| Snapeová | 81388 |
|
|
7.12.2009 12:12:04
Jsem v klidu
Já jsem dala na radu mé mamky - jak si dítě v kočárku sedne, tak dudlíka přes den nepotřebuje. A ono to fungovalo bezvadně Od půl roku byli děti bez dudlíka přes den a na spaní Verča zhruba od 2 let a Danda od roka a půl.Je teda fakt, že jsem nikdy nemusel ařešit nějaké sebeubližování a podobné projevy. To bych ten dudlík nechala asi taky. |
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
7.12.2009 12:10:35
Lenelko,tak tomu bych zas tak nevěřila,že dudlíky zuby v dnešní době neovlivní. spíše jste asi velká vyjímka. my ortodonický používali také a kolem dvou let jsem viděla,jak se zoubky dole začínají křivit a to ho měl dobu už jen na noc. podotýkám,že nikdo z nás křivé zuby nemá. nevěřím tomu,dle mě každý dudlík ovlivní a kor při tak dlouhém používání až do třech let. a znám spoustu dětí,co mají dost ošklivé zoubky po dlouhém používání dudlíku
a do nějakých necelých dvou let měly zoubky krásné-čím to tedy asi je??? dle mě rozhodně dudlíky. souhlasit nemusíš,ale určitě to vliv má. |
| jitucha | 82009 |
|
|
7.12.2009 12:10:32
zkusila bych oznámit mu, že školkové děti dudlíka nepoužívají, a před nástupem do školky mu ho prostě sebrat. odhaduju, že dělat ve školce cirkus si nedovolí. hlavně nepovolit, vyhodit a nový nekupovat. nebo omezte používání dudlíka na domov, stejně ho to časem přestane bavit. tříleté dceři jsme takhle s nástupem do školky zarazili noční mléko, školkové děti flašku nedostávají - a starší brácha nám to potvrdil. mně to pomohlo jako psychologická hranice, dlouho pro mě bylo jednodušší dávat jí lahev než poslouchat vzteklé vřískání
|
| boží žena | 67104 |
|
|
7.12.2009 12:10:08
dudlíka nedávám a ani prsty si necucá
dudlík bych jednoduše zabavila |
| Majákova | 43170 |
|
|
7.12.2009 12:09:42
Tak dcera měla dudla taky do 2 let a fous a to měla obří dudel, tu největší květinku, která existuje, jiný nechtěla. Na prohlídku chodíme od roka pravidelně a zuby i patro má naprosto vpořádku. Dokonce dr. říkala, že se hned pozná, když dítě nedudlá...to jsem se v duchu jen smála
![]() Nechala jsem jí ho ještě v době, kdy jí lezly pětky, protože ho používala jako kousátko. Odmala ho měla jen na usínání, přes den ne. Pak se zničehonic začala dožadovat dudlu hned po příchodu domů, tak jsem ho začala stříhat. Ale...stříhat velmi neznatelně od maličké dírečky. Stříhala jsem ho tak dva měsíce, vždycky jen o pidikousek, aby to dcera nepoznala. Dírce se nejprve trochu divila, ale já jsem jí řekla, že je dudu už starý, že tam prostě díru vydudlala, tak se s tím spokojila...řekla, že to nevadí. Nyní spí jen s kroužkem v ruce, má ho v postýlce, někdy na něj úplně zapomene, nebo ho navleče zajícovi na ucho. |
| Gora | 31983 |
|
|
7.12.2009 12:09:21
My odnaučili syna ve dvou letech od dudlíka díky zubařce. Říkali jsme jí, že stále dudlá dudlík, a ona mu řekla, že bude mít bolavé, křivé a škaredé zoubky, že dudlík zoubky ničí, a on už dudlík nechtěl. Doma se na něj ptal, řekli jsme, jestli si pamatuje, co řekla zubařka, a on ho sám šel vyhodit.
Teď u mladšího syna máme problém, že ten chce dudlat jen palec, dudlík jen málo, a zubařka nám řekla, že dudlík není taková pohroma jako ten palec. Máme mu nutit stále dudlík a palec vytahovat z pusy. Problém je, že to už děláme rok, a bez účinku. |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
7.12.2009 12:09:01
Ahojky, my jsme nikdy dudlíka nepoužívali, máme zato palec a moje zkušenost je, že čím urputněji my se snažíme ho upomínat, aby ho vyndal, tím urputněji on ho do pusy cpe. Klidně bysme z něj dokázali udělat neurotika.
Což samozřejmě nechci. Budou mu 3 v únoru.Nechala bych ho být, až se s ním bude dát domluvit, tak bych s tím teprve něco dělala. Ve školce si podle mně na dudlíka ani nevzpomene. |
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
7.12.2009 12:08:50
Zazi skutečně si to myslíš??? Fajn, přijeď k nám a předveď mi to... já Kubu neudržím...
![]() |
| Morganaz | 34246 |
|
7.12.2009 12:08:07
já myslím, že jestli fakt chcete odnaučit, tak musíte začít u sebe..prostě nedat. Vyhodit..když ho nemáte doma - nemůžete ho dát. Tu chvilku než to přejde vydržíte. ;-)
držím palce |
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
7.12.2009 12:07:35
Snejpí v klidu.... My máme dudlíka povoleného od ZUBAŘKY... takže tak horký to s těma deformacema nebude...
A jak ho to odnaučit nevím... máme doma nemlich to samé.. ale už jsme nedávno zvládli "dudlík jen na spinkání" - "už jsi velkej kluk"... ale jsou chvíle kdy si ho vybrečí, vydupe a vymlátí... zvládám všechny záchvaty jeho vzteku a lítosti krom sebedestrukce... to fakt nemůžu... ![]() říkám si že "až uzraje odpadne"... Bára dudlík dala ve 2,5 roce mikulášovi a bylo.... U Kuby nezabírá nic |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.