| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 2965  [Dalších 1305 >>]
If & 3♥ 3270
7.12.2009 17:33:57
Zerat jen tak šťouravej dotaz... jak by ses cítila kdyby tě někdo šoupnul pod sprchu až se mu nebude líbit tvůj názor??? Já asi hodně blbě.. v životě bych to neudělala ani psovi natož dítěti....

Ale každý svého štěstí strůjcem. Hold každej dělá co umí... někomu se příčí palec v puse, někomu dudlík a někomu nic....~d~
zerat 18305
7.12.2009 17:05:10
Podle mě dítě těží z toho, že zjistilo, že když dudu není, tak stejně bude když si ho vyřve a co víc nejspíš jste přistoupili na jeho hru, že když se začne bouchat do hlavy, tak oni rodiče povolí ~o~ Nechci být ta zlá, ale vím, že když moje první dcera začala ze vzteku pravidelně zvracet až se dostala do zvracecího kolotoče a byla schopná poblít celý byt a sama z toho omdlít, tak mi dr. řekla, že máme dceru v amoku vzít a šoupnout do sprchy... Musím říct, že prvně jsem řvala jako želva, co jsem to za matku, že dítě chci dát pod sprchu, ale dcerka pod sprchou tvrdě usnula. Tohle zopakovala mám pocit ještě tak 2x a bylo po vztekání a hlavně po zvracení.
Bylo mi řečený, že sprchování rozhodně ublížit nemůže -víc si dítě ublíží samo... Takže já za sebe bych mu dudlík schovala jak se půjde ven a už nedala a kdyby si začal ubližovat, tak bych zkusila domlouvání, otření obličeje studenou vodou, ale pokud by byl v tranzu, tak bych ho opravdu šoupla pod sprchu... Bití je v tomhle hysterickém záchvatu na prd a má-li si dítě ublížit, tak rozhodně sprcha mu neublíží.
JInak u nás 1. dcera dudlala do 18. měsíce. Pak mě ráno dudlíky naštvaly, páč kam jsem stoupla se válel dudlík... všechny jsem sebrala a schovala, jakože dám až na spinkání, jenže jsem pak nebyla schopná dudlíky najít ~d~ Hledali jsme večer všichni vč. manži a nenašli ~e~ TAkže šla dcera spát bez něj a ono to šlo. Druhý den jsme hledali zase všichni a nenašli a najednou už vůbec nebyl potřeba ~:-D
u 2. dcery jsme jednoho dne stejně tak nemohli tentokrát "jakože" dudu najít a dcera usnula a spala až do rána... takže dudlíčky jsme schovali a nebyli a hotovo. Předevčírám po skoro 4 měsících jsem je nachystala na vyhození ~;)
ChemicalJane + 4 86738
7.12.2009 16:38:24
zvláštní názor... podle mě je mnohokrát lepší dumlání dudlíka než palce.. protože právě dudlík lze (někdy lehce, někdy to jde hůř) sebrat, odložit, ale palec jaksi neodebereme, ani kdybysme sebevíc chtěly...

myslím, že záleží hlavně na dítěti, jaký má sací reflex, do jaké míry ho to uklidňuje a do jaké míry je to zvyk, že má něco v puse...
podlě mě je to úplně stejně jako když je dítě naučené na usínání u lahve a najednou to má přestat.. ano, je u toho pláč, ale někdy hned napoprvé dítě pochopí, někdy na vícero pokusů, ale pochopí že s lahví se neusíná....

podle mě je dudlík mensší zlo... prostě na tom nevidím nic špatného.. ovšem když na poště vidím romské dítě, který skrz dudel řve na mámu - "di do p.dele" a táhne mu na 6-7let.... :-©
If & 3♥ 3270
7.12.2009 16:00:09
~t~~t~~t~~t~~t~~t~ To jsem ráda že máte o nás takovou starost!
kaculda 17148
7.12.2009 15:52:01
V 31 letech cumlani~t~, synovi je devet a sem tam v noci taky jeste zacumla, to se mam na co tesit~t~.

