| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 2965  [Dalších 1855 >>]
sojka+07+09 75323
1.4.2011 21:04:32
Lído a co to brát jako procházku a ne jako něco únavnýho ~:-D Nějak si to nedovedu představit, protože než jsem naučila synka spát v kočáru v předsíni, taky jsem s ním jezdila- nakoupila jsem si, pokecala se sousedama, stejně bych do toho krámu vyrazit musela. Přeci tě ta hodinka spaní po o nevytrhne-ne že bych ti jí nepřála- ale až budeš miminko, stejně jí mít nebudeš. Jednou prostě přes den spát nebude a možná už velmi brzo, takže asi bude potřeba se podle toho zařídit. Přeju ať to vyřešíš dobře.

každopádně jsem ti zapomněla napsat svojí nejdůležitější radu-jestli máš jako máma intenzivní pocit, že tvůj syn dudáka potřebuje, tak mu ho prostě vrať. Stejně to víš nejlíp ty sama~x~
helis78 95867
1.4.2011 21:02:20
A spí ještě v postýlce? Nebo má už svoji postel? Výhoda postýlky, je, že má zábrany, prostě jsem mu řekla, že bude ležet a nesmí vylézat a když vylezlo, tak jsem tam dítě zase zpátky vrátila nebo jsem si sedla do pokojíčku a hlídala.
Lída1 94046
1.4.2011 20:57:00
No jo Sojko, samozřejmě, že je pro mě lepší, aby spal v posteli. Pak budu v pohodě i já. A když je v pohodě máma, je v pohodě i dítě. Takže když chci, aby byl on v pohodě, tak musím být v pohodě hlavně já :-) První rok a půl jsem ho vozila na spaní jenom v kočáru. Chodila jsem jak bílá paní a smrtka zároveň, jak jsem byla nevyspalá (takže vím, co to je dělat vše jen pro dobro dítěte:-) A zpětně lituji toho, že jsem ho nenaučila usínat v posteli už první týden, ale až po roce...A ráda bych prostě teď udělala pohodlí pro nás oba. No, ještě uvidím, jak to provedu....
Lída1 94046
1.4.2011 20:50:29
Jenže on právě přes den krásně usnul - běhěm čtvrt hodiny spal a byl pak celý zbytek dne v pohodě.A ze dne na den po sebrání dudlika už přes den neusnul.Takže vidím, že s dudlikem to šlo a bez něj to nejde, takže že už přestává spát ve dne přičítám tentokrát dudliku a ne věku (ale samozřejmě vím, že v tomto věku spoustu dětí ve dne už nespí).
Mata_ 84491
1.4.2011 20:49:23
Nevracela bych. Zbavit se dudlíku bývá problém, tak buďte rádi, že se povedlo takhle.
Všechny 3 moje děti přestaly kolem 2 let spát v poledne, dudlík neměly. Nejstarší jsem se snažila ještě nějaký čas vždy uvozit v kočárku, ale ani to nefungovalo. Mladší jsem už neřešila. Některé děti jsou prostě nespavé (všichni mě utěšují, že bývají chytré :-)). Jediné, kde ještě nejmladší usne, je auto.
Teď nějaký čas bude možná večer unavený, ale to se nejspíš brzy srovná.
sojka+07+09 75323
1.4.2011 20:46:23
Lído zkus prostě najet na jiný rituál než je dudlík. Protože dudlík rituál je, tak proč byste nemohli najít jiný ? A je to ještě docela brzo na to říct, že už přes den spát nebude. Podle mě, jestli potřebuje spát, tak ho uspíš, tak ho uspi v kočárku, proč ne ? Je to akorát míň pohodlný pro tebe. Jestli už spát nepotřebuje, tak neusne ani náhodou. Moje dcera nespí přes den od roka a půl, takže vím, jaký to je a chápu tě. Ale sama jsi napsala, že v kočárku by usnul, takže ti jde asi hlavně o to, že chceš aby spal doma.

A každý dítě je jiný. dceruška od Chemical Jane to pochopila a tvůj chlapeček může mít dudáka do čtyř.
Eileenn 63432
1.4.2011 20:45:34
S dudanem zkušenost nemáme, syn ho nikdy nechtěl, ale rozhodně bych nevracela. Ono je to kolem 2 let (a někdy mnohem dřív) normální, že nechtějí spát ve dne. Většinou se to třeba zase naučí ve školce, ale syn třeba ve dne nespí od roku a třičtvrtě taky. Já jsem zase radši za volný večer, ale mám kliďase, tak mně přes ten den nijak neunaví.
Lída1 94046
1.4.2011 20:37:10
Příště bych ho nechala, ať ten dudlík dá někomu sám (ježíškovi, kačenkám, cokoli....) - právě, když vidím, jak jednoduše to pochopil, vůbec to nebyl pro něj problém. Problém je "jen" v poledním usínání. A v tom, že je večer unavený a roztržitý. On by bez dudlika usnul třeba ve čtyři odpo(než až v sedm), ale to by šel večer spát až v jedenáct(což nehci) A když to funguje u holčičky od Chemical Jane..... Přijde mi to i pro něho zdravější, když jde přes den spát, ve dvou letech bez denního spánku mi přijde brzo...
Míša
  • 
1.4.2011 20:31:53
No já mu ho vrátila, navíc v té době onemocněl, měl vysloké horečky, tak aspoň spokojeně dudal. Ale pak mu ta závislost vydržela do čtyř let a ještě teď, po roce, si na dudlík vzpomene a rád by si zadudal. Dokonce jednoho ukrad v DM drogerii....
KlaudieS+M+E 90788
1.4.2011 20:29:26
Nevracet, po obědě bych zavedla nějaký klidový režim (čtení v posteli?), třeba zase spát začne.
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 2965  [Dalších 1855 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.