| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 11713  [Dalších 11303 >>]
TaJ 81121
7.3.2022 14:57:59
Konzervo, jo, u nás v obýváku 12 m2 když je nás 8, tak není kam šlápnout...pohovka má tři místa, kam se tedy většinou vejdou i 4 lidi, pak jedno křeslo a zbytek sedí na různých donesených židličkách a taburetech...vedle je menší kuchyň s jídelním stolem, víc není kde být:-), ale mě by tedy ty oslavy nebavily ani kdybychom ty prostory měli...
Konzerva 153011
7.3.2022 14:57:14
Oslavy v restauraci ve větším počtu znám tak, že je jeden dlouhý stůl. Lidi se nějak usadí, je přípitek, pak jídlo. Ale po jídle se "zasedací pořádek" rozpadne. Lidi začnou přecházet a buď si sednou na volné místo jiného (kdo šel na wc nebo za někým jiným) nebo si prostě vezmou jinou židli a přisednou.
Konzerva 153011
7.3.2022 14:55:09
Moniko,

já ten smajlík pochopila jako takové malé rýpnutí. ~d~

Ale jak jsi to vysvětlila, tak to vypadá, že to vnímáme stejně. ~x~
TaJ 81121
7.3.2022 14:53:43
Lenko, ale tak když má někdo oslavu někde v restauraci, tak obvykle mívá třeba nějaký oddělený salonek a tam ty lidi určitě přece nesedí celou dobu na jednom místě...
Konzerva 153011
7.3.2022 14:52:36
"Každý postává, posedává jak se mu to zrovna hodí a baví se tak porůznu každý s každým. Pohoštění je taky na různých místech, tácy, misky se vším možným."

No právě. Když máš 10 lidí ve 20m obýváku, tak nevidím prostor pro "posedávání a postávání". Navíc tam většina lidí má malý konferenční stolek, takže když se k němu dají klasické židle, musí se člověk ke stolku dost nepohodlně předklánět.

A jako hostitelku mě právě nebaví furt chodit a koukat, jestli jsou misky plný, sbírat špinavý nádobí, řešit myčku apod.

~d~
Monika 123907
7.3.2022 14:48:48
Konzervo, já to taky chápu, proto tam byl taky smajlík. Byla to reakce na to, že někdo nerad pořádá oslavy, protože k tomu nemá podmínky. Ještě víc než o vydělávání na hypotéky jde taky o to, že ženy kromě vydělávání taky uklízejí velký barák, starají se o děti (vozí ze vsi, případně po městě do vzdálené školy) atd., takže o víkendu si raději sednou s kafem na schody, než by organizovaly oslavu s grilováním v pergole. Kdysi jsme u bratra na takové oslavě (tuším šlo o narozky neteře v červenci) byli a švagrová, když jsme roznášeli podsedáky na židle a lavice do pergoly, tak říkala, že si tam od jara sedne teprve snad podruhé, jinak na té krásné zahradě a kolem bazénu tak maximálně maká a hlídá děti ...
Lenka Pražanda 128023
7.3.2022 14:39:56
Já mám ráda oslavy. I to chystání jako hostitelka ~k~ Je pravda, že to není nikdy na jídlo. To max 2 lidi. Ale jinak 10 je ideál. Prostory ani nádobí nejsou problém. Každý postává, posedává jak se mu to zrovna hodí a baví se tak porůznu každý s každým. Pohoštění je taky na různých místech, tácy, misky se vším možným. Každý si vezme co chce.
Naopak v restauraci by mě to nebavilo, protože bych musela mluvit jen s tím kdo sedí vedle mě.
Konzerva 153011
7.3.2022 14:35:49
Moniko,

já je i chápu. Jestli musejí splácet hypotéku, tak musejí dost makat. A to se většinou neobejde bez kontaktu s lidmi, tak chápu, že chtějí mít doma klid a odpočinout si.

Takže to, že pozvou rodinu, ale každou skupinku zvlášť, mi přijde OK. že ty a tchýně to děláte jinak, je vaše volba.
TaJ 81121
7.3.2022 14:23:03
Zufi, nemám ráda hromadné akce, takže oslavy ideálně 1 rodina (cca 2-3 dospělí plus děti). Už když k nám přijede brácha s rodinou a mojí mamkou, tak je nás 8, což je na nás tak maximum, vždycky pak stejně zjistím, že s někým jsem si skoro nepopovídala, navíc do našeho obýváku 12 m2 je i těch 8 lidí až moc, k jídelnímu stolu v kuchyni se vejde max 5 lidí, takže obvykle jíme nadvakrát, ale to u bráchy tak, když k nim přijedeme. A ani na hromadné oslavy moc ráda nechodím, přijde mi, že se tak nějak baví všichni se všemi a vlastně nikdo s nikým v klidu...
Monika 123907
7.3.2022 14:13:31
U nás jsou příbuzní, co mají prostory a podmínky pro pořádání oslav zcela super (zejména můj i manaželův bratr), ale stejně je moc nepořádají (nebo tedy ne takové, aby pozvali nás). Musejí vydělávat na hypotéky na ty domy s velkorysými prostorami, venkovními pergolami a bazény ~;)
Takže v mé části rodiny se nejčastěji ve větším počtu "slaví" právě u našich, když to zorganizuju já (na dobu, kdy my přijedeme) a to se jenom rozdělá obyčejný ohýnek a pečou obyčejné buřty a chleby (a děti marshmallowny) a pije pivo/víno/nealko z plastových kelímků.
V manželově části rodiny se ve velkém scházíme buď u tchyně (když to pořádá ona) v malém bytě s ještě menší kuchyní bez myčky, kde ona je schopna navařit a napéct i pro 17 lidí (pomocné práce vykonávám já, nádobí myjeme se švagrovou nebo poslední dobou děti) a nebo v restauraci, když pořádáme my s manželem (což tedy bývá jednou za 5 let, když máme oba kulatiny).
Oba "prostorově disponovaní" bratři nás k sobě taky tak jednou až dvakrát za rok pozvou, jakože naši čtyřčlennou rodinu "na kafe", případně "do bazénu", ale do velkých oslav pro hodně lidí se jim fakt nechce ...
[<<Předchozích 400] Názory 401410 z 11713  [Dalších 11303 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.