| adriM+M+N | 55217 |
|
|
18.8.2009 20:53:38
Protože mé dítě taky dudlík vyloženě potřebovalo, odmítal první týdny a já mu ho taky zkoušela nutit,tak chápu proč...
Nicméně asi v druhém měsíci mi bylo porazeno (snad si nekoleduji o nějaké nadávky ) zkusit upevnit plínkou apod. A já to zkusila, plínku jsem přeložila asi na 3x,dala přes dudlík a přehla pod ramínka, nosík byl samozřejmě volný a nebylo to žádné upevňování,ze kterého by se nemohl vyvlíknout nebo by ho nějak omezovalo a on se v okamžiku zklidnil.Do té doby pokud nejedl a nespal také jen křičel. Takže třeba u uspávání dostal dudlík, přes něj plínu - já ho stejně uspávala ve vozítku,takže jsem ho měla před očima a on byl v klidu. Dopadlo to tak,že už jsme bez dudlíku ve dvou letech a s plínečkou ještě spinká,žmoulá si ji ![]() Nevěřila bych tomu,ale on ji pak vyloženě vyžadoval,už mu ji stačilo jen přiložit k tvářičce a zklidnil se i po dlouhém pláči. |
| *MaF* | 65695 |
|
|
18.8.2009 20:53:02
Já se obávám že na dudlíka už asi nenaučíš... Měla sem stejnej problém. Poršvihla sem to kyž měl asi měsíc, jenže všichni říkaly, když kojíš, dudlíka nesmí
![]() Usíná mi u prsa doteď a to má 19 měsíců ![]() ![]() ale asi tak od roka už u něj už neusne, cucne si a pak usne tak nějak sám. Musíš to dělat postupně. Já přestala uspávat s prsem odpoledne a dávala sem mu ho už jenom večer, odpoledne sem říkala že už není, vztekal se hodně, ale nakonec dal pokoj. Teď si občas vzpomene ještě večer, tak mu ho dám a v noci, to bych s ním nevydržela. Čekám jak přejdou ty vedra tak kojení utnu konečně! ![]() Ale ty to máš horší, protože je vlastně plně kojenej. To bych asi počkala. Chce to čas. ![]() |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
18.8.2009 20:46:28
Teď jsem koukla do diskuze. Myslím, že se ti dítko víc uklidní, až se začne sama zabavovat, to už bude brzy. To usínání u prsa asi jen tak nevymítíš, ale zkoušela bych ji od toho odvádět v noci, přes den je mi to jedno.
|
| ZuzkaN | 7401 |
|
|
18.8.2009 20:46:04
U třetího syna jsem se o to pokoušela ze stejného důvodu jako ty. Usínal zásadně u prsa, přecpal se a pak blinkal a plakal. :-( Když jsem mu dudlík dávala nadavoval se. Jednou se mi ho podařilo mu dát a chvíli i dudlal a usnul. Tak jsem se zaradovala, ovšem zbytečně druhý den ho zase plival. vzdala jsem to a vydržela než ho bolení bříška přešlo resp. bylo únosnější. Ted s příkrmy se to zlepšilo dost, už tolik neblinká, ale u prsa usíná stále a taky se to zlepšilo létem, usíná přes den v kočáru
![]() Můj první syn byl jako miminko nejcumlavější, naštěstí pak měl dudlík jen na dousínání a ještě před rokem to přešlo (ovšem usínal ještě dlouho u prsa a cumlal). Druhý syn byl zlatý střed, zlaté miminko, dudlík chtěl jen občas a dokázal i sám usnout. ![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
18.8.2009 20:42:48
V prvním případě Brno Bohunice na novorozeneckém -hold dítě po císaři a když jim tam řve několi dětí jedno po druhém, tak to řešily sestry dudlíky. A ve druhém případě České Budějovice- neonatologické odd. - v místnosti asi 15 inkubátorů a tak prostě děti zvykali na dudlíky. Ve druhém případě jsem maličkou jen pochválila, že má vkus a vybrala si z patnáctvi dudlíků aspoň anatomický
![]() ![]() |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
18.8.2009 20:40:07
Já bych jí ho nenutila, když ho nechce.
Moje děti dudlík nechtěli ani jeden. Starší si teda cucá palec a nevím, jak ho to odnaučit. To by možná důvod na naučení dudlíku byl, dokonce mi to někdo radil, když mu byl asi rok, ale nešlo to a i pediatra mi říkala, ať se na to vykašlu. Já bych jí dudlík nenutila, když si ho nevzala na začátku. |
| zuzini | 67229 |
|
|
18.8.2009 20:38:54
Proč? Nechápu
|
| Rozzárka | 86652 |
|
|
18.8.2009 20:36:25
Já jsem si s dudlíkem nikdy moc hlavu nelámala. Děti ho nějak moc nechtěli, tak jsem to neřešila a horší už to bylo s odnaučováním usínání u prsu. U prvního to vyřešil tatínek, uspával zásadně on. A te´d to začíná nanovo s druhým raráškem
![]() |
| hanaadamec | 94616 |
|
|
18.8.2009 20:33:50
a proč ho to učit?Nejni to zbytečnost kterou se bude stejně jednou odnaučovat?!
|
| Rozzárka | 86652 |
|
|
18.8.2009 20:32:28
Můžu se zeptat kde jsi byla v porodnici. Tam co jsem rodila já, za dudlík maminkám téměř nadávali
![]() ![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.