| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 2965  [Dalších 1825 >>]
NL 68692
8.3.2011 9:28:00
Ale jo, můžou ho vzít i později. Mě první dcera vzala dudlík až v 6 měsících. Měla ho i v porodnici od sestřiček, ale pak doma už ho nechtěla, tak jsem byla nejdřív ráda. Postupem času jsem ho chtěla nahradit za věčné dumlání prsa, pak i velké ocumlávání prstíků, ale nechtěla až v těch 6 měsících si dala říct. Druhá, teď 3 měsíční mimino dudana taky zatím nechce, tak zatím jen zkouším. Jak bych byla ráda, když by si ho vzala. Večery kolikrát bývají hodně krušné. Ležíme spolu na sedačce a ona mě tu dudá a dudá, je jakoby v polospánku. No snad si dá časem říct a na to uspávání nám to pomůže, protože kolikrát to je jinak peklo.
Katka +3 77171
8.3.2011 9:07:54
Moje děti dudlík neměly, prvním dvěma jsem nabízela, u třetí už jsem se ani nesnažila. Prsty si žádný z nich nenucal, když pominu období růstu zubů. Lahev se savičkou jsem ani nepořizovala, první pil z hrnečku, mladší měli hrneček od TimiTipii(nebo jak se to správně píše).
Mikk & 2 píďata 69867
8.3.2011 8:49:04
Dudlík bych asi nenabízela...
Syn dostal dudlík v šesti týdnech, kdy si dělal dudlík ze mě...od šesti měsíců byl bez něj..flašku odmítal, ale nakonec se naučil - byl kojený
Dcera dostala dudlík už na neonatologii, je na něm snad závislá~8~, tak jsem zvědavá jak se ho budeme zbavovat, ale celkově zase lépe s dudlem v noci spí...~t~
Alena
  • 
8.3.2011 8:35:38
Dcera dudlík nikdy neměla a ani nepotřebovala. když jsem ji začala přikrmovat a nechytala se na láhev, přešli jsme rovnou na lžičku, naprosto bez problémů. Stejně tak pití: nebrala dudlíka na láhvi, přešla rovnou na hrneček.
Simeona+3 110315
8.3.2011 7:20:59
Pokud máš pohodové miminko, připadá mi zbytečné cpát mu dudlík. Sama jsem nabídla dudlík synovi, který měl potřebu hodně dudlat a já nebyla ochotná za dudlík sloužit.
Dcerka dudlík měla-první měsíc na uspání, potom ho plivala a nechtěla. Palec si necucá, prostě nemá tu potřebu.

Dudlík je závislost, je to pro rodiče pohodlnější když potřebuje dítě uklidnit, ale je to vykoupeno kolikrát těžkým odnaučováním a složitým vysvětlováním staršímu, třeba dvouletému dítěti, proč nemůže celý den chodit s dudlíkem v puse.
Pokud by si ale mimi palec cumlat začalo, asi bych mu dudlík nabídla, zkusila ho na něj přeučit.

Ad lahvička-syn byl na UM, takže z lahvičky pít uměl, dcera plně kojená a nenaučila se to nikdy, ale není třeba aby dítě pilo z lahvičky se savičkou, kolem půl roku už pochopí pítka.
TeriRez+3 80863
8.3.2011 7:05:45
Prvorozený dudlík defacto neměl, párkrát jsme mu ho nabídli, občas ho vzal, ale nijak ho nevyžadoval. Byla jsem za to moc ráda, odpadlo odnaučování... nicméně je fakt, že měl jedno období (odhaduju kolem 9. měsíce), kdy byl přicvaknutej na prsu skoro celou noc a dudal si (dudlíka ale odmítal - taky aby ne, když je to prso o tolik lepší)....to mě po čase donutilo odsunout jeho postýlku od naší postele na druhý konec pokoje, dát tam zpátky bočnici a začít kojit v sedě vedle. Už se to fakt nedalo, nevyspalá, rozbolavělá...pomohlo to. Palec si nikdy necucal.

Druhorozenýmu jsme museli dát dudlíka hned druhý den po příchodu domů, neměli jsme ani žádnej koupenej, naštěstí jsme vyhrabali starý Vaškův...je prostě savej, pořád strkal ruce do pusy nebo se snažil cucat lem zavinky (ačkoliv byl čerstvě a dlouze nakojenej) a kňoural u toho, dudlík ho opravdu uklidnil. Tak tiše doufám, že se to časem upraví a budeme ho dávat čím dál tím méně a méně...děsí mě, když vidím dvouleté děti s dudlíkem a je mi naprosto jasné, že odnaučit tenhle návyk není žádná sranda.

Takže jak vidíš, vycházej vstříc potřebám dítěte a pokud dudlík nevyžaduje, tak buď ráda a zbytečně mu ho nedávej. A určitě ne proto, aby si zvyknul na umělou chuť silikonu nebo gumy - neboj, ve chvíli, kdy bude nutné přejít na lahev, tak se napije ani nebudeš vědět jak :-)
Archciba 61187
8.3.2011 6:22:18
Dudlík bych se nacpat nesnažila. Pokud je dítě spokojené, tak bych ho nechala. Jen pozor na ožužlávání místo kojení. Sem tam se to snýst dá, ale dlouhodobě to není dobré pro mtku ani dítě.
A dcerka z lahvičky (se savičkou) nikdy pít neuměla a dudlala skoro od porodnice ~d~
Petra Neomi
  • 
8.3.2011 0:30:27
Moje dcera dudlík neměla a ve svém miminím životě se z láhne s dudlíkem nenapila. Začala pít až z hrnečků s pítkem.
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
7.3.2011 23:14:57
no já na svoji tchýni mám argument jedna báseň - přítelovu zubařku a nefroložku, takže většinou stačí jen tak kulantně zabrousit okolo tématu a už je zticha. namáčela mu dudák do medu a zubní hygiena se tam moc nepěstovala, zubařka mu tu pohromu dává do kupy doteď, ročně nás jen jeho zuby vyjdou na 8000 přibližně a sama doktorka řekla, že tohle je z 90% chyba stravy v kojeneckém a dětském věku. a nefrologie? to je asi jasný, smažená vajíčka ve třech měsících atd, nemluvě o pribiňáku ~:(~:(~:(~:(
Donell 104631
7.3.2011 23:08:45
To je přesně u nás to samý..oni si myslí, že jsem "krkavčí" matka, že mu dávám jenom mlíko, různý pyré, dneska taky už i tu mrkvičku apod....kdyby bylo na nich ( konkrétně na našich ), tak už dneska malej ujíždí na svíčkový!~w~~t~. No ale to jsem si ještě vzpomněla na tchýni, která malýmu - bylo to těsně po šestinedělí - chtěla dát vodu s cukrem!!~a~. To jsem jako nepochopila...prý na zahnání žízně...šla jsem do kolen. Musela jsem z toho kulantně vybrusit - tchýně je velice citlivá...no sranda u nás, fakt..:-)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 2965  [Dalších 1825 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.