| Beat | 107867 | 
|   | 30.10.2024 15:22:16 Kat, co myslíš ..samozřejmě, že uvědomuji. A mně vůbec nevadí normální počet lidi kolem. Je asi těžké tu přesně předat, jak to člověk myslí. Každopádně, kdybych mela rozhodovací moc, stezky stromů nepovolim. Tím jsem se asi k tématu stezek vyčerpala. | 
| apo-lena | 159305 | 
| 30.10.2024 15:18:20 Radko, díky. To by se líbilo MM. Brno by mohlo být v plánu příští rok. | 
| apo-lena | 159305 | 
| 30.10.2024 15:13:43 Ta alej je fakt dlouhá a krásná.  Jen tam hodně foukalo. | 
| Monika | 123907 | 
| 30.10.2024 14:54:04 My jsme na Dolní Moravě byli tuším v roce 2015, kdy tamní boom teprve začínal, byla tam už bobová dráha a nějaký ten Mamutíkův park nebo co, ale těsně před naším příjezdem proběhl nějaký strašný vichr a všechno bylo mimo provoz. Což nám nevadilo, my ani netušili, že to tam má být, měli jsme tam na týden pronajatou chatu s obvyklým plánem prozkoumat okolí. Je tedy fakt, že táhnout děti na Kralický Sněžník, kde tenkrát nebylo vůbec nic, ani rozhledna ani stánek s malinovkou (ale já jsem nemohla připustit, že bychom tam nevylezli, když už jsme tak blízko), bylo poměrně náročně na fantazii ve věci motivace, přitom to byla nejdelší trasa, kterou v tom věku ušli (celkem tam i zpět asi 19 km, bylo jim 5 a 8). Trocha komerčních atrakcí na vrcholu by tehdy pomohla   Zachránila to až tramplína u restaurace po návratu  | 
| TaJ | 81121 | 
|   | 30.10.2024 14:53:35 My jsme v Hejnicích byli loni v létě, když jsme byli na dovolené v Jizerkách v Kořenově. Bylo tam fakt krásně. | 
| TaJ | 81121 | 
|   | 30.10.2024 14:52:43 Větře, no jo, to je prostě Šumava, chvilku je mlha, chvilku prší, chvíli vysvitne sluníčko...jezdíme na Šumavu co jsme s manželem spolu, protože tam odtud pochází a jezdili jsme tam za jeho tátou. I na podzim, na houby, v létě jsme tam občas jezdili sami na dovolenou... Se synem jsme byli na Šumavě teď v neděli. Bylo tam naprosto úžasně. Lidi žádní, les plný mokrého listí, spousta hub, ráno mlha, postupně během dopoledne se to zezdola zvedalo, bylo krásně vidět, jak dole už svítí sluníčko a nahoře v kopcích nad námi je ještě mlha...v poledne svítilo sluníčko a i hřálo, že jsme sundavali co se dalo. A svítilo až asi do půl páté, než jsme tam odtud vlakem odjížděli. Ten pohled na ty nádherně barevné kopce, byl snad mnohem lepší, než když jsme tam bývali v létě. A syn si liboval, že má super záběry, vlaky vyjíždějící z mlhy, navečer zase nasvícené tím sklánějícím se sluncem. Byl to den, ze kterého budu čerpat celou zimu. A lidí jsme potkali doslova jen několik. Když nepočítám ty ve vlaku, ale ani ten nebyl narvaný. A v restauraci na obědě byli taky, ale nic hrozného. A ten výhled z terasy restaurace - dole pod námi barevné kopce, nad námi modré nebe a v dálce modrá hladina Nýrské přehrady. | 
| Evelyn1968,2děti | 6269 | 
|   | 30.10.2024 14:46:32 Do Hejnic jezdíme zpívat   | 
| K_at | 121378 | 
| 30.10.2024 14:46:12 Beat, já ti ale rozumím, jak to myslíš. Mám takto prožívajícího muže. Já to mám půl na půl. A vidím, že se dá chodit i v sezóně mimo davy. A pokud jdeme v sezóně někam do známého místa, počítáme s lidmi. A umím si užít i to. Jen drobná technická - uvedomuješ si, že třeba na té zřícenině jsi pro jiné turisty těmi "zatracení turisti, proč sem lezou?!" zase ty a tvůj muž? Já si z toho občas dělám srandu u mm. Subjektivně mi vadí velmi 2 věci - elektrocyklisti všude a potom terénní motorky v lesích a na lukách. Těm bych s chutí z dálky ty pneumatiky střílela, nejlépe aby si vyrachali hubu v pažitu. A potom teda těžení dřeva a totální rozprasení cest v lese na bahnitý obrovský tankodrom. | 
| TaJ | 81121 | 
|   | 30.10.2024 14:45:42 Silvie, v Dolní Moravě jsme nikdy nebyli a vůbec se tam nechystáme. Už z fotek je to cirkus hrozný. Ten visutý most jsme viděli v létě cestou z dovolené z dálky, ale nic nás tam fakt netáhne. Jen tam bude hromada lidí a ty ceny jsou taky síla. Na stezce v korunách na Lipně i v Krkonoších jsme byli, spíš kvůli synovi, tomu se to moc líbilo, ale už je to pár let, to byl ještě malý, teď už nás tam taky nic netáhne. | 
| Koníček mořský | 156666 | 
|   | 30.10.2024 14:40:56 "...v Lipne, protoze to je jeden velky cirkus, neuveritelne, co tam "dokazali" udelat z tabora pohranicniku vlastne za par let. Lipnu mestu se vyhybam jak muzu, je to prisernost a stezka korunami stromu uz to nijak nezhorsila." No zrovna jsem chtěla napsat, že v ČR nikdy nebudu například v Lipně. Stačilo mi jednou projíždět z Vyššího Brodu do Frymburku a měla jsem z toho cirkusáckýho disneylendu úplně stažený žaludek. Volala jsem na muže :"proboha jeď, ať jsme co nejrychleji pryč !  " Ještě tam zastavit a jít do korun stromů, tak prostě umřu. O co byla krásnější cesta přívozem z Frymburku do Frýdavy a pěšourem o samotě jen s hejnem much na Vítkův Hrádek. Nebo pěšourem ze Stožce lesem ke Stožecké kapli. Z Jeleních Vrchů Medvědí stezkou kolem skal do Nový Pece.Od Soumarského rašeliniště do Dobré kolem Vltavy. A tak dále. Chodím po Šumavě každý rok a moc lidí teda nepotkávám. Vlastně téměř žádný a to je léto. Pokud chci vidět majestátnost nějakého stromu, stoupnu si přímo pod něj, dotknu se jeho kůry, zvednu hlavu a jsem chvíli tím stromem i vším co za svůj dlouhý život viděl. Strašně ráda si stoupám pod stromy. Ale přesně jako Beat i mě stačí drobnosti, nejraději chodím pěšky, pozoruju detaily přírody a krajiny, chalupy, zvířata, brouky a kytky... a mám úplně stejný zážitky jak na Karlštejně. | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.