| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 11713  [Dalších 11403 >>]
Federika 14090
27.6.2022 21:38:38
Dík-všechno Malá strana:-) Ale asi bych i dojela, koukám, jestli se tam dá zaparkovat. Na stránkách té cukrárny Saint Tropez nemají obrázky. tak šmejdím ma jejich FB:-)
angrešt 114837
27.6.2022 21:29:15
Votre plaisir, momentálně jsou v Klimentské. Mají dorty sezónní, takže teď myslím hlavně jahody a meruňky, ale udělají myslím cokoli.

Saint-Tropez, přestěhovali se naproti Jezulátku - jejich Fruitier nebo Soleil by mohl odpovídat požadavkům.
Federika 14090
27.6.2022 21:18:36
Potřebuju nutně dva narozeninové dorty na sobotu, Nemůžu dohledat nedávné téma, kde se probíraly i vyhlášené cukrárny v Praze. Myslela jsem, že je objednám v If-cafe ve Werichově vile, jenže dcera prohlásila, že vypadají moc "elegantně" a bude v nich krém a bude těžší, že ten asi nechce. Další oblíbená cukrárna, kde jsme občas objednávali, změnila majitele. Cukrárna Hájek-taky jsme tam objednávali, oblíbenej a lehkej makronkovej dort, ale naposledy nám přišle ošizenej, sotva jsme ho dojedli, byl jinej.
Nejraději byhc lehkej, osvěžující dort, ovoce, piškot, žádná šlehačka,těžké krémy. Druhej dort i třeba čokoláda, maliny, ale zase-nic těžkýho. A hlavně musí bejt dobrej:-)
Nemáte tip, prosím?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
13.5.2022 7:39:38
tak jen doplním, jak dort dopadl ~:-D (to, že se mi téma posunulo do Oslav, ačkoliv šlo opravdu o pečení, to raději pominu, trochu mi sice dalo zabrat ho najít, ale co, nakonec jsem našla ~t~)

pečení nakonec proběhlo kupodivu podle plánu, bomba do misky opravu šla pěkně, když jsem vykrájela paprskovitě několik úzkých klínků, krém z mascarpone a smetany držel výborně (přidala jsem teda malinový prášek na krém od oetkera), díky džemu se nevsákl a vyklopená bomba držela skvěle... jediné, co jsem zvrtala, že se mi zdrcnul piškot (nevím čím to bylo, osvědčený recept opakovaný xkrát) ~d~ jinak byl zelený je mírně (čaj jsem dle rad přidala do rozpuštěného másla), ale dávala jsem jen 6 g čaje, bála jsem se, jestli nebude chuťově vadit ostatním, ale už vím, že příště můžu přidat, ta chuť k malinám krásně ladila ~:-D dítě bylo nadšené, takže spokojenost...
takže díky za rady ~;((
mabela 51999
5.5.2022 20:57:19
Jako dort bych určitě udělala Pavlovu. Korpus dáš do krabice a na místě dozdobíš šlehačkou a čerstvým ovocem. Vypadá nádherně a skvěle chutná.
Jinak bych koupila rozválená listová těsta a naplnila na sladko i na slano. Na slano se dají udělat i jako šneky, nebo posypané parmazánem a udělat tyčinky. Je to rychlé a je toho hodně. Ze sladkého bábovku, banánový chlebíček, citronovo-makový chlebíček atd...něco bez náplně a polevy (tu můžeš dodat na místě) v autě bude teplo.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
5.5.2022 17:54:04
A hezky uhladit nebo polít čokoládou nebo pomazat krémem nebo potáhnot marcipánem.
Mňam, já to snad zkusím.
Bouřka 7675
5.5.2022 17:48:50
Inko, já bych si to představovala podobně.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
5.5.2022 17:47:23
Já si představuju 2 tenčí pláty, jako na roládu. Vyříznout velký kolo a nahňácat do mísy a z druhýho menší kolo na spodek. Ale nezkoušela jsem to.
Bouřka 7675
5.5.2022 16:35:02
Tak víčko bych vytvářela tak, že bych na plát hodila misku, objela jí po obvodu a vyřízla. Obdobně se dá udělat i vnitřní patro, akorát by jeden ubral. Podobně dělám medovník. V mém případě je to jistější postup než rozkrajovat vysoký korpus na patra, v tom naprosto zoufale selhávám ~t~ Už jsem se jakžtakž naučila rozříznout to na půlky, ale pokusy o dvoupatrový dort končí tragicky.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
5.5.2022 15:33:13
moje vize je upéct klasicky dortový piškot v kulaté formě, prokrojit na 3 pláty (ten vrchní bude asi mírně vypouklý), prostřední přijde do misky vyložené fólií (po vykrojení malé výseče, možná spíš paprskovitě víc výsečí), na to džem, krém, vrchní plát s boulí směrem dolů, krém, a nakonec poslední plát řezem dolů, potřený opět džemem na řezu
po vyklopení teda asi bude vidět spoj mezi dnem (pokličkou) a vyboulenou plackou, tam počítám se zakrytím stuhou... tolik tedy představa, jak to bude v reálu uvidím zítra ~t~
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 11713  [Dalších 11403 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.