| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
11.6.2023 15:53:29
Tak je fajn, že sama vidíš, že tu je problém, tohle je asi nejdůležitější okamžik - už to víš a ještě to víš...
Hledej něco jiného, cokoliv "zdravějšího"... Jakoukoliv alternativu, kterou si dopřeješ jen jako antistresor, jako libůstku... Běh, čokoládu, saunu, kolo... |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
11.6.2023 15:24:28
petluše, někdy terapie zaměřená na minulost není dobrá cesta, zvláště pokud jsi takhle destabilizovaná
Každý terapeut by měl mít na stránkách napsáno, jakým způsobem pracuje, hledej teď spíš někoho, kdo pracuje systemickým přístupem, například přístup zaměřený na řešení apod. k tomu je možné, že budeš potřebovat to kombinovat s léky |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
11.6.2023 15:21:17
pít na stres a úzkost je nejlepší cesta k závislosti
takže doporučuju stres a úzkost řešit zdravějšími cestami ![]() |
| apo-lena | 159305 |
|
11.6.2023 15:04:00
Jako bys popisovala mě před pár lety. Musela jsem přestat s alkoholem asi na rok. Navíc už mi stejně nepomáhal.
Pak jsem si ho dovolila jen ve společnosti nebo na povzbuzení při únavě, třeba při vaření po náročném dni. Když mám splín, tak pít nemůžu. Prohlubuje mi to úzkosti a touhu se na všechno vykašlat. |
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
11.6.2023 15:03:51
Přesně kvůli tomu jsem před několika lety přestala pít uplne. Problémy se mi nevyhýbají, nenašla jsem život snu, ale vymazala jsem další element, který by mi mohl život můj a mych deti znacne zatížit. Především kvůli nim jsem to udělala, vyrostla jsem v rodině, kde nadmerne piti bylo normou a zažila si kvůli tomu nehezke veci. Pak manzel alkoholik, další partner taky. Dejte mi pokoj, nepiju uz vůbec a nechybí mi to.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
11.6.2023 14:47:30
Mariko, já jsem telefonicky mluvila s psychologem, který mě kdysi učil, chtěla jsem k němu chodit. bohužel je v důchodě. Ten mi po dlouhém rozhovoru řekl, že pokud si nemůžu dovolit zhroucení, nedoporučuje mi terapii bez léků, protože reálných problémů mám tolik, že otevírat staré rány bych nezvládla. To, že si momentálně psychoterapii nemůže dovolit, neznamená, že je to důsledek pití. Ale to pití brzy vytvoří další problémy.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
11.6.2023 14:37:20
petluše "Tak já zatím nevím, kde začít. Asi jako když máš zamotane klubko a hledáš konec. Situaci doma můžu těžko řešit, když velká nejistota v práci a naopak. Ale vím, zeza to můžu sama, věčným odkládání. Teď taky odkládá, a zároveň mě to uvolní. U psychologa jsem byla 3x ale hrabe se v minulosti, je mi paradoxně hůř než líp."
Myslím, že dle popisu je opravdu riziko, že na cestě jsi. Jestli ti hrabání v minulosti činní problém, tak to o něčem vypovídá. Aktuálně bych si nechala napsat něco na uvolnění od stresu od praktika. Ale pozor na to, aby ti nenapsal něco návykového. Radši bych mu situaci s alkoholem popsala, tak jak jsi to napsala tady. |
|
|
11.6.2023 14:31:48
Despi "Naštěstí má protekční rodinu, tak ta ještě bydlí."
Co tím myslíš, protekční rodina? "Ještě že mi alkohol tohle nedělá. Spíš mi prohlubuje aktuální naladu, takže v depce bych byla asi na zabití. Tak by mi to nic nepřineslo, kdybych tím řešila problémy." Přesně. Za mlada jsem pařila často, ale vůbec jsem nepila sama nebo na žal, to mi nefunguje, naštěstí. A také naštěstí mi alkohol ani nechutná, s mou slabou vůlí bych skončila špatně. Teď už skoro 15 let nepiju skoro vůbec, (naposledy jsem měla alkoholické bublinky na oslavu výsledku prezidentských voleb) víc mi chutná nealko. |
|
|
11.6.2023 14:28:46
Radši si nech napsat léky a neřeš stres alkoholem. Ženy do toho spadnou lehko právě tímto způsobem.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
11.6.2023 14:26:05
Presne jak pise Magrata, jestli mas pochybnosti, nepij vubec, aspon mesic, i dele. A nechej si neco napsat na zmirneni uzkosti, AD muze i praktik, zvaz i terapii. K alkoholu bych se vratila po dlouhe pauze, pouze spolecensky, nepopijet sama
![]() |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.