| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 27062  [Dalších 26242 >>]
Andrea
  • 
1.2.2010 15:56:52
Tak jsem dnes na tu kliniku Logo volala a objednala nás paní a moc milá až na konec března, kdyby se dítě rozmluvilo do té doby tak to můžu zrušit. Musím mít jen doporučení od dětské lékařky a bude to stát 30 Kč. bez doporučení to stojí 1000 Kč. Jedna známá mi řekla,že blbnu a druhá mi řekla ať tam jdu s klukem, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Jinak mám dotaz, když jste měnily logopedku kvůli problémům s mluvou a písmenkama tak jakou a kde se nachází a jaká je? Beru všechny refernce. Děkuji.
perdita 3248
1.2.2010 11:12:49
Logo - kdy myslím dělají základní vyšetření je na Vsetínské. My jsme chodili s dyslálií, ale nevedlo to nikam, navíc jsem byla nespokojená se zmateným přístupem logopedky, procvičovala básničkami, aniž dítě naučila vyslovovat, až na moje námitky změnila postup...
Změnili jsme logopedku i zařízení a za měsíc byla všechna písmena na místě. Na radu bych si tam ale možná zašla.
Lucie, Sára, Danny 59648
1.2.2010 8:33:52
Taky tenhle problém řeším, mám sice dceru, ale vůbec nemluví, má svou znakovou řeč a tím to končí. Říká říká máma/mámi/mámo, táta, mňam, ham, já, my, mimi, bác,dolů a zvířátkový zvuky. Když jí předříkávám písmenka, tak opakuje, ale spojovat nechce, z pavouka je pavou, myš je my. "Řekni kočka" "KO KO" "K-o-č-k-a" Mňau" - u toho jsem se řezala smíchy, no ale kočka neřekne. Kde je ta logopedie v Brně?
blka 41710
31.1.2010 21:59:56
Mám doma asi podobný příklad, dnes je mu už 3,5 a mluví s námi ve větách, jenom mu cizí člověk skoro nerozumí, od září nastoupil do školky, s p. uč. se domluví. Mluvit začal brzy po třetích narozeninách, do té doby v citoslovcích a měl některá vymyšlená slova, ty postupně odbourává a nahrazuje běžnými. Byla jsem na přednášce paní Dr. Kejklíčkové z Loga v MC, která říkala, že u kluků do 4 let se nic moc neřeší, ale od 4 let jsem domluvená s naší dětskou MUDr., že pokud mu bude dělat víc písmen problémy, začneme chodit na logopedii. Pokud chceš, napiš mi na blka@seznam.cz.
Andrea
  • 
31.1.2010 19:55:30
Ahojte brňačky - maminky,
mám na vás dotaz. Máme syna a ten má 2 a půl roku a nechce se mu nějak moc mluvit. Hluchý není, je jinak šikovný, všemu co po něm chci rozumí a udělá.Mluví, říká základní slova a už i dvě věty z něj vypadly, ale to
je asi tak vše. Dětská doktorka mi řekla,že mám ještě do 3 let počkat a známá mi radila, že s ním mám jit do Logo klinky v Brně ať se na něj podívají. Prý je čas to již řešit, tak nevím a proto sem píšu s dotazem. Dík za jakoukoliv radu či pomoc. Vím že se říká, že klukům to dýl trvá, ale zajímají mě i jiné názory. Někdy nevím co s ním dál. Dělám že mu nerozumím, aby něco řekl, ale začne se vztekat a pak to nikam nevede.
Prochází u něj také období vzdoru.
Maru+Terezka04 + Adámek08 15242
31.1.2010 16:23:57
jo a Adamek taky poradne nemluvi rekne jen par slov a jinak brbla jen nesmyly, ale logopedka rikala at to neresim, at se snazim ho k tomu mluveni pobizet,ale ze je jeste cas, ze hlavne u kluku je to normalni, teda ne ze bych sla kvuli tomu na logopedii, vyuzila jsem ze tam chodime s terezkou.
31.1.2010 16:22:03
Alco, tak ja se bohuzel podivala na internet az ted odpoledne, to jsme uz doma, jeli jsme tam na 13 hodinu, instruktor byl super, bylo videt ze ma s detma zkusennosti a hlavne trpelivost, rikal ze napoprve to staci na hodinu, Terezku to bavilo, takze koupime lyze, nevite kde je v Brne bazar? Novy mi pripadaj skoda kupovat, za chvilicku z toho vyroste.
