Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hilly. | 103234 |
|
11.5.2011 23:01:04
Niko, taky mi ta dudlíková miminka vždycky přijdou něčím frustrovaná.
|
| Hilly. | 103234 |
|
11.5.2011 22:58:41
Taky by mě zajímala souvislost mezi dumláním dudlíku a psychikou. Když se tak dívám po svém okolí, tak děti, co mají matky, co se nima hodně mazlí, věnují se jim, spí s nimi, kojí je(třeba až do tří let),prso permanentně k dispozici, dudany většinou skoro nemají. Není to samozřejmě striktní pravidlo, ale určitou souvislost tam vidím.
|
| AVET | 82507 |
|
|
11.5.2011 22:56:20
Ne, že je doba, ale doma...
|
| AVET | 82507 |
|
|
11.5.2011 22:56:00
Limai, dnes byl můj syn poprvé bez dudlíku a to jen pro to, že musel být v nemocnici, tak jsme toho využili a řekli mu, že si ho nechala paní doktorka v nemocnici. Malej je štastnej, že je doba, takže ač také moc nemluví, tak moc dobře ví, že už do nemocnice nechce, raději oželí dudlík. Jedna sestřička tam říkala, že svého syna odnaučila dudat tak, že mu řekla, že šla kolem kočka a že dudlík spapala. Já myslím, že ve dvou letech určitě rozumí, i když nemluví.
|
| Nika89 | 91671 |
|
|
11.5.2011 22:49:57
kdyžtak budu odepisovat ráno nebo se ozvy na můj mail, už asi půjdeme spát
|
| Nika89 | 91671 |
|
|
11.5.2011 22:49:01
Jde mi právě o to, že si tím dudláním něco vynahrazují. Náš syn, co jsme zatím zjistily-je nejistý, připadá si nepotřebný, uklidňuje se tím, dodává si jistotu a stabilitu. Kromě dudlíku si s sebou pořád (kamkoliv) nosí povlak na peřinku a polštář (a šmrdlá si pod nosem a okolo ouška-co udělá dospělí, když je nejistý? mne si ucho nebo nos), kadí zásadně do plíny a je schopný tlačit i dvě hodiny, mívá zácpu. Tyhle problémy začaly, když jsme se přestěhovali zpátky k manželovým rodičům-tchýně splachovací, zakřiknutá, tchán uřvanej sprostej hulvát, skoro každej den v hospodě. Prostě ideální klidné prostředí pro výchovu dětí, proč tu zůstáváme i dál je nadlouho. Každopádně při terapii jsme došly i k tomu, že já mám větší problém a jeho vyřešením se aspoň částečně zmírní synovi negativní emoce.
|
| Margot+1 | 39983 |
|
|
11.5.2011 22:33:08
Niko,
právě - říkám si, že kvůli něčemu asi cucají... Vyhodit dudlík, dobrý, ale co se stane pak? Co když začne třeba koktat nebo kousat si nehty? Vypadá to, že o tom víš něco víc - napiš pls ![]() |
| Balbína | 99798 |
|
|
11.5.2011 22:28:20
Limai, dcera kolem druhého roku najednou hrozně chtěla dudu i přes den. Byla s tím protivná. Prostě jsem ho schovala. Byla možná okňouraná den, víc ne.
Kamarádčina holčička nedala do dvou a půl bez dudlíka ani ránu. I ven s ním někdy chodila. Pak ho máma jednoho dne schovala. Malá ho hledala tak dva dny a pak byl pokoj. Nemyslím, že musíš dudlík odendat i na noc. Jen, že si myslíš, že ti bez dudlíka bude pořád řvát. Neboj, nebude. |
| Nika89 | 91671 |
|
|
11.5.2011 22:21:31
K té psychice-není to jenom o cumlání dudlíku, to jen tak na okraj.
|
| krupice. | 33843 |
|
11.5.2011 22:20:32
Nám zubařka taky "zakázala" dudlat, když byly dceři 2 roky a 3/4. Byly jsme na kontrole a zkonstatovala, že má předkus a že ať dudlá cokoliv - palec nebo dudlík, musí s tím přestat. Dcera totiž od narození cucala paleček, vytlačovala si tak to horní patro dopředu a nešlo to nijak odnaučit. Proto jsem ji až ve 2 letech koupila dudlík a začala přeučovat. Trvalo to asi půl roku, než na palec zapoměla a měla už "jenom" dudlík. Takže když jsem šly od zubařky, vyhodily jsme dudlík do popelnice a od té doby byla bez něj. O půl roku dříve bychom to udělat nemohly, paleček se vyhodit nedal
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.