Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| sojka+07+09 | 75323 |
|
|
1.4.2011 21:04:32
Lído a co to brát jako procházku a ne jako něco únavnýho
Nějak si to nedovedu představit, protože než jsem naučila synka spát v kočáru v předsíni, taky jsem s ním jezdila- nakoupila jsem si, pokecala se sousedama, stejně bych do toho krámu vyrazit musela. Přeci tě ta hodinka spaní po o nevytrhne-ne že bych ti jí nepřála- ale až budeš miminko, stejně jí mít nebudeš. Jednou prostě přes den spát nebude a možná už velmi brzo, takže asi bude potřeba se podle toho zařídit. Přeju ať to vyřešíš dobře.každopádně jsem ti zapomněla napsat svojí nejdůležitější radu-jestli máš jako máma intenzivní pocit, že tvůj syn dudáka potřebuje, tak mu ho prostě vrať. Stejně to víš nejlíp ty sama ![]() |
| helis78 | 95867 |
|
|
1.4.2011 21:02:20
A spí ještě v postýlce? Nebo má už svoji postel? Výhoda postýlky, je, že má zábrany, prostě jsem mu řekla, že bude ležet a nesmí vylézat a když vylezlo, tak jsem tam dítě zase zpátky vrátila nebo jsem si sedla do pokojíčku a hlídala.
|
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 20:57:00
No jo Sojko, samozřejmě, že je pro mě lepší, aby spal v posteli. Pak budu v pohodě i já. A když je v pohodě máma, je v pohodě i dítě. Takže když chci, aby byl on v pohodě, tak musím být v pohodě hlavně já
První rok a půl jsem ho vozila na spaní jenom v kočáru. Chodila jsem jak bílá paní a smrtka zároveň, jak jsem byla nevyspalá (takže vím, co to je dělat vše jen pro dobro dítěte A zpětně lituji toho, že jsem ho nenaučila usínat v posteli už první týden, ale až po roce...A ráda bych prostě teď udělala pohodlí pro nás oba. No, ještě uvidím, jak to provedu.... |
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 20:50:29
Jenže on právě přes den krásně usnul - běhěm čtvrt hodiny spal a byl pak celý zbytek dne v pohodě.A ze dne na den po sebrání dudlika už přes den neusnul.Takže vidím, že s dudlikem to šlo a bez něj to nejde, takže že už přestává spát ve dne přičítám tentokrát dudliku a ne věku (ale samozřejmě vím, že v tomto věku spoustu dětí ve dne už nespí).
|
| Mata_ | 84491 |
|
1.4.2011 20:49:23
Nevracela bych. Zbavit se dudlíku bývá problém, tak buďte rádi, že se povedlo takhle.
Všechny 3 moje děti přestaly kolem 2 let spát v poledne, dudlík neměly. Nejstarší jsem se snažila ještě nějaký čas vždy uvozit v kočárku, ale ani to nefungovalo. Mladší jsem už neřešila. Některé děti jsou prostě nespavé (všichni mě utěšují, že bývají chytré ). Jediné, kde ještě nejmladší usne, je auto. Teď nějaký čas bude možná večer unavený, ale to se nejspíš brzy srovná. |
| sojka+07+09 | 75323 |
|
|
1.4.2011 20:46:23
Lído zkus prostě najet na jiný rituál než je dudlík. Protože dudlík rituál je, tak proč byste nemohli najít jiný ? A je to ještě docela brzo na to říct, že už přes den spát nebude. Podle mě, jestli potřebuje spát, tak ho uspíš, tak ho uspi v kočárku, proč ne ? Je to akorát míň pohodlný pro tebe. Jestli už spát nepotřebuje, tak neusne ani náhodou. Moje dcera nespí přes den od roka a půl, takže vím, jaký to je a chápu tě. Ale sama jsi napsala, že v kočárku by usnul, takže ti jde asi hlavně o to, že chceš aby spal doma.
A každý dítě je jiný. dceruška od Chemical Jane to pochopila a tvůj chlapeček může mít dudáka do čtyř. |
| Eileenn | 63432 |
|
|
1.4.2011 20:45:34
S dudanem zkušenost nemáme, syn ho nikdy nechtěl, ale rozhodně bych nevracela. Ono je to kolem 2 let (a někdy mnohem dřív) normální, že nechtějí spát ve dne. Většinou se to třeba zase naučí ve školce, ale syn třeba ve dne nespí od roku a třičtvrtě taky. Já jsem zase radši za volný večer, ale mám kliďase, tak mně přes ten den nijak neunaví.
|
| Lída1 | 94046 |
|
|
1.4.2011 20:37:10
Příště bych ho nechala, ať ten dudlík dá někomu sám (ježíškovi, kačenkám, cokoli....) - právě, když vidím, jak jednoduše to pochopil, vůbec to nebyl pro něj problém. Problém je "jen" v poledním usínání. A v tom, že je večer unavený a roztržitý. On by bez dudlika usnul třeba ve čtyři odpo(než až v sedm), ale to by šel večer spát až v jedenáct(což nehci) A když to funguje u holčičky od Chemical Jane..... Přijde mi to i pro něho zdravější, když jde přes den spát, ve dvou letech bez denního spánku mi přijde brzo...
|
| Míša |
| • |
1.4.2011 20:31:53
No já mu ho vrátila, navíc v té době onemocněl, měl vysloké horečky, tak aspoň spokojeně dudal. Ale pak mu ta závislost vydržela do čtyř let a ještě teď, po roce, si na dudlík vzpomene a rád by si zadudal. Dokonce jednoho ukrad v DM drogerii....
|
| KlaudieS+M+E | 90788 |
|
|
1.4.2011 20:29:26
Nevracet, po obědě bych zavedla nějaký klidový režim (čtení v posteli?), třeba zase spát začne.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.