Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| X E N A | 99811 |
|
|
10.8.2010 13:17:34
Dudlík se musí sebrat včas, dokud do toho dítě nekecá. Já to udělala ze dne na den v 18-ti měsících a naprosto bez problému.
Teď už to máš těžký. Jestli čekáte další mimino už teď v září, tak bych vymyslela nějakou odměnu za to, že ten dudlík jakoby přenechá miminku. Chce to vymyslet nějakou lákavou odměnu. |
| Majákova | 43170 |
|
|
10.8.2010 13:13:13
Dcera dělala přesně to samé, chtěla ho i přes den, když jí rostly stoličky. Počkala jsem s dudlem, až jí vylezly všechny zuby a pak jsem ho začala velmi nepatrně stříhat. Stříhání trvalo tak měsíc, dva, než se úplně neustřihl. Dceři pak stačilo jen držet si ho v ruce, pak už si na něj ani nevzpomněla.
|
| Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 | 27659 |
|
|
10.8.2010 13:12:33
Jo, u Petříka jsem to taky chtěla vyřešit, že mu to pan zubař zakáže, ten mu kouknul do pusy, pochválil ho jaké má krásné zoubky a ať si klidně dudá, že to je lepší než kdyby si žužlal palec
![]() |
| Katka a Mišáček | 108198 |
|
|
10.8.2010 13:09:17
My důdlík nepoužíváme, ale kamarádka kdysi ano a vyřešila to s dudlíkem následovně. Šli na procházku k řeci, kde byly kačenky, dudlík hodili do vody a dali jako kačenkám.Při tom říkala jakousi říkanku na rozloučení s dudlíkem.
|
| Zdenča+Petřík8/05+Lenička10/08 | 27659 |
|
|
10.8.2010 13:08:35
Tak máme teď doma to stejné. Lendulka (taky 22 měsíců) je šíleně závislá na dudlíku. Tak jsem jí ho schovala, sice se vždycky chvilku vzteká, že ho chce, ale pak se zabaví a hraje si. Já jí ho teda zatím nechávám na noc, ale prostě s tím, že dudlík spinká a tečka.
To stejné jsem měla i u staršího a definitivně jsme odbourali dudlík když chtěl spát ve velké posteli, prostě jsme ji vyměnili za dudlík a od té doby nebyl... Jo a Leny se narodila dva měsíce na to, dudlík dostala hned a Petřík ho nikdy nechtěl, prostě dudu je Lenulky a hotovo. Když jsem si dělala legraci a chtěla mu ho dát tak se úplně otřepal, takže toho bych se nebála ![]() |
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
10.8.2010 13:07:45
Klárka měla dudlík do necelých 2 let, už jsem si říkala, že jak půjdeme ve 2 letech na kontrolu k zubařce, tak jí ho doneseme a necháme. Ale nevydržela jsem to a měsíc dřív jsem ho schovala. Zrovna v tu dobu jsme si pořád hráli že je tatínek vlk. Večer šla spát, chtěla si vzít dudlík a ten nikde. Tak jsem řekla, že jak jsme nebyli doma, tak ho snědl vlk. Podívala se na taťku (ptž věděla že vlka dělá on), nadechla se, pak zavřela pusu a šla spát. V noci se jednou vzbudila a druhý den už o tom nemluvila. Prostě ho snědl vlk :o)
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
10.8.2010 13:06:36
My jsme jeli k řece a dcera naházela dudlíky do vody, aby si z nich nadělaly kačenky hnízdo (neekologické házet plast do Vltavy, já vím). Přišlo jí to jako hrozná legace, a tak je tam všechny hodila a udělala jim pápá. No a když potom chtěla dudel, tak jsme řekli, že z něj má přece kachna hnízdo, a že žádný nemáme. Vzala to v pohodě. Občas se ho v noci dožadovala, ale stačilo říct něco jako: "Kachnička, pamatuješ?" A byl klid a spala dál.
Když jsem byla mimino já, tak mě naši na dovolené na vesnici řekli, že dudel spapala kravička. Taky jsem to nějak vzala a už se dudlíku nedožadovala. A dodneška nemám ke kravám žádné negativní pocity ![]() |
| Miri30 | 11611 |
|
|
10.8.2010 13:06:00
Já bych řekla, že vzhledem k věku není potřeba extra spěchat. Osobně bych počkala až se mimi narodí, starší se trochu srovná se situací a pak bych zavedla řeč na téma "jak velké děti dudlík už nepotřebují, že je pro miminka, že už je taky velký a šikový atd." a pokusila bych se, aby dudlík odevzdal sám.
Pokud dudlík vyžaduje teď neustále i přes den, zkusila bych to trochu omezovat, ale nijak drasticky. |
| sarmi | 38831 |
|
|
10.8.2010 13:04:56
marge, tohle je u nas aktualni tema
. syn ma 25m a tyden je bez dudliku na spani (pres den ho nemel). zadna velka akce nebo pripravy. spi i po obede, takze jsem ho proste ulozila, nabidla leporelo nebo auticko na hrani, pusu a zamavala a on na to skocil . stejne jsem to udelala vecer a cela rodina ma striktni zakaz pouzivat slovo "dudu" . trva to neco malo pres tyden a zatim dobry. pravda je, ze se 2noci po sobe jednou vzbudil (po dudliku drive hned zabral), takze musim naklusat z loznice, aby nevzbudil starsiho brachu a "uspavat" - nabidnu bud caj, plysaka nebo auticko, hladim po zadech a trva to nejdele 10min., nez znova zabere. dudliky jsou schovane a doufam, ze uz si nevzpomene.taky cekame miminko, tak at se nam ty dudliky nepletou, ze? ![]() |
| kája+dva | 65364 |
|
|
10.8.2010 13:02:43
Určitě bych se ho snažila odbourat, nebo aspoň to vrátit zpátky jen na noc a po usnutí ho z pusy vytahovat. Honzíkovi se už začínaly křivit zuby. On si s ním hrál, že ho okusoval a na sílu si ho rval ven.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.