| Stará husa | 154854 |
|
30.10.2024 19:40:42
Mě překvapuje, kolik z vás nebylo na Řípu. Já jsem tam byla před dvěma lety s dcerou, když jsme jely do Krušných hor, styděla jsem se, že jako správný Čech bych měla zrovna na tuhle bájnou horu vylézt a nebyla jsem tam. A to mám do Čech docela daleko. Ale vás je tu z Čech spousta. Jsem ráda, že jsem nebyla tak "nevlastenecká" sama.
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
30.10.2024 19:14:13
Projeto máme celkem dost, ale pořád jdou ještě místa, kde jsme buď nikdy nebyli nebo jsme tam byli tak dávno, že si to moc nepamatujeme.
Nebyli jsme třeba na Řípu, jen jsme na něj koukali z dálky . Po Česku jedeme většinou na prodloužený víkend a snažíme se poznat širší okolí okolo místa, kde jsme ubytovaní. Teď jsme se třeba vrátili z Plzně. A na jaře mě zcela uchvátily Jizerky.Nebyli jsme ještě třeba v Mariánských a Františkových lázních, v Hradci Králové, Štramberk. |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.10.2024 18:10:20
Karkulíno, jen ona Lenka psala spíš o výletech na otočku (případně na víkend, to už by ale šlo). My jsme se synem v tom Adršpachu byli na jaře o jarních prázdninách. Byli jsme tam na 4 noci ubytovaní v Trutnově, kousek od nádraží. Vlakem do Adršpachu to bylo asi 20 minut, vlak staví přímo před vchodem do skal. To samé tuším v těch Teplicích, to je jen o kousek dál tím samým vlakem... Když člověk jede na víc dní, tak to bez auta není vůbec problém. Jezdíme tak se synem už roky, o jarních a podzimních prázdninách, nebo i začátkem léta. Vždycky si najdeme ubytování v nějakém městečku, obvykle poblíž nádraží a pak podnikáme výlety na všechny strany. Teď jsme třeba byli ubytovaní asi 20 minut vlakem od Plzně a na jeden den jsme si zajeli na Šumavu - Dešenice - Zelená Lhota, všude staví vlak, přes den jsme se toulali po šumavských lesích, v půl páté odjížděli vlakem ze Zelené Lhoty, přes Klatovy, tam odtud autobusem a pak ještě kousek vlakem, v půl osmé jsme byli zpátky na ubytování. Ráno jsme tedy vyjížděli vlakem od ubytování někdy před půl sedmou.
V létě jsme byli z Prahy na otočku v Jeseníkách - Ostružná. Ráno vlakem tam, tuším s jedním přestupem, tam jsme udělali velký okruh kolem Ostružné - vlaky, příroda...a navečer zpátky vlakem do Prahy. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
30.10.2024 18:01:51
Anadar, my jsme byly v 80.letech nadšený na exkurzi v nemocnici Most, u nás tehdy budovy z 19.století
, tam úplně nová nemocnice. |
| Termix | 105545 |
|
|
30.10.2024 18:01:25
Reklo, to ráda slyším, do Brna to je přeci jen blíž. A dnes jsem na tebe myslela, štěstí, že jsi s holkama nejela do Valencie. Jsou tam šílené záplavy a prudké deště.
|
| rekla | 105489 |
|
30.10.2024 17:39:10
Potvrzuju, zrovna dnes jsme byli v istanbulské Cisterně a vlastně mě v porovnání s brněnskými vodojemy vůbec nenadchla...
Byli jsme v nich vloni na podzim, téměř sami... a v jednom z nich neuvěřitelná akustika... |
| Karkulína | 99978 |
|
|
30.10.2024 17:36:16
Lenko, já se synem taky cestuji jenom vlakem, takže vím o čem mluvíš. Ale zrovna s tím Adršpachem nemáš pravdu. Byli jsme tam loni na dovolené. Ubytovali jsme se tedy v Teplicích nad Metují, ale ty jsou dostupné vlakem a Adršpach taky (jen o zastávku dál). Navíc i do Adršpašských skal se dostaneš přímo z Teplic, jsou to propojené okruhy, dokonce tuto variantu doporučuji (je to levnější než vstup z Adršpachu a nemusí se rezervovat dopředu).
|
| Beat | 107867 |
|
|
30.10.2024 16:54:32
Kat však jo, vim, ze mi rozumíš. Jen jsem reagovala na tvou “ drobnou technickou”. A taky vim, že nejsem exot, respektive v to doufám.
|
| sally | 3140 |
|
|
30.10.2024 16:17:48
já mám atrakce v přírodě ráda - za prvé, když byly děti malé, tak to bylo určité zpestření / cíl výletu. Teď se mí zase líbí, že tam všichni jdou a nechají les prázdný.
Třeba - měli jsme jeden den v Mnichově, kdy jsme odjeli vlakem na Brauneck (vyhlášené místo v Bavorsku, kam "jezdí všichni Němci") - vyjeli jsme lanovkou nahoru, tam bylo docela dost lidí (na to, že byl červen, zima a poprchávalo), vyfotit se u kříže v podstatě nešlo - ale jak jsme popošli kousek od všech těch lanovek a hutte - tak jsme byli v přírodě sami.... za celý den jsme potkali asi pět nebo šest lidí, zdravili jsme se a bylo to hrozně příjemný... výsledek je, že to považuju za perfektní výlet - lanovka byla milosrdná na moje artritická kolena a i z časových důvodů (že jsme nahoře a dole byli za pár minut) a na příjemný výlet stačilo popojít první jánevím půl kilometr od stanice a vybrat si trochu náročnější menší stezku - a lidi se rozprostřeli a bylo to fajn. Ale já obvykle cíleně hledám taková ta spíš zastrčená, méně známá místa... ve Vídni mám radši sv. Ruprechta než Štěpána, mám raději Novohradské hory než Šumavu a podobně... akorát člověk musí hledat a ptát se - a přemýšlet... a nebo holt jít s davama - ale pak nenadávat, když je sám součástí toho davu... |
| K_at | 121378 |
|
30.10.2024 15:27:34
Beat, znovu píšu, že rozumím, co tím myslíš. Do veliké míry mám vnímání přírody úplně stejné jako ty. A můj muž úplně stejně jako ty. Možná ještě kousek vyhraněnější. Nejsi v tomto nějaký exot.
![]() |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.