Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| berusa | 77519 |
|
|
10.8.2010 14:31:03
starsi dcera mela dudlika jen na usnuti, pak ho vzdycky vyplivla....sebrali jsme ji ho ve 2 letech a ona prestala spat pres den
![]() ....ale vzala to dobre - bracha ji rekl, ze zna miminko, ktere dudu nema a potrebuje ho a tak mu ho dala....nam to same neproslo....mladsi se narodila 4mesice po tom co jsme velke dudu sebrali a v pohode akorat mladsi je na dudliku docela zavislak, ale rostou ji trojky a tak to zatim moc neresim kupuju od Aventu a zoubky v pohode |
| liba | 105690 |
|
10.8.2010 14:27:17
Naše malá byla těžký závislák, vydržela vyvádět i půl hodiny, aby ho dostala. Nechali jsme ho trochu déle, než dorostly stoličky, protože dudlík hodně kousala, aby se líp prořezaly. Měla ho jako talisman, takže fórky s uschováním atd. nepomohly. Tak jsem ustřihla špičku a klidně jí ho nechala. Cucat už nešel, ale nepřišla o něj. Dávala jsem jí ho na spaní, spolu jsme ho prohlídli, pofoukaly mu bebinko. A ona usínala s ním v ruce. No a za dva týdny se vyhodil úplně a byl klid. I když viděla jiné děti s dudlem, tak už ho nechtěla.
|
| minx + burčák + mladé víno | 76424 |
|
|
10.8.2010 14:12:32
Nečetla jsem diskuzi, možná už to někdo radil. My zbavili prcka dudlíku v 18měs, využili jsme toho, že jsme jeli na dovolenou a při odjezdu ho tam nechali - ale ne tajně nebo jako omylem, ale s rozloučením, dali jsme ho na věšáček, zamával mu a odjeli jsme. Doma před spaním si na něj vzpomněl, ale říkala jsem mu, že mu přece zamával, že zůstal na horách v pokoji na věšáčku, tak si to uvědomil a říkal dudu pápá (moc ještě nemluvil, ale chápal to zcela). Tak mě napadá, je léto, jestli ještě někam pojedete, zkusit to tak.
Ale on ho tou dobou měl už jen na spaní. Nečekala bych ale, co s ním udělá miminko. Může to být tak, jak píšeš, nebo by se Ti naopak podařilo mu názorně vysvětlit, hele miminko má dudlíka a Ty už přece nejsi miminko. Nebo bude žárlit a začne se chovat jako malej a dudlíka bude naopak chtít. Takže s tím bych nekalkulovala. Spíš bych ho zbavila dudla teď, aby "stihl" na závislost zapomenout. Ten náš samozřejmě taky časem dudlíky viděl u jiných dětí, většinou ale fakt menších, miminek, takže už mu vůbec nepřišlo, že by ho měl vyžadovat on, jen ho cpal těm miminkům ![]() Pevné nervy ale zkus to fakt přes vysvětlování nebo jak píšu, sehrát scénku a rozloučit se, ne jen zatnout zuby a nechat vyřvat... |
| Lvice+lvíčata | 73763 |
|
|
10.8.2010 14:00:21
u nás dudlík sezobl ptáček
![]() ![]() ![]() jsme v zimě krmili ptáčky a lítali do krmítka zobat no a dudlík malé spadnul pod postýlku, hned ho podat nechtěla.....já ho pak sebrala a schovala a když se po něm sháněla a chtěla ho hledat pod postýlkou, řekla jsem, že dudlík není, že přiletěl ptáček a sezobl ho......vysvětlení stačilo a vůbec se po něm nesháněla, večer před spaním sem to připoměla a bylo to, nemá dudlík asi od 18 měsíců.... jezdí k nám sestra s miminkem a vůbec neměla snahu mu brát dudlík...prostě dudlík je miminka, není její hotovo... |
| Petule +1 | 64205 |
|
|
10.8.2010 13:59:15
vsadím se, že nevadilo
![]() dceři jsme dudlíka brali na dvakrát - poprvé někdy před druhým rokem, ale začal být šílený problém s nespaním a usínáním, který nepřešel ani po 10 dnech, navíc začala mít tendence si cumlat palec takže jsme koupili nový... Teď na dovolené měla dcera slabou chvilku a řekla, že pošleme dudlík miminku co bydlí u tety - zeptala jsem se jí 2x, řekla že jo a dudel jsme dali tetě, která ho odvezla... Od té doby je to týden, občas při pláči začne "pojedeme za tetou, ja ci ho vrátit", "miminko uz nepláče tak já si ho vrátím" apod. ale vcelku v klidu. Ani v noci ho nehledala, prsty si necucá, usínání i spánek sice trochu horší, ale jde to... jsem ráda že jsme počkali, před půl rokem to ještě prostě nezvládala. |
| Nerfka+2 | 78344 |
|
|
10.8.2010 13:48:12
xeno...
![]() ![]() i když já myslím, že by mu to asi nevadilo ![]() ![]() |
| Terinka4444 | 77790 |
|
|
10.8.2010 13:44:47
![]() ![]() no jo, holt jsou ty naši drobečci chytřejší, než si myslíme. A když počebuje, tak počebuje. Je to roztomilé![]() |
| X E N A | 99811 |
|
|
10.8.2010 13:42:35
Tak ať mu ho ptáček vrátí posranej... To by mu nevadilo?
![]() |
| Nerfka+2 | 78344 |
|
|
10.8.2010 13:40:26
Zatím díky všem za názory. Mám toho teď plný arzenál... kačenky se mi líbí. Bydlíme u přehrady, takže by to mohlo být reálné.
Jinak dosud jsme praktikovali "blábol", že na den si dudlík půjčuje ptáček, vždycky jsme ho ráno dali na parapet na okno a večer ho odtamtud brali... jenže teď právě volá i přes den pořád "ptáčku ptáčku!!!"..."Matinek počebuje" )) |
| Aneka_ | 43113 |
|
|
10.8.2010 13:24:44
Koukám, že jsem macecha
![]() Já jsem to neřešila. Cumel jsem vzala něco po roce a řekla, že jsem ho vyhodila a není Jedna, dvě noci byly divoké a pak klid. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.