Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 | 107044 |
|
|
1.6.2011 10:23:51
Před pár měsíci si dcera někam schovala dudlík, takže týden byla bez a my se už radovali z úspěchu. Chodila v pohodě spát, sice občas zamrčela, ale hlavní bylo, že už ho nepotřebuje. Jenže tchýně vytáhla nový a dala jí ho, když si ho chudáček někam schovala, tak aby bobeček nestrádala a že jí to uklidňuje.
Vůbec nebrala ohled na to, že jsem jí důrazně řekla, že si to nepřeju. Takže teď ho malá nechce pomalu ani vytáhnout z pusy.Ráno než se rozkouká tak chodí s ním, po obědě mi řekne, že je unavená že ho musí mít...Už z toho rostu...má 3,5 roku a dnešní téma mě dostalo k rozhodnutí ho zase úplně omezit. Takže jsem jí řekla, že pokud ho uvidím v puse, tak ho ustřihnu a že jí ho zatím nechám jen na spaní, večer se stratí a bude...Snad příchodem sourozence bude líp....No už teď se těším čím ho tchýně bude rozmazlovat jako tu naši cácorku, ale o je na jiné téma |
| kattynka a 2 čertici | 99034 |
|
|
1.6.2011 10:22:26
Oba kluci ho měli od roku jen na noc. U prvního jsme cca v 27 měsících vyměnili "za dárky". Na Vánoce ho dal den před 24. pod stromeček a že o to víc dostane dárků. Bez problémů, už komunikoval, když se zeptal, odpověděli jsme, že ho má Ježíšek a pobral to. U mladšího to bylo horší asi týden každý večer vyřvával jak tur a měla jsem velké cukání mu ho zas dát, aby byl klid
. Nankonec to ale stálo za to, teď spí líp, nebudí se, nehledá dudlík, ale ten týden mi bylo líto sousedů a v duchu jsem se jim omlouvala za ten 40ti minutový řev. |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
1.6.2011 10:20:38
mám třetí mimi a dudlík nemělo nikdy žádné, ač třeba u dcerky jsem se hodně snažila, byla příšerně uplakaná..
ale osobně si taky myslím, že lepší dudel než palec, sousedka eště te´d za tři měsíce jí bude osm, si v noci dudá palec.. vůbec nejsou schopní jí to odnaučit, dokonce už měli nějaké spešl rovnátka, které tomu zabraňují.. tak v té době nedudala.. jak rovnátka sebrali, tak zase dudá.. první zuby křivé kupodivu neměla, ale druhé jí rostou hodně křivě.. těžko říct, jestli to je ale dudáním. JInak já osobně, jak píšu zkušenosti nemám, jen se synovce.. ale pokud by děcka dudali - nebo nejmladší se na dudel po vysazení kojení naučil, tak bych ale trvala na tom, že dudel je pouze na uklidnění a usínání.. žádné podvědomé dudání při hraní.. atd.. rituální obědování, vyhození, darování.. si myslím, že je taky fajn- odpovídajíce věku dítěte, případně jak někdo psal, že napíchal dírky.. to je taky takové nenásilné |
| binaryy szuká ovci | 109793 |
|
|
1.6.2011 10:15:01
malý ho měl do 3 měsíců, pak si ani nevzpoměl, není dudlíkový typ
|
| Gora | 31983 |
|
|
1.6.2011 10:13:26
Starší syn měl do dvou let, pak mu zubařka řekla, že bude mít křivé a bolavé zoubky, tak dudlík odhodil, a už si ho nevzal.
Mladší má věčně palec v puse, bohužel na dudlík naučit nešel, teď mu lepím palec náplastí. Zatím to zabírá, tak snad bude taky brzy po dudlání. |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
1.6.2011 10:06:14
neřešila jsem to, odmítala jsem provádět násilí na dítěti. Akorát teda jsem striktně trvala na tom, že dudlík je na spaní, a pokud ho chtěla malá přes den, musela si jít lehnout (což se jí většinou nechtělo, takže dudlík musela zase odložit). Přesně kolem toho 2. roku tohle začala totiž taky zkoušet, vymrčávat si dudlík i přes den, ale trvala jsem na tom (stejně, jako třeba trvám na tom, že se jí u stolu, jsou to pravidla).
Nakonec se oddudlíkovala sama, mimochodem. Jeden večer jsme se pozdě vrátili od babičky, chtěla dudlík, my měli plné ruce práce s dalšíma dětma, tak na ni muž houknul, že dudlík zůstal u babičky, asi 5 minut ještě volala "důůůůůdlííííík" a usnula. Kdyby byla bývala neusnula, tak až by byla chvilka času, jeden z nás by ji dudlík přinesl. Takhle jsme se dohodli, že ho teda zkusíme nedat, když to zvládla i bez něj. Asi týden si večer dudlík volala, ale vždycky tak 5 minut a pak toho nechala. Takže to šlo samo, přesně, jak jsem chtěla. Neměla jsem morálku na nějaké cílené oddudlíkovávání, děsila jsem se jízdy autem s uřvaným dítětem bez dudlíku |
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.6.2011 10:05:22
Synek v 10. měsíci řekla ze dne na den NE a dudlík už do pusy odmítal vzít, do té doby jsem mu ho dávala jen na usínání, to nechápu proč přes den v provozu při hraní si dudlík? Když je záchvat pláče, já sice chovám a tulím a zpívám, ale i ten dudlík pochopím, 2x se mi to hodilo, jednou v autě, když měl hlad a chybělo nám 10 minut domů a podruhé to samé na procházce.
Já byla opačný extrém, mamka mi nechala dudlík dlouho, i flašku, a když jsem byla nemocná, laryngytýdy a trhané mandle, ještě jsem flašku dostala snad i ve 4 letech. Tak jsem si to spojila s uklidňováním, že jsem si začala cucat palec, ten jsem si cucala do puberty, mamka s tím nenadělalal nic, a to mě zesměšňovala, mazala pálivými věcmi, všechno. No a když jsem ve stresu dnes, hned bych si palec cucala zas, to mi přijde blbé, tak kouřím ![]() Já bych mu prostě už ten dudlík sebrala a hotovo. Nebo se s ním rozloučila, rituálně ho s děckem třeba někomu věnovala, třeba šťěňátku. |
| Tenna /2 | 99089 |
|
|
1.6.2011 10:03:36
Tak tak, palec je mnohem horší. Na palec si navykl syn a nebylo v naší moci ho to odnaučit. Byly to boje s křikem, pláčem a vyhrožováním právě ještě v první třídě. Měl už druhé zuby a to byl skutečně problém, musí nosit rovnátka.
|
| withep | 93862 |
|
|
1.6.2011 10:03:30
Syn 3 roky a 4 měsíce ho pořád má
![]() . Na spaní a do auta. Zuby má v pořádku. |
| X E N A | 99811 |
|
|
1.6.2011 10:02:32
V cca 18-ti mesících jsem mu ho vytáhla z pusy a už mu ho nikdy nedala. Jenom koukal, ani necek´.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.