Ada tam jezdi casto? Byva tam snih i kdyz jinde neni? Cetla jsem ze maji dela, takze ale asi musi mrznout, ne? No letos to ma byt jeste dlouho ten snih.
Adamka uz to tam po pul hodine moc nebavilo, nechtel jezdit na bobech ale behat tam kam nemuze a vztekal se.
Alena, 3x♀ 1037
30.1.2010 21:41:09
Pavli, to me mrzi, ze mate takovy trapeni... jednak ty.. a druhak kluci.. alfredek je jeste malinkej, na mluveni, ne?? nikulda toho taky moc nenamluvi, ale nenapadlo me se nad tim zamyslet...
kazdopadne drzim palec, at najdes dobreho zubare, s tim ti bohuzel neporadim, sama mam choutky uprku..

maru, ada jezdi do nemcicek taky, zitra jede na rano, kdy tam budete vy???
29.1.2010 19:25:27
ahoj holky po dlouhy dobe, Terezka spinka u babicky tak mam cas :-)
Ja byla na jednodenni chirurgii v detsky taky spokojena, byla tam super doktorka, vsechno mi vysvetlila a vsechno probeholo v pohode.
S Adamkem na neurologii bych rekla ze taky docela dobry, az na jenoho doktora, to bych fak blb...a ze tam podle me nechavaj zbytecne dlouho, ale jinak co jsem se divala tak se docela staraly sestricky i o deti co tam nemeli rodice.
Akorat jsem nepochopila proc maminky musi chodit na jidlo do jiny budovy a dite si nesmeji vzit ssebou, to jsem teda silela co se tam deje a nahazela do sebe jidlo behem minuty.
Teda, u zbuare mas teda sileny zazitky, ja tam byla ve stredu u myho, je mladej ale moc sikovneja opatrnej,nemuzu si ho vynachvalit.Tak at te to moc neboli a uz to mas za sebou ~x~
V nedeli vyrazime do Nemcicek, objednala jsem terezce instruktora lyzovani, tak jsem zvedava, jeste na tom nestala, tak je nadsena a moc se tesi.~:-D
pavlaaa 7713
29.1.2010 9:09:05
Dík, Flašar má bohužel šílenou objednačku :-(. Nakonec nás nemine ani ten Pellar, byla jsem s Alexkem v PPP kvůli nevyhraněné lateralitě, předávají nás do SPC a po letech by ho měl vyšetřit opět neurolog. Zvažuji k němu vzít i Alfréda, nemůžu se rozhodnout kvůli dubnovému termínu další operace, Fred pořád nemluví.
Já mám teď období blbec, v jednom se sešlo zablokování krční páteře a bolavý zub, za chvíli jedu na vytržení :-(((. V lednu jsem došla s pobolívajícím zubem do ordinace, kam chodím roky, zjistila jsem, že má dr. je od 1.1. v důchodu a ordinaci převzal její mladý kolega. Byla jsem u něj už párkrát na prevenci, tak jsem blbec podepsala registraci. Zub zrengenoval, vyvrtal a říkal, že se ho pokusí zachránit živý. Platila jsem 700,-, migrény a bolest tváře dalších 10 dnů šílené, tak se rozhodl zub umrtvit. První čištění kanálků bylo O.K., jen první den to trchu bolelo, ale stačil Valetol. 14 dnů jsem měla pokoj, pak to začalo trochu zase bolet, včera jsem byla na druhém čištění. Dozvěděla jsem se, že kanálky čistí strojově, za 1 se platí 390,- Kč ( mám3!!) plus za každou injekci lokálního umrtvení 120,- kč. Výhodou strojového čištění je, že se minimalizuje riziko zalomení nástroje. Hádejte, co se mladému dr. stalo? V kanálku mi zůstala špička jehly. Od včerejška přežívám po 4 hod na 2 Ibalginech nebo Valetolech, teď jsem mu volala a mám dojet na vytržení. Jestli bude chtít doplatit těch 1500,- za čištění, tak se neudržím a budu se hádat. Je to normální postup? Bohužel 3m se nemůžu jinde zaregistrovat ~o~
[<<Předchozích 810] Názory 811820 z 27062  [Dalších 26242 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.