| ChemicalJane + 4 | 86738 |
|
|
7.12.2009 13:07:11
jak to tu tak čtu, tak nevím no..
já s tím teda zatím zkušenost nemám, ale tak nějak intuitivně si ymslím, že tříletému dítěti lze zabránit sebeubližování... vzala ybch mu ho v pátek, aby se tím neohrozila pracovní morálka při nevyspání.... a být neoblomná! já když jsem pevně rozhodnutá, že dceři něco nedám a basta, ona to pozná a po chvilce, ale opvadu malé chvilce pozná, že prostě ne a hotovo.. ale když vycítí, že bych se dala zlomit (nemám třeba tolik času, atd...) tak prostě řve a zkouší... děti to vycítí, kdy je rodiř 100% rozhodnut a kdy to "chce jen zkusit" jestli yb to takhle šlo... podle mě prost sebrat, nebo ať ho venku vyhjodí do koše a basta, víc dudlík neni... osobně si ymslím, že ve 3 letech je dudlík už docela "trapný" nebo jak to nezvat, enchci nikoho urazit, proto ty závorky, nemlžu najít to správné slovo...tak me za to nekamenujte!! |
| Raduza | 68805 |
|
|
7.12.2009 13:02:04
Ajo, pak napiš, jak to dopadlo
. Syn měl dudlík do konce prázdnin (v lednu mu budou tři). Celé léto jsem ho připravovala na to, že dudlík mu vezmu jak Míša půjde do školy. Nakonec jsem ho vzala o dva dny dřív, protože jsem nemohla žádný najít . První den si semtam vzpomněl a pak dobrý. Já jsem z toho samozřejmě celý léto měla hrůzu. Nejvíc mě mrzí, že z léta má skoro všechny fotky s dudlíkem . Jinak ,synovec má 3 a půl a taky má doma dudlík, svět se prostě nezboří. Horší je to s tou školkou, to bych taky měla nervy. Dcera si cucala palec zhruba do pěti a nikdo se nad tím moc nepozastavoval. Kdežto nad dudlíkem ano. Zubařka i logopedka říkaly, že křivé zuby a předkus nejsou z cucání, ale dědičné. Prý čemu se divím, že mám taky předkus (to jsem nevěděla . Dceři se poté co přestala cucat palec předkus srovnal, ale zuby má hrozně křivé, ale prý se nemáme čemu divit - chodíme s manželem oba ke stejné zubařce . Držím palce, ať to zvládnete. |
| Gora | 31983 |
|
|
7.12.2009 12:58:52
Mono, zubaři tvrdí, raději dudlík než palec. Palec je opravdu mnohem horší - způsobuje deformace patra. Nevím přesně jaké, ale že prý se může dokonce nějak bortit patro nebo co.
Dudlík je oproti palci naprosto neškodný. |
| Písanka | 70755 |
|
7.12.2009 12:50:05
Tak u nás to bylo tak jednoduché, až mě to překvapilo. Malý měl dudlíka jen než usnul. Pak jsem ho nacházela pohozeného po ložnici, prostě než usnul ho zahodil. Jeden večer jsme mu ho nedali a ani ho nehledal. Bylo mu rok a 3 měsíce.
Moje dr. říkala radši dudlík, než ruce. Pak mají zlozvyk strkat si je pořád do pusu a to je teda hygiena. V tomto případě jsem pro dudlík. |
| anemon | 100064 |
|
|
7.12.2009 12:39:49
Tak to bylo první, co mě napadlo, vadil by mi víc takový vzteklý projev než dudlík. Pokud si opravdu ubližuje a není to jen divadýlko pro maminku, je to problém.
Jinak dudlík jsme s dcerou daly slonovi - náhlá improvizace "jé slůně nemá dudu" " no tak mu ho dej" Ptala se asi týden, ale byla mladší. |
| *Niki* | 19980 |
|
|
7.12.2009 12:35:05
Boží ženo, jasně... tam bych spíš než zubaři a dudlíkům věnovala pozornost psychice a zašla raději k psychologovi...
|
| *Niki* | 19980 |
|
|
7.12.2009 12:32:57
Nesouhlasím. Za mě raději palec, než dudlík. A nemyslím jen na zuby. palec je součást těla a to by mělo mít přednost před umělými náhražkami... ale jak píšu, to už se netýká jen zubů...
|
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
7.12.2009 12:31:32
Boží já nepotřebuju abys mi věřila...
![]() |
| boží žena | 67104 |
|
|
7.12.2009 12:30:41
no tak dítě, které se sebepoškozuje, bude mít asi závažnější problém, než že mu chtějí vzíd dudlika
|
| aja79 | 70068 |
|
|
7.12.2009 12:30:33
To vypadá dobře. Určitě vyzkouším. Děkuji
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.