nez na tom, jestli jich je ve tride 18 nebo 25...
a co se odkladu tyce, muzes se rozhodnout klidne az v srpnu, ne??
Klára+2 rošťandy
  • 
23.6.2009 9:44:49
Ali, je to přesně jak píšeš ty, nečekali veliký zájem budoucích prvňáků (počítali, že otevřou 3 třídy), přihlásilo se moc dětí a rozhodovalo se, jestli otevřou 3 první třídy po 26 nebo 4 po 18 dětech. Vyhrála druhá varianta a proto jim chyběla učitelka, tak sloučí třeťáky a zbylou učitelku dají prvňákům.
Samozřejmě jako matce prvňáka se mi to zamlouvá, ale pouze TEĎ, pač je mi jasné, že je čeká stejný osud jako třeťáky a stopro je stejně budou slučovat. Takže si taky myslím, že jich mělo být 26 od první třídy než je potom po dvou letech dělit.
Proto si nejsem jistá, zda při přechodu Sandry na sportovku nenajdu Rebece jinou školu, ale to je zatím daleko, nicméně už teď mě to trápí.

Nás bylo ve třídě 42 a taky jsme to zvládly, nicméně dneska je všechno jinak, jiné přístupy, jiné možnosti ... takže srovnávat to s naším dětstvím je podle mě nemožné.

Navíc je Rebeka opravdu labilní, takže si to u ní neumím představit! :o( Pořád si nejsem jistá, zda to, že jde už do školy bylo dobré rozhodnutí.
Martina_Sam_Nath 8848
23.6.2009 9:32:13
teda to je těžký :o((. Je fakt, že to musí být finančně náročný, ale spousta dětí to asi může nést špatně. A vzpomínky na třídy po 30 mám doteď. Dobrý to bylo snad jen na zkoušení, jinak...:o(
Segra má to stejný teď se školkou. Bude u nich rekonstrukce tak chtějí dát ty nejmladší do základky. Místo aby tam šoupli předškoláky, kteří tam pak stejně budou chodit. Výškově jim tam bude líp ( wc velký na chodbě, šatny, část vybavení...)
Tak snad se jim podaří vybojovat změnu.
Alena, 3x♀ 1037
23.6.2009 9:19:12
klari, toz to gratulujem sandre!!! to je supr!
s tim slucovanim... vim to od nas ze skoly, ze neni mozne financne utahnout pro skolu tridy o 18ti detech..
u nas se letos uvazovalo, zda budou 4 prvni po necelych 20 nebo 3 po 26+-..
nakonec jsou tri, pac kdyby byli 4, po prvni max. druhe tride by stejne jednu tridu zlikvidovali a rozdelili.. a to mi prijde lepsi, aby jich bylo vic a nedelili kolektivy. nas bylo ve tride 35 a nikdo se nad tim nepozastavoval..

a jak to vypada s rebcou a skolou?? pujde nakonec nebo ne??
Klára+2 rošťandy
  • 
23.6.2009 8:42:11
Ahoj holky, Rebča je už v pořádku, s angínou si jistá nejsem, v krku měla rudo, ale čepy žádný, takže jsme to zvládli jen s běznýma lékama, nicméně dovolená na prd. Byla to totiž ŠvP, takže asi 20 dětí, které byly dopoledne s učitelkou a odpoledne s rodiči. Měli jsme uzavřený areál, svoji pláž ... prostě super, až na to, že Rebeka dovolenou prostála na balkóně a se slzami v očích pozorovala ostatní děti.

Co se týká slučování tříd, tak u nás probíhá něco podobného.
Sandra chodila do první třídy na Elišku, nebyla jsem spokojená, tak jsem hledala jinou školu. Po opravdu pečlivém váhání jsem vybrala Vedlejší a jedním kritériem byl malý počet dětí ve třídě (max 18. A teď na konci druhé třídy nám oznámili, že pro nízký počet učitelů se ze 3 udělají 2 třídy po 26 dětech. A třída, která se budu půlit do dvou zbylých je samozřejmě ta naše. Takže Sandra je v podstatě každý rok v jiném kolektivu, naštěstí je přizpůsobivá a zvládne to předpokládám v pohodě, ale udělat něco podobného Rebece, tak jí hledám psychiatra!
Opět začínám přemýšlet nad změnou základky, ale zatím to nehrotím, uvidím jak to bude probíhat dál. Včera Sandřin trenér oznámil, že byla vybrána na talentovky do sportovní třídy s budoucím postupem na sportovní gympl na Botanické, takže kdyby to vyšlo, musela by přestoupit na Armenskou, jinak se asi nemá šanci dostat na ten gympl. Tak nevím, Rebeka není nijak sportovně nadaná, takže bych měla každou na jiné škole.
Martina_Sam_Nath 8848
23.6.2009 8:36:29
Ahoj

mimi dobrý :o)). Tak fotky batolátka :o)).
A tentokrát jsem neinformovala dopředu schválně, bála jsem se počasí, abysme to nerušili hodinu před jako minule , pardon :o))).
A je mi líp. POprvé. Sice rýma horší, ale spala jsem v noci bez záchvatů kašle. A Nath mě nechal spát až do šesti, takže se cítím výborně. POčkám do dobrání a pak se uvidí.
Pavli to je děs. Ale je pravda, že Vyškov prý nic moc. Někdo tam chtěl na uro zákrok s klučinou a děsný. Ale nevím, zkušenost nemám a mít nechci :o)

Dneska bude zase klid, jen si udělám v poledne malý výlet do města a pak zas domů. Ono co taky v tom počasí. Sam má mít zítra nějaký výlet ale.....nevím nevím
[<<Předchozích 1400] Názory 14011410 z 27062  [Dalších 25652 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.