| Klabe+3 kluci (08,10,15) | 83527 |
|
|
2.10.2022 10:34:44
U nás je oblíbený tento z Pradobrot: Vyslehat 500 g vychlazeneho mascarpone a 200 ml slehacky s 1 vanilkovym cukrem a 70 g cukru moucka ( ja dávám cukru mene) do pevného krémů. Do toho po lzicich zaslehat 250 g tuzsiho tvaroh ve vanicce ( dávám z Alberta tučný v kelimku).
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.10.2022 10:27:36
Tak já mám v oblibě krém v současnosti dost opovrhovaný, ale mou rodinou milovaný - hustý puding (příchuť podle vlastních chutí, dva balíčky na 1/2 litr mléka, osladit)), vychladit a vyšlehat s povoleným máslem, přidat kapku rumu...
![]() Jinak do čokoládového dortu bych dala ganache krém, s ovocem mi ladí velmi dobře dokonce bych šla do hodně hořké čokolády |
| Cimbur | 64764 |
|
|
2.10.2022 10:09:52
Spolehlivý světlý krém dělám takto: v hustém vanilkovém nebo smetanovém pudinku rozpustím dobrou bílou čokoládu. Vychladlé pak vyšlehám se zmeklým máslem. Opatrně můžu přidat trochu mascarpone, Lučiny nebo levnějšího krémového sýra z Lidlu či Kauflandu. Ale s tím opatrně, aby se nesrazil.
|
| K_at | 121378 |
|
2.10.2022 9:48:22
Kroniko, asi se k něčemu takovému doberu.
|
| Černá kronika | 103775 |
|
|
2.10.2022 9:38:48
Naposledy jsem dělala krém ze šlehačky a tučného tvarohu z vaničky v poměru 1:1. Ztužovač a trochu cukru. Bylo to mooooc dobrý. Korpus jsem měla tmavý.
|
| K_at | 121378 |
|
2.10.2022 9:15:12
Taky varianta. Že já to blbka včas neobjednala. 😂
|
| K_at | 121378 |
|
2.10.2022 9:14:37
Angrešte, bílou úplně nemusíme. Ale děkuju.
![]() |
| angrešt | 114837 |
|
2.10.2022 9:13:10
tak co krém z bílé čokolády, ten splní jak zadání čokoládový, tak zadání světlý :)
|
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
2.10.2022 8:44:24
Dělám celý čokoládový, korpus i pařížský krém a dávám do něj maliny a borůvky. Ale u nás se jiný než čokoládový nedělá, světle dorty nemají kluci rádi.
|
| K_at | 121378 |
|
2.10.2022 8:25:56
Budu dělat čoko dort s čoko polevou. Dítě do něj chce ovoce. Krém šlehačka a mascarpone se mi zdá moc lehký. Můžu do něj přidat třeba kysanou smetanu? Nebo udělat čokoládový krém i dovnitř, ale bude se do něj hodit ovoce???
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.