| Federika | 14090 |
|
|
27.6.2022 21:38:38
Dík-všechno Malá strana
Ale asi bych i dojela, koukám, jestli se tam dá zaparkovat. Na stránkách té cukrárny Saint Tropez nemají obrázky. tak šmejdím ma jejich FB![]() |
| angrešt | 114837 |
|
27.6.2022 21:29:15
Votre plaisir, momentálně jsou v Klimentské. Mají dorty sezónní, takže teď myslím hlavně jahody a meruňky, ale udělají myslím cokoli.
Saint-Tropez, přestěhovali se naproti Jezulátku - jejich Fruitier nebo Soleil by mohl odpovídat požadavkům. |
| Federika | 14090 |
|
|
27.6.2022 21:18:36
Potřebuju nutně dva narozeninové dorty na sobotu, Nemůžu dohledat nedávné téma, kde se probíraly i vyhlášené cukrárny v Praze. Myslela jsem, že je objednám v If-cafe ve Werichově vile, jenže dcera prohlásila, že vypadají moc "elegantně" a bude v nich krém a bude těžší, že ten asi nechce. Další oblíbená cukrárna, kde jsme občas objednávali, změnila majitele. Cukrárna Hájek-taky jsme tam objednávali, oblíbenej a lehkej makronkovej dort, ale naposledy nám přišle ošizenej, sotva jsme ho dojedli, byl jinej.
Nejraději byhc lehkej, osvěžující dort, ovoce, piškot, žádná šlehačka,těžké krémy. Druhej dort i třeba čokoláda, maliny, ale zase-nic těžkýho. A hlavně musí bejt dobrej ![]() Nemáte tip, prosím? |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.5.2022 7:39:38
tak jen doplním, jak dort dopadl
(to, že se mi téma posunulo do Oslav, ačkoliv šlo opravdu o pečení, to raději pominu, trochu mi sice dalo zabrat ho najít, ale co, nakonec jsem našla )pečení nakonec proběhlo kupodivu podle plánu, bomba do misky opravu šla pěkně, když jsem vykrájela paprskovitě několik úzkých klínků, krém z mascarpone a smetany držel výborně (přidala jsem teda malinový prášek na krém od oetkera), díky džemu se nevsákl a vyklopená bomba držela skvěle... jediné, co jsem zvrtala, že se mi zdrcnul piškot (nevím čím to bylo, osvědčený recept opakovaný xkrát) jinak byl zelený je mírně (čaj jsem dle rad přidala do rozpuštěného másla), ale dávala jsem jen 6 g čaje, bála jsem se, jestli nebude chuťově vadit ostatním, ale už vím, že příště můžu přidat, ta chuť k malinám krásně ladila dítě bylo nadšené, takže spokojenost... takže díky za rady ![]() |
| mabela | 51999 |
|
|
5.5.2022 20:57:19
Jako dort bych určitě udělala Pavlovu. Korpus dáš do krabice a na místě dozdobíš šlehačkou a čerstvým ovocem. Vypadá nádherně a skvěle chutná.
Jinak bych koupila rozválená listová těsta a naplnila na sladko i na slano. Na slano se dají udělat i jako šneky, nebo posypané parmazánem a udělat tyčinky. Je to rychlé a je toho hodně. Ze sladkého bábovku, banánový chlebíček, citronovo-makový chlebíček atd...něco bez náplně a polevy (tu můžeš dodat na místě) v autě bude teplo. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
5.5.2022 17:54:04
A hezky uhladit nebo polít čokoládou nebo pomazat krémem nebo potáhnot marcipánem.
Mňam, já to snad zkusím. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
5.5.2022 17:48:50
Inko, já bych si to představovala podobně.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
5.5.2022 17:47:23
Já si představuju 2 tenčí pláty, jako na roládu. Vyříznout velký kolo a nahňácat do mísy a z druhýho menší kolo na spodek. Ale nezkoušela jsem to.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
5.5.2022 16:35:02
Tak víčko bych vytvářela tak, že bych na plát hodila misku, objela jí po obvodu a vyřízla. Obdobně se dá udělat i vnitřní patro, akorát by jeden ubral. Podobně dělám medovník. V mém případě je to jistější postup než rozkrajovat vysoký korpus na patra, v tom naprosto zoufale selhávám
Už jsem se jakžtakž naučila rozříznout to na půlky, ale pokusy o dvoupatrový dort končí tragicky. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
5.5.2022 15:33:13
moje vize je upéct klasicky dortový piškot v kulaté formě, prokrojit na 3 pláty (ten vrchní bude asi mírně vypouklý), prostřední přijde do misky vyložené fólií (po vykrojení malé výseče, možná spíš paprskovitě víc výsečí), na to džem, krém, vrchní plát s boulí směrem dolů, krém, a nakonec poslední plát řezem dolů, potřený opět džemem na řezu
po vyklopení teda asi bude vidět spoj mezi dnem (pokličkou) a vyboulenou plackou, tam počítám se zakrytím stuhou... tolik tedy představa, jak to bude v reálu uvidím zítra ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.