| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 2965  [Dalších 1795 >>]
Hrozinka 60926
7.3.2011 22:40:55
Náš měl dudlík a s lahvičkou byl stejně problém, v tom to asi nebude.
Walerie 20776
7.3.2011 22:40:25
Mám dceru, které jsem dudlík zpočátku nenabízela a pak už ho nechtěla. Kojená byla do dvou let. Žádné lahvičky nikdy neměla, přešla rovnou na hrneček. Nevidím v tom problém.
Nicméně teď jsem těhotná a až se dítě narodí, dudlík chci dát, přece jen toho budu mít mnohem víc na práci než s dcerou a určitě to na chvíli uklidní.:-)
hokkaid 108275
7.3.2011 22:39:08
Jestli budeš kojit, ani nemusí mlíko z lahvičky poznat, přejdete pak rovnou na nějaký tekoucí-netekoucí hrníček.
Nám dudlík vrazili hned v porodnici (jako prvorodička jsem z toho trochu šílela;-), ale jednak to vypadá fakt miminkovsky:-) a když řve a stačí zašpuntovat, je to taky výhoda~t~
Údajně se taky líp odnauučuje dudlík než právě ten paleček...tam je to problém kvůli zoubkům, ale to asi víš, a proto to řešíš, že.
Mé dítko ale právě kolem měsíce dudlík striktně odmítlo a začalo preferovat vlastní končetiny, vyzkoušela jsem VŠECHNY druhy dudlíků, co se daly (to je na samostatné téma:-), žádný paleček nepřebil.
Ale ručičky v rukavičkách ve fusaku se jako odnaučovací metoda poměrně osvědčily:-)
La Pepa 5341
7.3.2011 22:37:33
když nepociťuješ potřebu dítě klidnit (píšeš, že spí dobře), tak bych nedávala. Nevím, jak moc dlouho chceš kojit, ale moje dcera (pravda, dudlík měla), nikdy lahvičku nepotřebovala (kojena do 21 měsíců). Přešla rovnou na jogurty, sýr a později normální mlíko (a vodu pila normálně z hrnku, na cestách z pítka s brčkem nebo z láhve z ventilem)
Renča+Krýštůfek 09 a Ríša2011 89871
7.3.2011 22:37:05
Ahoj, prckovi dali dudlík už v porodce, když byl na fototerapii kvůli žloutence, byl plně kojený do 3 měsíců a protože dost plakal, dávala jsem mu dudlík i doma, uspal se tím a pak ho vyplivl a časem - během 6 nedělí ho pak postupně nechtěl vůbec, od 3 měsíců jsem ho dokrmovala normálně z lahvičky a problém s tím neměl, byť dudlík od 6 nedělí už neměl a nechtěl, předtím ho normálně občas podumlal, je to na tobě, mě to přijde zbytečné dávat mimču dudlíka, když Ti nijak extra nepláče a necucá si palec. Jinak pro mě byl teď spíš problém odbourat dudlík z lahviček na čaj, po lítém boji jsme to ale zvládli ~;)
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 105930
7.3.2011 22:36:40
já svýmu mladíčkovi dudák dala, protože to byl a je savec, byly doby, kdy spal i bděl s bradavkou v puse a běda mi, když sem po 2-3 hodinách nepřetržitého dumlání odložila dítě a šla na záchod nebo pro pití. ječel až se hory zelenaly, přitom celou dobu sladce spal ~t~ takže dudlín to jistil, i když ho dlouho neuměl držet tak jako prso a na spaní sme mu ho zapírali plínkou. pokud nemá potřebu dudat, tak by ti neměla ani výrazněji cumlat paleček. pěstička v puse je normální, později taky poznáš, kdy jen prozkoumává svět a kdy už si cumlá paleček pro uklidnění. pak hned zasáhni tím dudáčkem. s pozdějším případným dokrmem flaškou nemám tušení, ale děti se vždycky nějak adaptovaly, hlady dobrovolně ještě žádné nezhynulo a když kojíš, neřeš to dopředu, proč taky
Veverecka+Honzík09,Kubík12 71995
7.3.2011 22:34:58
Můj synek dudlík nikdy neměl a upřímně, jsem za to ráda..on byl teda ten případ, že o něj nejevil zájem..nicméně, když jsem byla vážně nemocná v jeho 3m, tak si na týden lahvičku na dokrm bezproblémů osvojil..a nyní je mu 17m a taky z ní umí pít, ale pije teda už z hrnečku a nebo brčka, či pítek..strach bych z toho neměla..jsem ráda, že nemusím xkrát za noc vstávat, jen abych podala dudlík~x~
Elily 109197
7.3.2011 22:31:24
Hezký večer, chtěla bych se poradit ohledně dávání/nedávání dudlíku - měsíční dcera jej zatím ještě v puse neměla, ani jsme to nezkoušeli. Zatím je celkem pohodové dítě, vyžaduje sice dost pozornosti a ráda se nosí (na ruce nebo v šátku), ale pěkně spinká a pláče relativně málo, jen sem tam při záchvatu prdíků a pak když má hlad a prso se loudá... (je plně kojená, saje velmi dobře, stačí jí 10 minut u prsu a je hotová, kojím každé 2 až 3 hodiny). Původně jsme si říkali, že to zkusíme úplně bez dudlíku, ale teď mě začíná trochu hlodat, jestli si tím nezaděláváme na problémy s cucáním palce a tak. Zatím si jen občas cpe do pusy pěstičky, ale to jen když má hlad.
Když čtu o dětech bez dudlíku, většinou maminky uvádějí, že "dítě dudlík nechtělo/od začátku odmítalo". Ale co děti, kterým dudlík nikdy nikdo nenabídnul? Vezmou si pak mlíko z lahvičky, když "gumu" nikdy nepoznaly?
Díky za vaše zkušenosti, E.
NL 68692
16.2.2011 12:45:24
No možná proto, že pohled na spícího dospělého chlapa s prstem u pusy je asi mnohem horší než na miminko s dudlíkem (můj švagr).
A taky možná proto, že některá miminka si navyknou na usínání u prsu a pak to může být i peklo. První i druhá dcera naprosto totožné. První vzala dudlík v půl roce, měla ho do 2 let a to pouze na spaní a při rozčílení. Druhé jsou 2,5 měsíce a zatím ho také úspěšně plive a já doufám, že se na dudlík naučí a nebudu sloužit jako dudlík já a při každém vzbuzení přispěchat, protože manžel mě nezastoupí.
Suza007 91095
16.2.2011 10:32:02
Nic. Moje děti dudlíky nikdy nechtěly a prsty si cucaly jenom v příslušné vývojové fázi, s věkem je to přešlo. Rozhodně bych dudlíka nenutila. A na usínání si pořiďte kolíbku;-)
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 2965  [Dalších 1795 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.