| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Cestování v tuzemsku

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 33445  [Dalších 33385 >>]
Beat 107867
30.10.2024 15:22:16
Kat, co myslíš ..samozřejmě, že uvědomuji. A mně vůbec nevadí normální počet lidi kolem. Je asi těžké tu přesně předat, jak to člověk myslí.

Každopádně, kdybych mela rozhodovací moc, stezky stromů nepovolim. Tím jsem se asi k tématu stezek vyčerpala.
apo-lena 159305
30.10.2024 15:18:20
Radko, díky. To by se líbilo MM.
Brno by mohlo být v plánu příští rok.
apo-lena 159305
30.10.2024 15:13:43
Ta alej je fakt dlouhá a krásná.
Jen tam hodně foukalo.
Monika 123907
30.10.2024 14:54:04
My jsme na Dolní Moravě byli tuším v roce 2015, kdy tamní boom teprve začínal, byla tam už bobová dráha a nějaký ten Mamutíkův park nebo co, ale těsně před naším příjezdem proběhl nějaký strašný vichr a všechno bylo mimo provoz. Což nám nevadilo, my ani netušili, že to tam má být, měli jsme tam na týden pronajatou chatu s obvyklým plánem prozkoumat okolí. Je tedy fakt, že táhnout děti na Kralický Sněžník, kde tenkrát nebylo vůbec nic, ani rozhledna ani stánek s malinovkou (ale já jsem nemohla připustit, že bychom tam nevylezli, když už jsme tak blízko), bylo poměrně náročně na fantazii ve věci motivace, přitom to byla nejdelší trasa, kterou v tom věku ušli (celkem tam i zpět asi 19 km, bylo jim 5 a 8). Trocha komerčních atrakcí na vrcholu by tehdy pomohla ~;) Zachránila to až tramplína u restaurace po návratu ~k~
TaJ 81121
30.10.2024 14:53:35
My jsme v Hejnicích byli loni v létě, když jsme byli na dovolené v Jizerkách v Kořenově. Bylo tam fakt krásně.
TaJ 81121
30.10.2024 14:52:43
Větře, no jo, to je prostě Šumava, chvilku je mlha, chvilku prší, chvíli vysvitne sluníčko...jezdíme na Šumavu co jsme s manželem spolu, protože tam odtud pochází a jezdili jsme tam za jeho tátou. I na podzim, na houby, v létě jsme tam občas jezdili sami na dovolenou...
Se synem jsme byli na Šumavě teď v neděli. Bylo tam naprosto úžasně. Lidi žádní, les plný mokrého listí, spousta hub, ráno mlha, postupně během dopoledne se to zezdola zvedalo, bylo krásně vidět, jak dole už svítí sluníčko a nahoře v kopcích nad námi je ještě mlha...v poledne svítilo sluníčko a i hřálo, že jsme sundavali co se dalo. A svítilo až asi do půl páté, než jsme tam odtud vlakem odjížděli. Ten pohled na ty nádherně barevné kopce, byl snad mnohem lepší, než když jsme tam bývali v létě. A syn si liboval, že má super záběry, vlaky vyjíždějící z mlhy, navečer zase nasvícené tím sklánějícím se sluncem. Byl to den, ze kterého budu čerpat celou zimu. A lidí jsme potkali doslova jen několik. Když nepočítám ty ve vlaku, ale ani ten nebyl narvaný. A v restauraci na obědě byli taky, ale nic hrozného. A ten výhled z terasy restaurace - dole pod námi barevné kopce, nad námi modré nebe a v dálce modrá hladina Nýrské přehrady.
Evelyn1968,2děti 6269
30.10.2024 14:46:32
Do Hejnic jezdíme zpívat :-)
K_at 121378
30.10.2024 14:46:12
Beat, já ti ale rozumím, jak to myslíš. Mám takto prožívajícího muže.
Já to mám půl na půl. A vidím, že se dá chodit i v sezóně mimo davy. A pokud jdeme v sezóně někam do známého místa, počítáme s lidmi. A umím si užít i to.
Jen drobná technická - uvedomuješ si, že třeba na té zřícenině jsi pro jiné turisty těmi "zatracení turisti, proč sem lezou?!" zase ty a tvůj muž? Já si z toho občas dělám srandu u mm.

Subjektivně mi vadí velmi 2 věci - elektrocyklisti všude a potom terénní motorky v lesích a na lukách. Těm bych s chutí z dálky ty pneumatiky střílela, nejlépe aby si vyrachali hubu v pažitu. A potom teda těžení dřeva a totální rozprasení cest v lese na bahnitý obrovský tankodrom.
TaJ 81121
30.10.2024 14:45:42
Silvie, v Dolní Moravě jsme nikdy nebyli a vůbec se tam nechystáme. Už z fotek je to cirkus hrozný. Ten visutý most jsme viděli v létě cestou z dovolené z dálky, ale nic nás tam fakt netáhne. Jen tam bude hromada lidí a ty ceny jsou taky síla. Na stezce v korunách na Lipně i v Krkonoších jsme byli, spíš kvůli synovi, tomu se to moc líbilo, ale už je to pár let, to byl ještě malý, teď už nás tam taky nic netáhne.
Koníček mořský 156666
30.10.2024 14:40:56
"...v Lipne, protoze to je jeden velky cirkus, neuveritelne, co tam "dokazali" udelat z tabora pohranicniku vlastne za par let. Lipnu mestu se vyhybam jak muzu, je to prisernost a stezka korunami stromu uz to nijak nezhorsila."

No zrovna jsem chtěla napsat, že v ČR nikdy nebudu například v Lipně. Stačilo mi jednou projíždět z Vyššího Brodu do Frymburku a měla jsem z toho cirkusáckýho disneylendu úplně stažený žaludek. Volala jsem na muže :"proboha jeď, ať jsme co nejrychleji pryč !~e~"
Ještě tam zastavit a jít do korun stromů, tak prostě umřu.
O co byla krásnější cesta přívozem z Frymburku do Frýdavy a pěšourem o samotě jen s hejnem much na Vítkův Hrádek. Nebo pěšourem ze Stožce lesem ke Stožecké kapli. Z Jeleních Vrchů Medvědí stezkou kolem skal do Nový Pece.Od Soumarského rašeliniště do Dobré kolem Vltavy. A tak dále. Chodím po Šumavě každý rok a moc lidí teda nepotkávám. Vlastně téměř žádný a to je léto.

Pokud chci vidět majestátnost nějakého stromu, stoupnu si přímo pod něj, dotknu se jeho kůry, zvednu hlavu a jsem chvíli tím stromem i vším co za svůj dlouhý život viděl. Strašně ráda si stoupám pod stromy.

Ale přesně jako Beat i mě stačí drobnosti, nejraději chodím pěšky, pozoruju detaily přírody a krajiny, chalupy, zvířata, brouky a kytky... a mám úplně stejný zážitky jak na Karlštejně.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 33445  [Dalších 33385 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.