Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Arni | 19497 |
|
|
1.4.2011 21:52:04
Vratila bych ho, pokud ti to za to stoji. Zjevne je to odpoledni spani pro tebe dulezite. Ja mam skoro dvou a pul letaka a ma na spani taky jeste dudel. U dcerky jsem ho aktivne vzala v 20 mesicich, byla jsem zblbla okolim a rodinou a smitec se spanim a to byla dcera hodne akcni dite, takze jsem tim utrpela tezkou ranu a byla nestastna, ze naraz nespi. Ted nechci udelat stejnou chybu a dudlik nechavam. Synovi uz to vysvetlim, ze dudlik je jenom na spani. Uvidim v lete, jak by zvladal dlouhe dny a bez spanku, pak bysme dudlika dali skritkovi, ale nechavam to otevrene dle situace. Udelej to tak, at je to pro tebe nejschudnejsi, dudlik se pak muze vzit vzdycky a myslim, ze u starsiho se to da i lip vysvetlit. Stejne s tim dudlem bude radove uz jen x mesicu, po letech si na dudlik nikdo nevzpomene. Nevim, proc se to tady tak resi, jinde ve svete je to normalni.
|
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 21:36:19
Jinak všem děkuji za názory, ještě uvidím, jak to provedu. Každopádně pokud by měl dudlík pomoci pohodovému usínání přes den, klidně se k němu vrátím a ať ho má klidně do čtyř let (jen na usínání).
Chtěla jsem vědět hlavně vaše konkrétní zkušenosti. A kamarádky, co jejich děti mají dudliky (už jich teda fakt moc není!), tak zase na druhou stranu více spí. A spánek je dle mě důležitější než nemít dudlika. PS: nejvíc mě naštve, kdybych mu dudlika vrátila a on by stejnak přes den přestal spát, to bych se z toho asi picla ) |
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 21:16:15
Helis, spí v postýlce - ta je nalepená na naši postel a sundané žbrdlení (směrem k naší posteli samozřejmě
a pokaždé ho uspávám tím, že si k němu lehnu a on mě hladí, dokud neusne. (už jsme ho zkoušeli vloni, aby usínal sám, ale byly to strašný nervy a řev, až se z toho pozvracel, na to nemám nervy zase já, tak ho prostě uspávám takhle). Kdybych ho tam zavřela samotného, ať si hraje (když nechce spát), mám pocit, že by se opakoval loňský rok, ale nevím, třeba se by to bylo jinak.... (nechci odbíhat od tématu, ale takhle to vypadá, že je zvávislák, ale opravdu není,naopak, vůbec nemá problém s cizími lidmi, natož s babičkami a příbuznými, to mě vyhání ) |
| berunka,M+M 11/04,M 01/08 | 102284 |
|
|
1.4.2011 21:13:45
Já bych nevracela. Moji kluci neměli ani jeden dudlík a kolem druhého roku taky přestali spávat po obědě.
|
| irlev | 29736 |
|
|
1.4.2011 21:10:55
Lído, klidně mu ho vrať, když bude spát. Rovnou mu řekni, že do školky už ho pak brát nebude, ať má jasno. Vždyť zas o tolik nejde.
btw - moji kluci oba měli dudlík do 22 měsíců, přesto od 17/resp.18 měsíců po o nespali. ![]() |
| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
1.4.2011 21:10:14
já si myslím, že ono i ten pocit klidu je bezkonkurenční!! dcera přestala spát v poledne když byl synovi cca měsíc... přííííšernýýý!! myslela jsme že umřu.. no ale srovnala jsme se s tím a v poledne jí pustila pohádky, abych si odpočinula..
já jí prostě chápu a stejně jako jsi psala - pokud má jako mamka pocit, že je to pro něj fakt dobrý, tak vrátit.. ![]() |
| ..maya.. | 86852 |
|
|
1.4.2011 21:08:42
jednou vzaté nevracejte...
![]() |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
1.4.2011 21:08:22
Nevracela bych ho, děti ve dvou letech někdy přestávají po obědě spát a nic ti nezaručí, že zase spát začne když dudlík vrátíš.
Dcerce jsou právě dva roky a dudlík měla první měsíc svého života, spí po obědě cca každý druhý den. Když neusne, stejně je hodinku a půl v postýlce aby si odpočinula-ona si povídá, vyslíká panenku atp. a já si aspoň dám v klidu kafe-jsem ve 38.tt, takže taky pauzu potřebuju. Myslím že můžes synka zvyknout na to, že po obědě se jde odpočívat, i kdyby neusnul. Už jsme měly období (malé bylo 18 měsíců) kdy mi asi měsíc po obědě nespala vůbec, ale upravilo se to a zase začala spávat, denně, momentálně spí zhruba obden. ![]() |
| Táni+dvojčátka 7/08 | 38783 |
|
|
1.4.2011 21:08:16
Nevracela bych ho. Klukům bylo 25 měsíců, když ho museli za trest
vyhodit a v pohodě. Měli ho taky už jen na spaní, ale roztrhali si 2 knížky, tak jsem vymyslela, že za trest je vyhodí a hotovo. Dali je do koše a věděli, že už za trest nejsou. Chodí po o spát dál, ale někdy jančí a nechtějí usnout, tak si k nim lehnu, chytím je za ruce a do 2 minut jsou tuhoš. Kdybych je nechala a nedala je spát, už v 6 večer budou na zabití. I při spaní po o chodí spát večer kolem půl 8. |
| sojka+07+09 | 75323 |
|
|
1.4.2011 21:05:10
ne až budeš miminko, ale až bude miminko sorry.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.