Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Donell | 104631 |
|
|
7.3.2011 22:50:15
No jo, byl to můj otec - holt stará škola..
![]() |
| Mickey16 | 40737 |
|
|
7.3.2011 22:47:20
Pravda jediny v cem dudlik mozna pomohl bylo ze jsem ji ty prvni dny strikala mliko do pusy a pak pusu zacpala dudlikem, jediny zpusob jak ji donutit ho polknout... ale to bylo jednak mirne nestandartni krmeni, jednak kdyby nebrala dudlik mohla bych ji dat prst, a jednak u starsiho ditete je ti to k nicemu protoze uz nema saci reflex.
|
| Mamča + 4 ♥ | 85796 |
|
|
7.3.2011 22:47:09
u mě to tak bylo s druhorozenou......
má rozštěp rtu,a tak dudel nesměla, paK šla na operaci ve 4,měsíci a musela být v nemocnici 10 dní, já neměla hlídání, čili jsem byla prvorozenou doma a musela mi jíst přes flašku(ta druhorozená v nemocnici )....naučila se, spíš jsem se pak bála, jak bude přijímat zpět prso...a přijala, i když zpočátku to byl jistý problém...palec si nikdy necucala..... ![]() ![]() takže bych nenabízela pokud sama nevyžaduje.....buďte naopak rádi ![]() ![]() |
| Donell | 104631 |
|
|
7.3.2011 22:45:39
Zapomněla jsem reagovat na tu lahvičku - náš malej z lahvičky (gumová savička) pít moc neumí, z pítka je to trochu lepší, ale taky nic moc. Čaj podávám po lžičce, zkoušela jsem dát pít normálně z hrníčku a docela mu to jde..
|
| Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 105930 |
|
|
7.3.2011 22:45:12
tak pokud necumlá palec a je to takový hodňousek, tak je jasné, že dudák je zhola zbytečný
u nás to ale fakt byl katastrofa. první týdny mé ploché bradavky trpěly, crčela z nich krev, strup na strupu a on sál a sál, i když v prsu nic nebylo, dělal si dudlík ze mě. fakt savec. jinak teď už je to docela ok, dudá jen občas, ale opravdu jeho potřeba kontaktu a sání byla 24/7. a mimochodem - dudlík se odnaučí snáz, ale palec těžko, palec neodčaruješ, nebo nevěnuješ třeba telátkům, jak se to dělá u nás![]() |
| Roya | 111257 |
|
|
7.3.2011 22:45:09
Můj názor je, že pokud je dítě kojené a není plačtivé, dudlík nepotřebuje. Já nemůžu z maminek, které na veřejnosti dítěti doslova rvou dudlík do pusinky, i když ho zrovna vůbec nepotřebují - jsou klidné a se zájmem pozorují okolí; nechápu, co k tomu ty maminky vede - nepřipadá jim dítě dost miminkovské? Moje děti dudlík neměly a palec si necucají (starší kojen 22 měsíců, mladší 8měsíční dosud).
|
| Mamča + 4 ♥ | 85796 |
|
|
7.3.2011 22:45:02
u mě to tak bylo s druhorozenou......
má rozštěp rtu,a tak dudel nesměla, paK šla na operaci ve 4,měsíci a musela být v nemocnici 10 dní, já neměla hlídání, čili jsem byla prvorozenou doma a musela mi jíst přes flašku(ta druhorozená v nemocnici )....naučila se, spíš jsem se pak bála, jak bude přijímat zpět prso...a přijala, i když zpočátku to byl jistý problém...palec si nikdy necucala..... ![]() ![]() takže bych nenabízela pokuds nevyžaduje.....buďte naopak rádi ![]() ![]() |
| Balbína | 99798 |
|
|
7.3.2011 22:44:51
já na dudlík nedala dopustit. V porodnici chtěl být syn pořád u prsu, byla jsem utahaná, nechtěla ho nechat plakat, ale zase si potřebovala dojít aspoň na WC... Dala jsem dudlík a super. Vyspali jsme se oba. U dcery to bylo podobné. Dobře s ním usínali. Dobře přibírali, dudlík nám kojení nenarušil, nebyli takový závisláci na prsu, takže jsem měla víc volnosti a dudlík zachránil nejeden pláč. S odebráním dudlíka nebyl problém. Toho bych se nebála.
Ale nevím v tvém případě, když nemáte problém se spaním, usínáním, zda ho nabízet. Myslím si, že když bys pak o to stála třeba ve 4 měs. tak už ho nevezmou, nebudou zvyklí. Ale nevím to, myslím si to. Dej na svůj instinkt. |
| Mickey16 | 40737 |
|
|
7.3.2011 22:44:26
Dcera mela dudlik tusim od 3. dne a byla na nem zavisla, ovsem kdyz jsem se do ni snazila nasroubovat flasku o 2 tydny pozdeji moc jsem neuspela, ackoli hlad zajiste mela (a na dudlik byla zvykla), bojovali jsme s flaskou cca 2 tydny nez z ni zacala ochotne pit... takze ani dudlik neni zaruka ze dite flasku bez problemu prijme
(prostredni syn mel dudlik do pul roku a flasku nikdy, nejstarsi dudlik nikdy nechtel a na flasku se naucil hned a bez problemu). |
| Donell | 104631 |
|
|
7.3.2011 22:41:50
Já mám 10ti měsíčního synka a dudlíka nepoužíváme. Za prvé je hodné dítě, prakticky neplačtivé a za druhé jsem byla toho názoru, že když mu ho nedám nebudu mít pak v pozdějším věku problém s jeho odstraňováním. Možnost cucání palce mě nijak netrápila. Musím podotknout, že byl do 6ti měsíců plně kojen a stále ještě kojím - nicméně pro vpáčené bradavky jsem musela zpočátku ( asi 3 neděle než se bradavky zformovaly ) používat kloboučky, takže na gumu jakžtakž zvyklý byl. Pak jsem přes nátlak okolí - že mu prý upírám ryze dětskou věc - podlehla, párkrát jsem dudlana nabídla, ale naštěstí ho malej moc nechtěl, vyplivoval ho a dodneška ho nemá. Spinká dobře. Pokud máte klidné, neplačtivé mimčo, vůbec mi bych mu to nenabízela
![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.