Jeste jsem chtela napsat k tomu sebeposkozovani. Neni to tak hrozne jak to vypada. Dcerka to delala ( ze vzteku, kdyz nebylo po jejim ) taky, vypadalo to hrozne, ale Mudra me uklidnila, ze oni presne vedi jak mlatit hlavou, aby si neublizily~t~. A je pravda, ze i kdyz mlatila celem do zdi, tak nikdy zadnou modrinu nemela, ale vypadalo to hrozne. Bylo to par mesicu a pak ze dne na den klid.
Afra 101614
7.12.2009 15:48:13
Tak to by mě zajímalo,jak ho budete zvládat,až bude starší.~o~
BaBá 50741
7.12.2009 15:44:51
Tak poznámky cizích lidí slyší teď už neustále. Ještě je u nás hrozné, že je opravdu veliká. Ovšem slečně je to úplně fuk. Naposledy velice vehementně diskutovala s Mikulášem o tom, že je ještě malá a dá ho až bude velká.
Do školky nechodí, ale na tanečky ho plivne a ani by jí nenapadlo si ho tam vzít. Do školky jde teď na jedno dopol v týdnu, tam si ho taky určitě nevezme. Od září půjde do školky už na každý den, tak dost doufám, že pak to nějak půjde samo
If & 3♥ 3270
7.12.2009 15:36:47
Tussi to je na palici nemyslíš? Sací reflex mají všechny děti.. Žádné ze svých dětí jsem na dudlík "učit" nemusela... dumlali už v porodnici, protože to prostě potřebují, nejmladší syn nepotřebuje... dudlá tak hodinu denně, jinak dudlík bojkotuje, nemá potřebu... ale "učit" se to nemusel.... ~;)
Maraska 62018
7.12.2009 15:25:49
Syn udržel dudlík v pusince už v porodnici, uklidňoval je. Pokud bych mu nedala dudlík, začal by si cucat palec a ten je horší na odnaučení.
BaBá 50741
7.12.2009 15:22:00
Ájo,
mám úplně stejný problém a to bude dcera brzy čtyřletá. Ještě ke všemu hodně dobře mluví, má neuvěřitelnou slovní zásobu a vyřídilku. A k tomu dudlík.
Zubařka po prohlídce pravila, že je celkem v pořádku, rozhodně nic s patrem a případné křivé zuby spraví rovnátka.
Dětská MUD. ze mě má tak trochu legraci, je to chyba, že jsme to neodstranili před druhým rokem. To jsou ještě malí a dá se dát čertovi, slonovi atd... a vezmou to. Malá by pobečela asi chvíli a bylo by. Bohužel v tomhle věku už se nijak oblbnout nedá.
Přes den vydrží v pohodě, ale noc jsme takto přežívali zatím 2x a bylo to jak někdo popisoval. Jeden úplný hysterák a pak buzení s pláčem po hodině. U jedné takové noci byla kamarádka psycholožka. Řekla, že za tuto cenu by to určitě nedělala. Psychika se napravuje hůř než zuby.

Např. ve Švédsku chodí tříletí s dudlíkem běžně, i starší a nikdo to tam neřeší. Po opravdu důkladném průzkumu a i radě MUDr.- už se to prošvihlo, teď ho dají pryč samy. Prý opravdu kolem 4 roku a potvdilo mi to několik takto "postižených" maminek. Najednou ho dali děti samy pryč, že už ho nechtějí.

Naše zážitky - ztatili jsme ho v lese, před usnutím na kočáře (4 hod túra) pláč - ať mi ho ta ošklivá srnena (historka, že si ho vzala srnka pro koloušky) vrátí, já nechci žít bez dudlíku :-)
Opět celodenní výlet a dudlík doma. Celý den v klidu. Večer jsme ještě zajely do herny u hračkářství kam často chodíme. Já s kamarádkou sedíme u kafe, dítě si došlo v nestřeženém okamžiku do obchodu, vzalo dudlík odpovídající věku, doneslo k pokladně ať si ho namarkují a prodavače poslala za mnou, ať si řekne o peníze ~d~
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 2965  [Dalších 1305 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.