| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Alkoholismus

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 9024  [Dalších 8954 >>]
magrata1 95172
11.6.2023 14:18:20
Protože mám sklony k závislostem, nepiju, když nejsem v pohodě. Nějaký ten frťan, když je toho na mě moc a pod. Piju velmi zřídka ve společnosti přátel. Když mi napadne, že by mi alkohol pomohl, nedovolím si pít. Jsem si jistá, že kdybych svůj postoj k alkoholu nepřehodnotila tak ve 22 letech, už bych byla závislá. A to nechci. A opravdu to není kolikrát jednoduché. Poslední rok je fakt náročný. Už bych brala aspoň nějakou akci s přáteli, ale nějak to blbě vychází, takže buď řídím, nebo jsem na akci s MM, který nesmí pít vůbec, tak s ním "držím basu".
Na tvém místě bych si dala několik měsíců pauzu od alkoholu a pak začala pít jen "společensky". Obávám se, že máš k závislosti nakročeno, zatím je to v pohodě, ale když to nebudeš řešit, dopadneš blbě. Držím palce.
petluše 39676
11.6.2023 13:55:47
Tak já zatím nevím, kde začít. Asi jako když máš zamotane klubko a hledáš konec. Situaci doma můžu těžko řešit, když velká nejistota v práci a naopak. Ale vím, zeza to můžu sama, věčným odkládání. Teď taky odkládá, a zároveň mě to uvolní. U psychologa jsem byla 3x ale hrabe se v minulosti, je mi paradoxně hůř než líp.
Despi 158359
11.6.2023 13:41:49
Asi bych řešila tu úzkost.
A pak taky možná zmeny v životě, abych nemela pocit, že toho je moc?
Alkohol je už důsledek těch stavů. Bohužel jakmile do toho spadneš víc, je to už dost náročné se vracet zpět. Mám tu zářné 2 příklady u nas v okolí u žen. Jedna sebrané dítě, rodiče neví kde je, hypotéku neplatila, vzali jí bydlení.
Druhá 3x léčená. Teď tedy čistá, ale odehnala od sebe super chlapa. Naštěstí má protekční rodinu, tak ta ještě bydlí.

Ještě že mi alkohol tohle nedělá. Spíš mi prohlubuje aktuální naladu, takže v depce bych byla asi na zabití. Tak by mi to nic nepřineslo, kdybych tím řešila problémy.
Žžena 83005
11.6.2023 13:19:06
Je super, že se nad tím zamýšlíš.
Mně by toto jako problém k řešení asi přišlo... ten pocit "potřebuju si dát alkohol, abych normálně fungovala".
petluše 39676
11.6.2023 13:09:54
Je člověk schopný poznat, že má problém? Nakupilo se mi dost věcí na řešení, v práci, doma všude. Přišla jsem na to že po sklence se mi uleví a jedu a 100 %. Ale nevím, zda jde o udržitelný stav. Taky se mi zdá že "úleva" přichází čím dál později a už nefunguje procházka atd. Nemela/nemáte některá zkušenost? Pokud nepiju, nemám velký problém, ale ozve se úzkost a problémy.
Konzerva 153011
28.11.2022 20:05:43
Souhlasím. Na alkoholika může zafungovat jen vážně míněné ultimátum.žadné diskuze.
Kopřiva Dvoudomá 34182
28.11.2022 13:52:24
Velšice, co čekáš od debaty s alkoholikem.
Nemá problém, nepije moc.
Agatha Ch. 135518
27.11.2022 19:23:06
Magrato, to vypadá zajímavě, ale s menopauzou už mi to helfnout nestihne :-) Možná tak s pubertou potomků?
magrata1 95172
27.11.2022 11:14:50
Vzpomněla jsem si na rostlinu, která v boji se závislostí dost pomáhá - kudzu. Když ji bral MM, neměl chuť na alkohol ani na cigarety. A má i další pozitivní účinky (proti depresi, na menopauzu...) https://www.herbal-store.cz/clanek/95/kudzu-pueraria-lobata/
Rozina 154595
26.11.2022 23:08:07
Mám zkušenosti ze svého nejbližšího okolí. Alkoholismus je běh na dlouhou trať a vyhlídky neradostné. Alkoholik se naučí mistrně lhát a ostatní přesvědčovat, že je v pohodě, že vše zvládá a ostatní si vymýšlí. A dělá to stejně prodavačka, lékařka nebo pracovnice akademie věd. Pokud dotyčná osoba nepadne na dno, nezačne o něco přicházet (třeba o rodinu), tak ji většinou k léčbě nic nedonutí. Bude si hledat miliony důvodů, proč tam nemůže nastoupit. Bohužel bez několikaměsíční léčby to nejde. Léčebny většinou chtějí, aby se dotyčná osoba přihlásila sama a potvrdia svůj zájem se léčit. Nemůže ji tam tedy přihlásit někdo z rodiny. Pokud má manželka snahu aspoň něco řešit, můžete zkusit nějakou partnerskou poradnu. Jinak se bohužel musí čekat až na ten pád~:(
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 9024  [Dalších 8954 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.