| Martina, 2 kluci |
| • |
7.12.2009 15:19:26
Dítě, které se musí na dudlík "učit", ho stejně většinou nepřijme. Děti, které mají vysoce vyvinutý sací reflex se potřebují sáním nějak uklidnit. Lepší dítě s dudlíkem, než aby mi celý den ožužlávalo prsa ... Pokud se potřebují takto uklidňovat, dopřejme jim to ... Jak už jsem psala, láska k dudlíkům byla velká, ale odejmutí proběhlo naprosto v pohodě a bez jediné slzičky.
|
| Tussi + 3 | 50048 |
|
|
7.12.2009 15:09:00
S tím souvisí dotaz, proč učit dítě na dudlík.
Jako mimino si ho samo v puse neudrží. Takže aby dudlík nevypadával, musí se s ním hrát na "dudlíkovanou" - prostě matka chodí, a podává dudlík tak dlouho, dokud dítě neusne. No a když už ho v puse samo udrží, tak se ho to najednou snažíme odnaučit... A běda, když to nejde. Dítě ve stresu, matka ve stresu... Docela na hlavu postavené ![]() |
| Martina, 2 kluci |
| • |
7.12.2009 14:54:33
A jakým způsobem jste stříhali? Chce to opravdu po malinkatých kousíčcích, aby si zvykal, že se dudlík kazí ...
Starší syn měl dudlíka na spaní do 3 let, měl k němu opravdu citový vztah Musím podotknout, že měl ortodontické a zoubky má krásné. Odebrání proběhlo naprosto bez problémů. Nejdřív jsme ho asi měsíc připravovali na to, že už je velký a jeho dudlíky jsou strašně staré a začnou se rozpadat. Pak jsme u všech ustřihli špičky s tím, že už se teda jako rozpadají. Zpočátku dudlal i ty ustřižené, ale jakmile byly ustřiženy tak za polovinou, tak už je jen držel v ruce. Ještě nějakou dobu si pak držel v rukách ty plasty a asi tak po měsíci jsme je uložili do kapsáře. Pak si na ně vzpomněl jen jednou, že chce nové, když se narodil bráška. Ovšem tam byla odpověď jednoduchá - pro děti, které chodí do školky, už se dudlíky neprodávají ...S mladším synem to hodlám udělat podobně. |
| zuzula81+Paťulka09 | 79494 |
|
|
7.12.2009 14:51:59
tak jak to tak čtu, tak začnu dudana pomalu rušit. Syn má 6 a půl měsíce, takže ještě nemá rozum. Bohužel se zatím nedá nechat vyřvat, protože dostane šílený záchvat
|
| Maraska | 62018 |
|
7.12.2009 14:39:43
Raději dudlík než palec. Palec se podle mě odnaučuje hůř. Pamatuju si spolužáka, kterej si ve škole cucal palce a měl je teda ožmoulaný hrůza. I mu je mazali, zavazovali a stejně to nepomáhalo.
![]() |
| kotyk | 55465 |
|
|
7.12.2009 14:32:32
Já bych mu ho nebrala. Prostě zavedete pro školku pravidlo, že je to "venku" a tam přeci dudlík nepotřebuje
A s tím spaním to vyřeší ostatní děti. Když ho nebude mít nikdo, taky ho nebude vyžadovat. Akorát holt doma na spaní ho mít bude, dokud se ho sám nevzdá ![]() |
| červík + V. 6/03 + L. 5/08 | 70614 |
|
|
7.12.2009 14:29:09
já neporadím, kluci dudlíka neměli
![]() |
| Ivona,Klára02,Tereza06 |
| • |
7.12.2009 13:56:03
my ho postupně odstřihávali,řekli jsme,že ho ukousnul skřítek a až pojedeme do obchodáku,kouknem se po jiném,Terezka ho nechtěla,ale opatrovala ho jako by byl nemocný do měsíce ji to přešlo.Celý měsíc jsme ji nebrali na nákup a říkali,ře dudlíky dneska neměli
|
| Hahu | 88893 |
|
7.12.2009 13:44:35
Naše starší měla dudlík skoro do 4 let, byla strašná závislačka (i ve dne). Máme ještě druhou o 20 měsíců mladší a nebylo v mých silách jí dudlík sebrat, když ho měla mladší (teď se za to skoro stydím, ale jsem s holkama skoro pořád sama, totálně nevyspalá a neuměla jsem si představit několik nocí nespat, což by určitě nastalo). Pár pokusů o odstranění dudlíka jsem učinila, ale hodně nedůsledně, spíš malá každou chvíli slyšela, jaká je to ostuda a jak si zničí zoubky (nejen ode mě, ale i od spousty cizích lidí, kteří si to při pohledu na tak velké dítě s dudlíkem neodpustili), ale to samozřejmě moc platné nebylo.
Pak se přiblížil nástup do školky a jednou jsem řekla, že se druhý den pojedeme na školku podívat. Malá se zarazila, vykulila oči a přinesla mi všechny dudlíky s tím, ať je roztřihnu a vyhodím. Udělala jsem to se všema dudlíkama v domě (i pro mladší) a nevěřila jsem tomu, ale starší si už na dudlík nikdy nevzpomněla (alespoň ne nahlas, jen jednou se přeřekla, ale hned se zarazila, a spala taky normálně), mladší si vzpomněla ještě asi 4 dny, ale vždy dostala vynadáno od starší a byl klid. Tak třeba se to u vás taky zlomí před nástupem do školky, malá měla velký strach, že se jí budou děti smát a samozřejmě ve skutečnosti věděla, že už je to ostuda. Legrační je, že dokud holky měly dudlík, vadily mi poznámky cizích lidí (samozřejmě jsem věděla, že mají pravdu, ale brala jsem to tak, že jim do toho nic není), dneska, když vidím starší dítě s dudlíkem (i naše holky na fotkách), připadá mi taky divné, ale samozřejmě mlčím ![]() |
| Mirka 2 deti |
| • |
7.12.2009 13:16:39
Dcera dudlik odhodila ked mala 1 rok, uz ho nechcela, napinalo ju na zvracanie. Syn bol horsi oriesok, bol na nom doslova zavisly. Od malicka vela plakal a jedine co zaberalo bol dudlik. Teda dost sme sa zapotili kym vobec nejaky dudlik akceptoval. Akoze povedat ze lepsie na dudlik neucit je pekne ale ked mimino reve cely den a noc tak nieco sa vymysliet musi. A fakt lepsi dudel ako palec.
Dala som mu cas do 3 rokov, postupne som sa snazila aby mal dudel len na spanie ale nepomahalo, skor sa to zhorsovalo. Ked sa blizili 3 narodeniny napadlo ma ze velmi chce jednu hracku, draha Hotwheels a ze by ju mozno za dudel vymenil. Tak sme isli do Dracika, manzela poslala s detmi vybrat hracku a s predavackou som sa dohodla ze mu akoze zoberie dudliky a da hracku. Prebehlo to v pohode, maly fakt nateseny jej dal dudliky a mal drahu. Vsetko OK kym nesiel spat, potom sa zacal po dudliku zhanat ale zahovorila som to ze je uz velky a dudliky nemame lebo ostali v Draciku. Tak aj poplakal ale pochopil, ze v noci do Dracika nepojdeme, lebo je zamknute a je noc. Tak sme sa dohodli, ze pojdeme dalsi vikend no a dovtedy na dudlika zabudol. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.