| Aneka_ | 43113 |
|
|
7.12.2009 12:20:49
Prostě jsme ho zabavili a nedali. Vztekat se mohla, mohla i plakat, mohla dělat cokoli, cumel ale nedostala. přecijen jsem/jsme trošičku silnější
Pravdou ale je, že jsme to takto rázně ukončili už v roce-přišlo mi to divné chodící dítě a dudel Ve třech letech by to bylo i bez výčitek(které jsem tenkrát měla) Není a hotovo. pochybuje že ho vztek bude držet déle, než pár dní. |
| modrej obláček | 21863 |
|
|
7.12.2009 12:19:33
Podle mě k odložení dudlíka dítě dospěje, dcera měla na spaní dudlíka do 3, 5 let! Taky jsem už z toho šílela, ale prostě ho nechtěla dát:/
V tomhle věku se už těžko vysvětluje, že se dudlík zničil, protože dítě ví, že se dá koupit novej. Já to udělala tak, že jsem všechny dudlíky, co jsme měli doma, tak nějak roztříhala a nastříhala a řekla jsem jí, že je bohužel Amy našla a rozkousala (Amy - naše štěně). Že si je teda vzít může, ale že jsou ožužlaný a vůbec. To samozřejmě nechtěla. Do obchodu koupit to nejde, protože takhle velkejm holkám je už neprodaj (klidně se i domluvit s prodavačkou a sehrát divadýlko: ))) My teda dudlík odbourali na dovolený, že jsme s sebou vzali bohužel jen ten rozkousanej a jinej tu nemáme a bylo to. Chce to ale asi dospět. Většinou stačí jen rozdíl pár měsíců. |
| boží žena | 67104 |
|
|
7.12.2009 12:18:54
no nejlepší je na dudlika vůbec neučit
|
| Snapeová | 81388 |
|
|
7.12.2009 12:17:47
Jinak ta kamarádka, která musela dudlík rušit kvůli patru a zubům mi říkala, že kdyby tušila jaký týden ji čeká, tak by mu snad raději nechala patro deformovat
![]() |
| Irena + Matyáš |
| • |
7.12.2009 12:17:13
Poradím ocet.
Znám to moc dobře. My jsme dudlali taky do tří let a to jsme se asi rok snažili všemi možnými radami odnaučovat. Čerti nezabrali, do kanálu jsme ho hodili, ale večer měl abstinenční histerák! Děsný! Po dlouhém celonočním breku a nevyspání jsem zase podlehla a vyndala náhradní. Pak mi kamarádka poradila nechat dudlík přes noc namočený v octě. Natáhl šílenou pachuť.Prostě se přes noc zkazili ! Vůbec mu to nechutnalo, ale odevzdat je nechtěl. Nechala jsem mu je všechny zkažené k dispozici. Stačil jeden den, chodil s nima, držel si je a sem tam si lehce zadudlal, držel si je i v noci a když zjistil, že chuť je stálé příšerná, tak to pak vzdal. Zkuste, nám to moc pomohlo. Hezký den Irena |
| Snapeová | 81388 |
|
|
7.12.2009 12:16:46
IF, jasný. proto neradím, jen jsem upozornila na problém, který z toho může být.
Já to právě nikdy řešit nemusela - asi díky bohu, když to tady čtu. |
| Snapeová | 81388 |
|
|
7.12.2009 12:15:08
Marci, to samé je moje neteř. Dudlík nechtěla nikdy ani jako miminko. Ale palec se uspávátko i v téměř 5 letech. A to se prý odnaučuje mnohem hůř než dudlík, protože je právě pořát po ruce.
|
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
7.12.2009 12:15:06
Snapeová, no jo... ono se to dobře radí když "ta či ona metoda" u dotyčného bez problémů projde..
Můj bratr si CUCAL palec snad do patnácti (no někdy mám podezření že to dělá dodnes)... Zubařka se taky divila, že má dudlík (ve 2,5 ale sama konstatovala že lepší dudlík než palec, protože ten dudlík mu následně seberem).... taky z toho nejsem odvázaná, ale nemám na to aby si děti ubližovaly Takže jdem na všechno pozvolna... |
| Hanka+ 4 berušky | 22964 |
|
|
7.12.2009 12:14:38
Nejstarší dcera dala dudlík ježíškovi a pak řvala že vrátí klidně hračky ale že chce dudlík. Vydrželi jsme a za dva dny si nevzpoměla. Ted mají holky 18 měsíců a já už řeším do kdy jim ho nechat. Mají ho na spaní nebo když spadnou, jsou nemocné atd. Kdyby bylo na nich tak ho mají skoro pořád ale já je schovávám. říkám si že asi do dvou let a pak to začnem řešit.
|
| hrúda | 85616 |
|
7.12.2009 12:14:35
Nemají se používat silikonové dudlíky jakmile narostou nějaké zuby.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.